Το 2017, το βασισμένο σε αληθινό love story, The Big Sick, κέρδισε κοινό και κριτικούς με τα δύο βασικότερα όπλα του: μια πλοκή με την οποία ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί και με το έξυπνο χιούμορ του. Η ταινία ακολουθεί τη ζωή ενός νεαρού ζευγαριού που έχει να αντιμετωπίσει συγγενείς, καθημερινότητα και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μέσα από όλα αυτά, ο Kumail και η Emily πρέπει να κρατήσουν τον έρωτά τους ζωντανό.

Το αποτέλεσμα είναι μια αστεία, αλλά και σοβαρή ταυτόχρονα ρομαντική κομεντί που γεμίζει τα κενά, που άλλες έχουν δημιουργήσει. Προβάλει ένα πραγματικό (σχεδόν) love story που έχει τις μεταπτώσεις που μπορείς να ανακαλέσεις από τη δική σου ζωή. 

Αν είδες το The Big Sick και το ερωτεύτηκες, δώσε μια ευκαιρία και στις τρεις παρακάτω ταινίες.

Obvious Child (2014)

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Gillian Robespierre, η ταινία έχεις ως κέντρο της τη ζωή της Donna. Η Donna είναι μια  stand-up comedian που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να βρει τα πατήματά της. Μετά από τον χωρισμό της με το αγόρι της καταλήγει σε ένα μεθυσμένο one-night stand με τον Max. Το αποτέλεσμα αυτής της παρορμητικής κίνησης είναι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, και κάπως έτσι η Donna καταλήγει στο ότι θα πάρει τον δρόμο της έκτρωσης. Τα θετικά της ταινίας; Δυσκολίες της πραγματικής ζωής, αρκετό χιούμορ και ιδιαίτερες ερμηνείες.

2 Days in Paris (2007)

Η Marion είναι μια Γαλλίδα φωτογράφος που ζει στη Νέα Υόρκη με τον νευρωτικό, hipster σύντροφό της, τον Jack. Προσπαθεί απεγνωσμένα να φέρει το πάθος στη σχέση της, και έτσι αποφασίζει να φύγει με το αγόρι της για την Ευρώπη. Πρώτη στάση είναι η πατρίδα της Marion, όπου το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με τους εντελώς unapologetic συγγενείς της Marion.

2 Days in New York (2012)

Αφού αγαπήσεις το 2 Days in Paris, πάτα play και στο 2 Days in New York. Θα μεταφερθείς πέντε χρόνια μετά. Θα βρεις τη Marion να αγαπάει ακόμα τη Νέα Υόρκη αλλά να έχει χωρίσει με τον Jack. Πλέον είναι παντρεμένη με τον Mingus. Τουλάχιστον μέχρι την άβολη στιγμή που η γεμάτη σεξιστική και ρατσιστική διάθεση οικογένειά της αποφασίζει να την επισκεφτεί.

featured image: Hollywood Reporter