Η Lena Dunham έχει έναν τρόπο τρόπο να κερδίζει την προσοχή μας όταν αναφέρεται σε ζητήματα ψυχικής υγείας. Από τη μάχη της με την ενδομητρίωση μέχρι την αποτοξίνωσή της, η σκηνοθέτιδα και ηθοποιός βάζει το κοινό στη ζωή της με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αυτή τη φορά και με την όλη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, η Dunham ανέβασε ένα post στο Instagram με στόχο να μοιραστεί έναν mini οδηγό επιβίωσης κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αυτός ο οδηγός όμως αφορά τους single ανθρώπους που ζουν μόνοι.

Ορίστε κάποιες από τις προτάσεις που έκανε η Lena Dunham για τους single που περνούν μόνοι την καραντίνα

Διάβασε μεγάλα άρθρα

“Τα βιβλία είναι τέλεια αλλά τι λες για εκείνα τα μεγάλα άρθρα που πάντα ήθελες να διαβάσεις και δεν είχες χρόνο; Εγώ τώρα απολαμβάνω κάθε κείμενο που έχει γράψει ποτέ ο Robert Kolker!”

Ξεκίνησε ένα film club online

“Οργάνωσε την to-watch λίστα σου σε κάθε app. Ξεκίνησε ένα fim club με θέμα με τους υπόλοιπους απομονωμένους φίλους σου και συζητήστε τες σε ένα group. Το είδος που ασχολούμαι εγώ τώρα είναι: ‘ταινίες που είναι πραγματικά υπέροχες’.”

Κάνε μια καλή πράξη

“Οργάνωσε τα ρούχα σου σε giveaway στοίβες και προγραμμάτισε να πας όσα δε χρειάζεσαι σε ένα καταφύγιο όταν τελειώσει όλο αυτό. Είναι καλό να έχεις μια καλή πράξη στα σκαριά”.

Ζωγράφισε

“Προκάλεσε τον εαυτό σου να ζωγραφίσει μια συλλογή από πέντε εικόνες τη μέρα – αυτό σου επιτρέπει να είσαι χαλαρή και λίγο άγαρμπη και σε βγάζει από το mindset της τελειομανίας.”

Κράτησε ημερολόγιο καραντίνας

“Προσπάθησε να ξεκινήσεις ένα ημερολόγιο καραντίνας – τα μελλοντικά παιδιά/μαθητές σου θα ενδιαφερθούν να μάθουν για τη συγκεκριμένη, περίπλοκη περίοδο και για το πώς αντιμετώπισες το άγχος και τη διακοπή της καθημερινότητας.”

Κάνε διαλογισμό για όσα είναι πραγματικά σημαντικά

“Πολλοί άνθρωποι μισούν τη λέξη ‘διαλογισμός’ αλλά τι θα έλεγες για 20 λεπτά αντικατοπτρισμού τη μέρα; Είναι η τέλεια στιγμή να επικεντρωθείς στο πού ήσουν μέχρι τώρα και το πού πηγαίνεις. Συχνά μπαίνουμε τόσο βαθιά στον κύκλο των επιτυχιών, του stress και της κούρασης που ξεχνάμε να επικεντρωθούμε στις πραγματικές μας επιθυμίες. Τι θα έλεγες να έπαιρνες μια στιγμή για να διαχωρίσεις τους δικούς σου στόχους από αυτούς που σου έχουν εντυπωθεί;”

Δώσε προσοχή στο σώμα σου όσο κάνεις ντους

Κάνε ένα από εκείνα τα ντους που περνάς από κάθε σημείου του σώματός σου – κυριολεκτικά σαπούνισε το πίσω μέρος των αυτιών σου. Pro tip: κάτσε κάτω στο ντους, είναι παράδεισος.

featured image: Entertainment Tonight