Η δικαιολογία ”βαριέμαι τον διάδρομο γυμναστικής και το αερόμπικ δεν μου αρέσει” έχει πάψει να έχει ισχύ. Πλέον υπάρχουν αρκετές επιλογές πριν αποφασίσεις ότι δεν είσαι αθλητικός τύπος. Υπάρχει λύση και για άγχος και για το ”δεν προλαβαίνω”. Και για το γόνατο σου που έχει ένα χρόνιο πρόβλημα.

Pilates

Περιλαμβάνει ασκήσεις stretching κατάλληλες για όποιον κάθεται πολλές ώρες στο γραφείο. Είναι από τις δραστηριότητες με τους λιγότερους τραυματισμούς. Θα ενδυναμώσεις την κοιλιά σου και την πλάτη σου. Μπορείς να διαλέξεις ομαδικά προγράμματα ή ατομικά, σε studio ή γυμναστήριο.

Διάβασε ακόμα 5 πραγματα που δεν γνωριζες για το pilates

Γυμναστήριο

Στην αίθουσα του γυμναστηρίου μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες ασκήσεις για όλο το σώμα με όργανα και σε δεύτερη φάση τα ελεύθερα βάρη. Ο διάδρομος, το στατικό ποδήλατο και μερικές ακόμα επιλογές θα σου καλύπτουν το αερόβιο μέρος της άσκησης σου.  Η επιλογή του γυμναστηρίου είναι ιδανική για τους πιο κοινωνικούς τύπους και για εκείνους που μπορούν να τηρήσουν το πρόγραμμά τους ώστε να πηγαίνουν τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα, χωρίς να τους αναγκάζει κάποιο ομαδικό πρόγραμμα.

Boxing ή άλλες πολεμικές τέχνες

Μπορείς να χαζέψεις το μάθημα της capoeira ή να ενθουσιαστείς τη δυναμική του kick boxing. Συζήτησε με έναν δάσκαλο τις επιλογές που έχεις σύμφωνα με την φυσική σου κατάσταση. Χρειάζεται υπομονή γιατί θα επαναλάβεις τα βασικά σε αρκετά πρώτα μαθήματα, θα δοκιμάσεις την αντοχή σου και τα όρια σου, θα μάθεις καλύτερα το σώμα σου και τις αντιδράσεις του. Μετά από αρκετά μαθήματα θα εκτιμήσεις την χαρά της εκτόνωσης.

Yoga 

Είναι η άσκηση που προτείνουν συχνά οι ειδικοί ως πρώτη επιλογή για αποθεραπεία σε μυοσκελετικά προβλήματα. Θα σε βοηθήσει με το stress, και μετά από αρκετά μαθήματα θα πιάσεις τον εαυτό σου να αντιλαμβάνεται πιο ήρεμα τα πράγματα. Θα επιδιώξεις να φροντίσεις την διατροφή σου και θα νιώθεις όλο και καλύτερα με τις βαθιές, αργές αναπνοές σου.

Διάβασε ακόμα: Μια συντακτρια εξηγει γιατι αγαπαει τη γιογκα