Σε ένα από τα βίντεο, o Brecka, λέει “Δεν έχω δει τίποτα στη ζωή μου να αφαιρεί το λίπος από έναν άνθρωπο πιο γρήγορα από αυτό”, που είναι ένας τολμηρός ισχυρισμός, αλλά πιστεύει σε αυτή τη μέθοδο τόσο βαθιά που λέει ότι επιθυμεί να ήταν αυτός που κατοχύρωσε την ιδέα.

Τι ακριβώς είναι λοιπόν; Ο στόχος είναι να φας 30 γραμμάρια πρωτεΐνης μέσα σε 30 λεπτά από το πρωινό ξύπνημα, ακολουθούμενη από 30 λεπτά καρδιαγγειακής άσκησης σε σταθερή κατάσταση (ασκήσεις χαμηλής έντασης όπως το περπάτημα), διασφαλίζοντας ότι ο καρδιακός σου ρυθμός είναι ή/ κάτω από 135 BPM.

Ο Brecka ισχυρίζεται ότι μετά από ένα μήνα συνεχούς εξάσκησης, «θα παρακολουθήσεις στις μετρήσεις το λίπος να εκσπλαχνίζεται».

Πώς λειτουργεί;

Αυτή η μέθοδος φαίνεται αρκετά εύκολη να ακολουθηθεί, αλλά πώς λειτουργεί; Η Gen Coco, ειδικός στην απώλεια βάρους γυναικών και πιστοποιημένη coach διατροφής, εξηγεί ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης. Όταν ξυπνάς και πίνεις καφέ με άδειο στομάχι ή τρως κάτι πλούσιο σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, όπως ένα κουλούρι ή δημητριακά, προκαλείται μια τεράστια αύξηση στην κορτιζόλη (λόγω της καφεΐνης) και στην ινσουλίνη (από ζάχαρη ή απλούς υδατάνθρακες).

Αυτό μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει σε αύξηση βάρους ή αδυναμία απώλειας βάρους, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει τις ορμόνες. Η πρωτεΐνη το πρώτο πράγμα το πρωί μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης, στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στη μείωση της “λαχτάρας” για το υπόλοιπο της ημέρας.

Τα 30 λεπτά cardio σε σταθερή κατάσταση βοηθούν στην πέψη, μειώνουν τη φλεγμονή, μειώνουν την κορτιζόλη και αυξάνουν τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη.

Σύμφωνα με τον Brecka, οι περισσότερες γυναίκες ασθενείς του θα ξυπνήσουν, θα πιούν καφέ και μετά θα κάνουν μια έντονη προπόνηση και θα περιμένουν να χάσουν βάρος. Εξηγεί ότι η άσκηση χωρίς ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος σημαίνει ότι το σώμα χρειάζεται μια νέα πηγή ενέργειας. Το σώμα έχει περίπου 20 λεπτά απόθεμα γλυκογόνου για ενέργεια, και μετά την εξάντληση αυτού του αποθέματος 20 λεπτών, το σώμα  χρειάζεται να πάρει περισσότερη ενέργεια. Χρειάζονται τρία λεπτά για να ρευστοποιηθεί ο άπαχος μυς και πέντε ώρες για να μετατραπεί το λίπος σε ενέργεια, επομένως το σώμα  επιλέγει να κάψει άπαχο μυ, αντί για λίπος.

Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι σαμποτάρουν τους στόχους τους χτίζοντας μυς μέσω της άσκησης αλλά στη συνέχεια καίνε τους μυς ως πηγή ενέργειας. Η λήψη πρωτεΐνης το πρωί διασφαλίζει ότι το σώμα  έχει μια σταθερή πηγή ενέργειας, ώστε να μην χρειάζεται να τραβάει από άπαχο μυ.

O Brecka εξηγεί επίσης ότι επειδή το σώμα καίει λίπος σε ηρεμία, η καρδιαγγειακή άσκηση σε σταθερή κατάσταση διασφαλίζει ότι το σώμα καίει λίπος. Εάν ανέβει πάνω από 135 BPM (δηλαδή πιο έντονη καρδιαγγειακή άσκηση), το σώμα αλλάζει πηγές ενέργειας και επομένως μπορεί να κάψει άπαχο μυ και όχι λίπος.

DIY

Είναι πολύ εύκολο να λάβεις 30 γραμμάρια πρωτεΐνης με λιγότερο από πέντε λεπτά προετοιμασίας. Μερικές από τις επιλογές περιλαμβάνουν τρία βραστά αυγά (ετοίμασέ τα από το βράδυ) με ένα κομμάτι φρυγανιάς, ένα smoothie με μισή μεζούρα σκόνη πρωτεΐνης (οι περισσότερες σκόνες πρωτεΐνης έχουν περίπου 20 γραμμάρια ανά μεζούρα), σκόνη πρωτεΐνης σε πλιγούρι βρώμης, ένα μπολ με τυρί cottage και με μερικά φρούτα ή ένα μπολ με γιαούρτι, γκρανόλα και φυστικοβούτυρο.

Όσο για το cardio, αυτό θα μπορούσε να είναι 30 λεπτά περπάτημα, να πηγαίνεις τον σκύλο για μια μεγάλη βόλτα ή να κάνεις μια χαλαρή βόλτα με το ποδήλατο στη γειτονιά σου.

Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο και σίγουρα δεν θα πρέπει να σ’ εξοντώνει – αυτό που έχει σημασία είναι να κινείσαι με σταθερό ρυθμό που μπορείς να διατηρήσεις και να το απολαμβάνεις. Όταν απολαμβάνεις την άσκηση που ενσωματώνεις στην ημέρα σου, είναι πιο πιθανό να παραμείνεις συνεπής.