Όλοι έχουμε βιώσει ενοχλητικά πράγματα και κινήσεις! Βρίσκεσαι έξω και είναι εκείνο το άτομο που θα σου κάνει εκείνη την ερώτηση που δεν θες να απαντήσεις ή σχολιάζει κάτι και σου “ανάβει τα λαμπάκια”! Σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί και στις δύο θέσεις, ορίστε όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι.

Η περιέργεια

Και όπως λένε, η περιέργεια σκότωσε τη γάτα.

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί ερωτήσεις όπως: “Για πότε λέτε ο γάμος;”, “Από πού το πήρες αυτό;”, “Έχασες κιλά;”, “Πόσο το πήρες αυτό;”, κτλ.

Αλλά έχουν ακουστεί και αρκετά σχόλια όπως: “Μα καλά, πόσο έχεις φάει;”, “Μα πώς ομόρφυνες έτσι ξαφνικά;”, “Δεν το πιστεύω πως ένα κορίτσι σαν εσένα είναι ακόμα ελεύθερο.”

Αυτά καλό θα ήταν να μη λέγονται.

Τα τηλέφωνα

Μπορεί το κινητό να είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της τεχνολογίας, αλλά καλό θα ήταν να το χρησιμοποιούμε την κατάλληλη στιγμή.

1. Μην παίζεις με το κινητό σου όσο είσαι στην ουρά για το ταμείο. Αρχικά, καθυστερείς όλους όσους περιμένουν. Δεύτερον, δε σέβεσαι τον άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του.

2. Μη βλέπεις βίντεο/ακούς μουσική/παίζεις παιχνίδια σε δημόσιους χώρους χωρίς τα ακουστικά σου. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες μουσικές προτιμήσεις.

3. Καλό θα ήταν όταν βρίσκεσαι έξω να μη φωνάζεις όταν μιλάς στο τηλέφωνο ή ακόμα και σε κάποιον που βρίσκεται δίπλα σου. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι σε χώρους που πρέπει να κάνεις ησυχία.

Τα social media

1. Δε χρειάζεται να μάθουν όλοι για το καινούργιο σου αμάξι ή την καινούργια σου Gucci τσάντα που πήρες για τις γιορτές. Αλήθεια χαιρόμαστε για σένα αλλά τόσα Instagram stories δε χρειάζονται.

2. Σταμάτα να λες τον πόνο σου δημόσια. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι φίλοι.

3. Αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, ας το πάρει ο άνεμος. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για σχόλιο κάτω από μια δημοσίευση ή μία φωτογραφία.

Τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα αυτοκίνητα

1. Χρησιμοποίησε τον χώρο που σου αναλογεί όταν βρίσκεσαι σε τρένο, λεωφορείο ή αεροπλάνο. Σκέψου πόσο άβολα νιώθεις όταν κάποιος βάζει τα πράγματά του στη θέση σου ή απλώνει τα χέρια του. Πιστεύω το έχεις κάνει εικόνα.

2. Μην ανεβαίνεις στο ασανσέρ ή ακόμα και στο λεωφορείο πριν κατέβουν όλοι.

3. Αν βρίσκεσαι στο δρόμο και κάποιος σε αφήνει να περάσεις, ευχαρίστησέ τον με ένα νεύμα. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Δες ακόμα:

10 συχνές αγχωτικές συνήθειες και πώς να τις αντιμετωπίσεις


Πηγή: southernliving.com Featured image: Thought Catalog