Εναλλακτικά: 33 κανόνες που θα χρειαστεί να κολλήσεις στο ψυγείο σου.

1. Να σταματάμε ό,τι κάνουμε έστω για δέκα λεπτά κάθε μέρα ώστε να απολαμβάνουμε έναν καφέ, ένα τσάι, λίγη σοκολάτα.

2. Να απολαμβάνουμε την ησυχία. Μερικές φορές η ησυχία μπορεί να γίνει πολύ τρομακτική. Με την ησυχία έρχεται και το ξεκαθάρισμα των σκέψεων. Με το ξεκαθάρισμα των σκέψεων έρχεται και η ωριμότητα.

3. Να μη σταματήσουμε να μεγαλώνουμε. Να μη σταματάμε να μαθαίνουμε. Και να λύνουμε σταυρόλεξα.

4. Να γυμναζόμαστε. Ειδικότερα τις μέρες που θέλουμε να το αποφύγουμε χωρίς δικαιολογία.

5. Να βρίσκουμε πράγματα για τα οποία είμαστε ευχαριστημένοι κάθε μέρα.

6. Να δούμε περισσότερες πόλεις, να συναντήσω περισσότερους ανθρώπους, να δοκιμάσω νέες γεύσεις.

7. Nα αποδεχτούμε το γεγονός ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σου παρέχει την ασφάλεια όπως την καταλάβαινες στα 8 σου

8. Η ζωή θα πάει όπως είναι να πάει. Να σκεφτόμαστε λίγο πιο συχνά ότι όλα εκείνα που μας αγχώνουν στο τέλος αποδεικνύονται μάταια. Δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο παντού και πάντα.

9. Να βρίσκουμε το φόκους μας μέσα στο χάος.

10. Nα επικεντρώνομαστε περισσότερο στους ανθρώπους παρά στα πράγματα. Μπορούμε πάντα να βρούμε χρόνο για έξτρα δουλειά, αλλά δεν δεν μπορείς να κερδίσεις χρόνο και αναμνήσεις με τους αγαπημένους σου.

11. Να αγαπάμε. Βαθιά. Ελεύθερα. Ανοικτά.

12. Να λέμε όσα σ’ αγαπώ χρειάζεται. Να αφήνουμε τις λέξεις ελεύθερες όταν πρόκειται για τα συναισθήματά μας. Να εκφράζουμε τον έρωτά μας και τον θαυμασμό.

13. Να πιστεύουμε όπως, όπου και όσο θέλουμε. Αλλά να έχουμε πίστη. Σε όλα εκείνα τα όμορφα που θα έρθουν.

14. Να βλέπουμε πιο συχνά την ιστορία πίσω από τον άνθρωπο. Όσο περισσότερα στοιχεία έχεις για έναν άνθρωπο τόσο πιο εύκολα μπορείς να τον δικαιολογήσεις/συγχωρέσεις αλλά και θαυμάσεις/εκτιμήσεις.

15. Να διαβάζουμε. Τα πάντα. Μη μένουμε όμως μόνο στο internet, ας μην ξεχνάμε τα βιβλία. Να διαβάζουμε για να χανόμαστε σε ιστορίες και ζωές άλλων.

16. Να απολαμβάνουμε περισσότερο τη φύση. Να νιώθουμε το αεράκι και την ηλιαχτίδα. Να χαζεύουμε τα χρώματα γύρω μας. Μακρινές βόλτες σ ένα βουνό ή στην παραλία.

17. Να είμαστε καλοί με τους ανθρώπους. Με τους γείτονες, τον περιπτερά και την ταμία στην τράπεζα.

18. Να ανακαλύψουμε τις αδυναμίες μας. Και να επιβεβαιώσουμε ότι η αδυναμία μας δεν μας κάνει λιγότερο όμορφες προσωπικότητες αλλά περισσότερο ανθρώπινους.

19. Να βρούμε το make up, τη μάσκαρα, το τζιν, το στυλ, το κραγιόν που μας ταιριάζει και μετά να πειραματιστούμε με αλλαγές.

20. Να συνηθίσουμε την ιδέα ότι είμαι όμορφοι.

21. Να προσέχουμε περισσότερο τους εαυτούς μας. Να τρώμε πιο καλά, να πίνουμε νερό, να παίρνουμε βιταμίνες όταν χρειάζεται και να περπατάμε. Να εντοπίζουμε τι μας ενοχλεί, να το αλλάζουμε. Να σκεφτόμαστε και να εμπιστευόμαστε τη φωνή μέσα στο κεφάλι μας.

22. Να παίρνουμε τηλέφωνο τους ανθρώπους όταν τους σκεφτόμαστε. Δεν αρκεί πάντα ένα sms.

23. Να αγαπήσουμε τα σγουρά μαλλιά μας. Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσες ώρες έχω χάσει με το πιστολάκι και την πρέσα των μαλλιών μετανιώνω. Ας αφήνουμε τα μαλλιά μας φυσικά και ας τα φτιάχνουμε μόνο τις φορές που θέλουμε να μας αναλάβει ένας ειδικός.

24. Ποτέ μην υποτιμάμε τη δύναμη ενός πεντάχρονου, ενός κουνουπιού και ενός πολύ πικάντικου πιάτου.

25. Θα υπάρξουν ευκαιρίες στη ζωή μας που θα μοιάζουν ιδανικές αλλά δεν θα μπορούμε να τις αρπάξουμε επειδή δεν εξαρτάται πάντα από εμάς. Ας μην το αφήνουμε να μας βαραίνει και ας προχωρήσουμε στη ζωή μας.

26. Να αφήνουμε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους. Να βάζουμε τα κλάματα όποτε το νιώθουμε. Να αφηνόμαστε στη χαρά.

27. Να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να αναγνωρίζει πότε πρέπει να πάει παρακάτω.

28. Να εμπιστευόμαστε τα κότσια μας, τις δυνάμεις μας.

29. Δεν έχει σημασία που ψάχνει κανείς την αγάπη. Ας την ψάξουμε όπου θέλει ο καθένας. Σημασία έχει να έχουμε μία αγάπη που θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και θα γεμίζει τις μέρες μας με ζεστασιά και φως.

30. Πάντα θα υπάρχει ένας λόγος για πάρτυ. Ή έστω για να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί.

31. Μην κρατάμε πράγματα για ξεχωριστές περιστάσεις. Ας αρχίσουμε να φοράμε τα καλά μας ακόμα κι αν είναι να πάμε σινεμά.

32. Να αποδεχτούμε το γεγονός ότι μερικά πράγματα αξίζει να μην τα πούμε ποτέ και να πάμε κατευθείαν στις πράξεις. Και να δεχτούμε ότι το ”όχι” είναι μία λέξη που μπορεί να σταθεί σαν ολοκληρωμένη πρόταση.

33. Nα αποχαιρετίσουμε το drama και τους μίζερους ανθρώπους.