Το 2021 ήταν μια περίεργη χρονιά σε όλους τους τομείς, πόσο μάλλον στον τομέα των ραντεβού. Αρχικά είχαμε το lockdown- που όσο κι αν δεν θέλω να το αναφέρω πια-καθόρισε την καθημερινότητά μας.

Οι κοινωνικές συναναστροφές περιορίστηκαν σε μια οθόνη κινητού και οι συναντήσεις πια ήταν διαδικτυακές, μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Έπειτα ήρθε το καλοκαίρι και όπως θα είδες πολλοί έπεσαν στα… δίχτυα του έρωτα. Δεν ξέρω για εσένα, πάντως εγώ καθημερινά σκρολάροντας σε Instagram και Facebook, έβλεπα ολοένα και περισσότερους φίλους μου να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους, aka γάμος και παιδιά.

Κρίνοντας από τα παραπάνω είναι γεγονός πως οι ρυθμοί των σχέσεων έχουν αλλάξει ραγδαία και όπως αποκαλύπτεται από έρευνες στο Bumble, για το 34% των ανθρώπων, η πανδημία έχει αλλάξει δραστικά αυτό που αναζητούν σε έναν σύντροφο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, δύο στους τρεις ανθρώπους λένε ότι πλέον δίνουν προτεραιότητα στη συναισθηματική… διαθεσιμότητα και σχεδόν το ένα τέταρτο νοιάζεται λιγότερο για την εμφάνιση του συντρόφου.

Η τάση των γρήγορων ραντεβού, ή fast forward ρομάντζα, αυξάνεται, παρόλα αυτά οι σύντροφοι ξοδεύουν λιγότερο χρόνο για να γνωριστούν. Μπορεί αυτό να αποβεί μοιραίο;

Οι γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες επιτρέπουν κατά κάποιον τρόπο στους singles να αποφύγουν την σπατάλη του χρόνου μέσω πιο επιλεκτικών γνωριμιών. Οι άνθρωποι πλέον- αφού έχουν μείνει καιρό μόνοι με τον εαυτό τους- γνωρίζουν τι αναζητούν σε έναν σύντροφο και αυτό αναμφισβήτητα οδηγεί σε πιο γρήγορες αποφάσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι θέλουν να ερωτευτούν και… γρήγορα μιας και η πανδημία κράτησε πίσω τα σχέδιά τους. Υπό το πρίσμα αυτού, θέματα όπως ο γάμος και τα παιδιά θα έρθουν πολύ νωρίτερα από ό,τι ήταν προηγουμένως… «αποδεκτό» έτσι ακριβώς όπως βλέπαμε στις ρομαντικές κομεντί. Επομένως ναι, το 2022 θα είναι η χρονιά που θα επαναφέρει τα αστραπιαία ρομάντζα.