Πέμπτη απόγευμα και σκέφτεσαι τι να κάνεις μετά τη δουλειά. Η εβδομάδα ακόμη τρέχει και θέλεις να ξεκουραστείς, όμως η ιδέα να βγεις για ένα χαλαρό ποτό κερδίζει. Άλλωστε, μια βόλτα απόψε το βράδυ θα σε χαλαρώσει, χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τα πλήθη του σαββατοκύριακου.

Τι κάνεις επομένως; Παίρνεις τους πιο αγαπημένους σου συναδέλφους και φύγατε για ένα early drink!

Ψυρρή

Στενά σοκάκια, φωτισμένα με κάθε είδους στολισμό, φωτογραφικές διακοσμήσεις και υπέρλαμπρα μαγαζιά, φωταγωγημένα στο έπακρο και έτοιμα να σε ταξιδέψουν σε έναν άλλο κόσμο. Η περιοχή του Ψυρρή ήταν πάντοτε ένα στέκι για μεγάλες παρέες, που έψαχναν ένα μέρος να χαλαρώσουν, πίνοντας ένα ποτό μετά από μια κουραστική μέρα.

Η περιοχή, όμως, γνώρισε νέα άνθιση με την έλευση μαγαζιών που έφεραν στις ζωές μας το χριστουγεννιάτικο πνεύμα 12 μήνες το χρόνο. Φαντάσου απλά πόσο όμορφα θα είναι αυτή την εποχή του χρόνου, που έχουν την τιμητική τους και οι στολισμοί αναμένεται να φτάσουν σε εντυπωσιακά επίπεδα.

Αν ψάχνεις να χαλαρώσεις σε κάποιο μαγαζί που θα σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι μέρος κάποιου παραμυθιού, αναζήτησε τα στενά του Ψυρρή. Θα σε οδηγήσουν εκεί τα δυνατά γέλια των ανθρώπων που διασκεδάζουν. Για κάτι πιο ήσυχο, κατευθύνσου προς την πλατεία Αγίας Ειρήνης με τα ατμοσφαιρικά φωτισμένα μαγαζιά και τα παράξενα ροφήματα.

Μαρίνα Ζέας

Η θάλασσα είναι πάντα μια καλή ιδέα, ό,τι εποχή του χρόνου και αν είναι, ειδικά τώρα που οι μέρες ακόμη δεν θυμίζουν σε χειμωνιάτικο καιρό. Τα μαγαζιά που το καλοκαίρι απλώνουν τα τραπεζάκια τους μέχρι εκεί που μπορείς να νιώσεις τις στάλες του θαλασσινού νερού να σε βρέχουν, αυτή την περίοδο μετατρέπονται σε φιλόξενα lounge καφέ και μπαρ, καλώντας σε να χαλαρώσεις στη ζεστή τους ατμόσφαιρα, ατενίζοντας την πιο όμορφη θέα, τη θάλασσα. Άλλωστε, καμία ημέρα δεν είναι καλύτερη από μια Πέμπτη βράδυ για να έρθεις σε αυτά τα μαγαζιά, που σφύζουν από κόσμο όλο το χρόνο.

Κουκάκι

Κατ’ εξοχήν νεανικό στέκι, με υπέροχο φαγητό και χαριτωμένα μαγαζάκια για ένα γρήγορο ποτό με τους συναδέλφους. Το Κουκάκι έχει ακριβώς την ενέργεια που χρειάζεται: είναι ζωηρό, τόσο που να σου φτιάχνει τη διάθεση, αλλά όχι υπερβολικά για να σου προκαλεί πονοκέφαλο. Είναι φρέσκο, νεανικό και μπορείς να αφήσεις πίσω σου το «κοστούμι» της δουλειάς και να χαλαρώσεις μιλώντας για ενδιαφέροντα πράγματα.

Όπου κι αν διαλέξεις να πας, ένα είναι το σημαντικό: Πάρε μαζί σου την καλύτερη παρέα, εκείνη που θα σε χαλαρώσει και προσοχή: Μην ξεχάσεις να αφήσεις τις έγνοιες της δουλειάς στο γραφείο πριν φύγεις.