Με αφορμή τα χθεσινοβραδινά Όσκαρ, μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές, ιστορικές, διασκεδαστικές στιγμές – κλασικά κάθε χρόνο – έρχονται στην επιφάνεια ξανά συνοδεύοντας τις Οσκαρικές συζητήσεις.

Από την εμφάνιση του Ντόναλντ Ντακ στη σκηνή το 1958, μέχρι την άβολη στιγμή μεταξύ La la land και Moonlight κατά την απονομή του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Μερικές από αυτές τις Οσκαρικές στιγμές, αξίζουν κυριολεκτικά… Όσκαρ. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.

-1958. Ένας απρόσμενος παρουσιαστής συνοδεύει τους Bob Hope, Jack Lemmon, David Niven, James Stewart και Rosalind Russell στην σκηνή. Είναι ο Donald Duck. Και τα παιδάκια μένουν και παρακολουθούν ως το τέλος.

-1964. Ο Sidney Poitier κερδίζει Όσκαρ Πρώτου Ανδρικού Ρόλου για το Lilies of the field. Σαν ο πρώτος Αφροαμερικανός που το κερδίζει, μιλάει στον λόγο του για ένα «μακρύ ταξίδι ως αυτήν την στιγμή». Η Αν Μπάνκροφτ του δίνει ένα φιλί στο μάγουλο. Πολλοί χειροκροτούν, άλλοι όχι.

-1969. Ισοπαλία. Barbra Streisand και Katharine Hepburn στο Πρώτο Γυναικείου. Η Hepburn για το Lion in Winter και η Streisand για το Funny Girl. Η πρώτη δεν είχε πάει στην τελετή και η Μπάρμπρα το χάρηκε σαν μόνη κερδισμένη.

-1973. Ιστορική στιγμή. Τότε που η Sacheen Littlefeather ανέβηκε στην σκηνή εκ μέρους του Marlon Brando για να αρνηθεί το Όσκαρ που κέρδισε με την αξέχαστη ερμηνεία του στον Νονό. Μόλις ανακοινώθηκε το όνομα, το κοινό είδε με έκπληξη την ιθαγενή, ηθοποιό και ακτιβίστρια να εμφανίζεται και να λέει :«Ο Μάρλον Μπράντο λυπάται πολύ που δεν μπορεί να αποδεχτεί το βραβείο, για λόγους που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των Αμερικανών Ιθαγενών σήμερα στην βιομηχανία του κινηματογράφου».

-1974 Ουπς! Ένας γυμνός. Ένας ολόγυμνος τύπος διασχίζει τη σκηνή καθώς ο David Niven ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Elizabeth Taylor. Και δεν ήταν καν διαμαρτυρία για τα Όσκαρ κουστουμιών.

Διάβασε τη συνέχεια στο Monopoli.gr


featured image: ABC