Εν μέσω πανδημίας, το daydreaming γίνεται απαραίτητο όπλο επιβίωσης. Αν έχεις περάσει πολλά απογεύματα της καραντίνας βλέποντας ταινίες οι τίτλοι των οποίων περιλαμβάνουν τη λέξη “πανδημία”, άλλαξε πίστα για σήμερα. Δες μια από τις παρακάτω ταινίες, μιας και σίγουρα θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Ή και όλες σερί.

Call Me By Your Name

Πού θα το δεις: Netflix

Η Νότια Ιταλία αυτή τη στιγμή ίσως είναι ένα σκοτεινό μέρος για να βρίσκεσαι, αλλά είναι σημαντικό να μην ξεχαστεί η γοητεία της. Αλλά και ο ομορφιά που θα συνεχίσει να έχει αφού περάσει όλο αυτό. Για τώρα, απευθύνσου στο Call Me By Your Name για να απολαύσεις αυτή τη γοητεία. Το αγαπημένο όλων love story αφορά τον έρωτα ενός αγοριού και του βοηθού του πατέρα του. Δοσμένο μέσα στο καλοκαίρι της ιταλικής εξοχής. Θα σε πληγώσει η ταινία; Ναι, αλλά με έναν γλυκόπικρο τρόπο. Έτσι είναι οι έρωτες άλλωστε.

The Florida Project

Πού θα το δεις: YouTube

Αν είσαι από τα παιδιά που μεγάλωσαν σε μια μεγαλούπολη, τότε θα ξέρεις πολύ καλά τις χαρές του να φτιάχνεις έναν δικό σου φαντασιακό κόσμο με βάση τις προσλαμβάνουσες που έχεις. Στο The Florida Project, μια παρέα παιδιών που ζουν σε ένα μοτέλ, ζουν τη ζωή αγνοώντας μες στην απόλυτη ευτυχία τη φτώχεια που τα περιβάλλει. Η ταινία θα σε γεμίσει με αυτή την ελπίδα που μόνο όσοι έχουν ζήσει την παιδική τους ηλικία με ένα βάρος στις πλάτες τους μπορούν να νιώσουν. Bonus: ο Willem Dafoe σε ρόλο καλού. Δεν το λες και λίγο.

Amélie

Πού θα το δεις: YouTube

Η Amélie είναι η απόλυτη απεικόνιση του… Frenchness στη μεγάλη οθόνη για μια ολόκληρη γενιά. Στην ταινία, μια νεαρή γυναίκα και οι εμπειρίες της μας δείχνουν μια ιδεαλιστική εκδοχή της πιο ρομαντικής πόλης στον κόσμο. Η Audrey Tautou υποδύεται μια γυναίκα που περνά τη ζωή της βοηθώντας τους άλλους να βρουν την ευτυχία, γεγονός που κάνει το φιλμ εξαιρετικά χρήσιμο για το mood της περιόδου. Αν είναι moodmaker; Ναι, και το έχεις ξεκάθαρα ανάγκη.

featured image: Time