Οι καλλιτέχνες συνηθίζουν, όταν έχουν πια καθιερωθεί σε έναν συγκεκριμένο χώρο, να πειραματίζονται και με άλλους. Έτσι θα δεις πολλούς ηθοποιούς να τραγουδούν, χορευτές να παίζουν σε κάποια σειρά, και πάει λέγοντας. Τις περισσότερες φορές η ήδη υπάρχουσα φήμη γύρω από το όνομα κάποιου είναι αυτή που κάνει το εν λόγω νέο εγχείρημα να πάει ανέλπιστα καλά. Το ίδιο γίνεται και όταν κάποιος ηθοποιός- ή celebrity γενικότερα- αποφασίζει να δοκιμάσει τις συγγραφικές του ικανότητες. Και να γράψει ένα βιβλίο.

1. Tom Hanks – Uncommon Type

celebrities που έγραψαν βιβλίο
amazon.co.uk

Το 2017 ο διάσημος ηθοποιός αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο του στη συγγραφή με μία συλλογή 17 σύντομων ιστοριών. Για τους μεγαλύτερους του fans οι ιστορίες ήρθαν σαν κάτι μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό. Για κάποιους άλλους – τους αντικειμενικούς- δεν ήταν παρά 17 κλισέ ιστορίες που αποδεικνύουν ότι του πάει καλύτερα η μεγάλη οθόνη τελικά. Όπως και να’χει, έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια, που ίσως να είναι η αρχή για κάτι μεγαλύτερο.

2. Drew Barrymore – Wildflower

celebrities που έγραψαν βιβλίο
goodreads.com

Η Drew Barrymore έγραψε για όλο αυτό το ταξίδι που την έφτασε στο σήμερα. Για όλες τις αναποδιές, τις δυσκολίες, αλλά και τα όμορφα που την έκαναν να πιστεύει ότι αυτό το ταξίδι πραγματικά αξίζει. To Wildflower είναι -κυρίως- μια αυτοβιογραφική ιστορία της ηθοποιού, που μάλλον την βοήθησε να βρει τα δικά της silver linings σε αυτή τη ζωή. Μάλιστα, μας προτρέπει να είμαστε όλοι “Wildflowers”. Κάτι θα ξέρει για να το λέει.

3. Hugh Laurie – The Gun Seller

celebrities που έγραψαν βιβλίο
amazon.com

Ένα μυθιστόρημα δράσης, όπου πρωταγωνιστούν τρομοκράτες, η CIA και διακινητές όπλων, είναι το πρώτο βιβλίο του Hugh Laurie. Γεμάτο δράση, περιπέτεια αλλά και αρκετά κωμικά στοιχεία. Ποιoς να του έλεγε ότι περίπου μια δεκαετία αργότερα θα “έμπαινε” στα σπίτια όλων ως ο καλύτερος γιατρός, aka, Dr. Gregory House. Μυθιστόρημα τελικά, ή κάποια βαθιά απωθημένα του ηθοποιού; Ο χρόνος θα δείξει.

4. Macaulay Culkin – Junior

Παρόλο που ο ίδιος έχει πει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται για τη δική του προσωπική ιστορία, οι fans του δεν πείθονται και τόσο εύκολα. Ίσως ο Macaulay Culkin κρύβεται πίσω από το προσωπείο του Junior, γιατί ήθελε να βγάλει κάποια πράγματα από μέσα του. Στο βιβλίο μιλά για όλα εκείνα τα λεγόμενα “daddy issues”- τα κυριολεκτικά- και πίστεψε μας, είναι πολλά.

5. Lily Collins – Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me

celebrities που έγραψαν βιβλίο
flare.com

Άλλο ένα αυτοβιογραφικό έργο, αυτή τη φορά όμως όχι τόσο λογοτεχνικό. H Lily Collins αποφάσισε να μοιραστεί όλα εκείνα που κρύβει ο χώρος του θεάματος και των λαμπερών σταρ. Κυρίως όμως πως αισθάνεται -και πως επηρεάζεται- μια γυναίκα μέσα σε αυτό. Ένα βιβλίο που πολλές ηθοποιοί θα ήθελα να έχουν γράψει μέχρι τώρα. Η καθεμιά για τη δική της ιστορία.

6. James Franco – Palo Alto

celebrities που έγραψαν βιβλίο
amazon.com

Μπορεί να έχεις δει την ταινία. Ελπίζω να ήξερες τον πραγματικό της δημιουργό. Το Palo Alto ξεκίνησε σαν μια συλλογή σύντομων ιστοριών του James Franco από τα νεανικά του χρόνια στο κολέγιο και τη ζωή στην ομώνυμη πόλη της Αμερικής. Για άλλους σοκαριστική, για άλλους απλά ρεαλιστική, το Palo Alto είναι μια απεικόνιση της πραγματικότητας που μας ενοχλεί που βρίσκεται εκεί, αλλά δεν μπορούμε να αποφύγουμε.


Featured Image: Unsplash: @designecologist