Το μακιγιάζ το καλοκαίρι είναι μερικές φορές μια υπόθεση για δυνατούς λύτες. Κι αυτό γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ιδρώτας κάνουν το μακιγιάζ να γυαλίζει και στη χειρότερη περίπτωση να λιώνει και να τρέχει.

Κι επειδή το φετινό καλοκαίρι είναι κυριολεκτικά καυτό, εμείς ψάξαμε λύσεις για να έχεις ένα μακιγιάζ που θα αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και τη ζέστη.

3 μυστικά για ένα friendly -heat make up

Το κλειδί γενικώς, στα προϊόντα ομορφιάς είναι η συχνή αλλαγή τους. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να τα ανανεώνεις σε κάθε αλλαγή εποχής, ή τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο, μια πριν το καλοκαίρι και μια πριν τον χειμώνα.

Κι αυτό γιατί, οι ανάγκες του δέρματός σου σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, είναι διαφορετικές κάθε εποχή. Οπότε κι εσύ, πρέπει να προσαρμόζεις τα προϊόντα ομορφιάς, που χρησιμοποιείς κάθε φορά.

Βήμα 1: Τα κατάλληλα προϊόντα την κατάλληλη εποχή

Αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι πρέπει να επιλέγεις προϊόντα πιο ελαφριά σε σύσταση, αλλά οπωσδήποτε ενυδατικά. Από τη μια δηλαδή, θέλεις καλλυντικά, που να μην βαραίνουν το δέρμα, να το αφήνουν να αναπνέει κι από την άλλη, χρειάζεσαι ενυδάτωση.

Μην ξεγελιέσαι, επειδή ιδρώνεις κι επειδή το δέρμα σου είναι πιο λιπαρό. Ίσα-ίσα που αυτή την εποχή είναι πιο απαραίτητη η ενυδάτωση.

Οπότε, σωστός καθαρισμός προσώπου, για να αφαιρείς τη λιπαρότητα και να καθαρίζει βαθιά το δέρμα σου και ενυδάτωση.

Βήμα 2: Ελαφριά καλλυντικά και layering

Το επόμενο βήμα είναι να χτίσεις ένα μακιγιάζ, ούτε πολύ βαρύ αλλά και ούτε ανύπαρκτο.

Προτίμησε λοιπόν, προϊόντα με πιο ελαφριά σύσταση, κρεμώδη και που να απορροφούνται εύκολα. Και κάνε layering, δηλαδή βάλε περισσότερες στρώσεις. Προσοχή όμως, μην το παρακάνεις. Επίσης, άφηνε την κάθε στρώση να απορροφάται, να στεγνώνει πριν προχωρήσεις στην επόμενη.

Ένα primer λοιπόν για αρχή, ένα makeup που να διαρκεί, λίγη λάμψη και πούδρα στην T-zone για να κλειδώσεις τα προϊόντα.

Βήμα 3: Προϊόντα πολυχρηστικά

Κι επειδή καλοκαίρι είναι και ίσως να χρειαστείς να διορθώσεις το μακιγιάζ σου, επέλεξε προϊόντα πολυχρηστικά. Προτίμησε καλλυντικά με κρεμώδη υφή, που θα απλώσεις με το χέρι σου και που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, τόσο ως ρουζ όσο και ως σκιά και lipgloss.

Επίσης, οπωσδήποτε το καλοκαίρι η μάσκαρα και το μολύβι θα πρέπει να είναι αδιάβροχα, ενώ ένα σπρέι φιξαρίσματος μακιγιάζ θα ολοκληρώσει το νεσεσέρ των καλλυντικών σου.