Γιατί να μη δώσεις μια ευκαιρία σε κάποια apps να σε βοηθήσουν να φτάσεις τον στόχο “mindfullness”;

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από άγχος και αϋπνίες εξαιτίας της δύσκολης καθημερινότητάς τους. Ειδικά τώρα που οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες και απαιτούν μια διαφορετική αντιμετώπιση. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, ο διαλογισμός αναδεικνύεται σημαντικό μέσο να ανταπεξέλθεις και να παραμείνεις ψυχικά υγιής.

Σύμφωνα με τη επιστήμη, μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει την συγκέντρωση. Επίσης, να αυξήσει τη γνωστική ευελιξία. Ενώ έχει και πολλά οφέλη για το σώμα. Αφού μειώνονται τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, αποκτάς αυτοέλεγχο και προωθείται η ψυχική σου ισορροπία.

Μάλιστα, τώρα που επιβάλλεται να μένεις σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να εξασκηθείς στην πρακτική του. Οι 13 εφαρμογές που ακολουθούν, θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλά, να χαλαρώσεις και να σκέφτεσαι θετικά.

Headspace

https://www.instagram.com/p/B7-Eg7YIi9U/?utm_source=ig_embed

Με fans τη Jessica Alba και τη Gwyneth Paltrow το συγκεκριμένο app είναι από τα πιο γνωστά. Το πρόγραμμα του Headspace διαρκεί μόλις 10 λεπτά την ημέρα. Αρκούν, για να επαναφέρεις και να χαλαρώσεις τον εγκέφαλό σου. Διαθέτει στοχευμένες ασκήσεις και μια πολύ χαλαρωτική φωνή.

FitMind

https://www.instagram.com/p/B785eQ3HBp2/?utm_source=ig_embed

Το να γυμνάζεις το μυαλό σου είναι τόσο σημαντικό, όσο το να γυμνάζεις το σώμα σου. Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα νοητικό challenge 30 ημερών γεμάτο με γραφήματα και στατιστικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να παρακολουθείς την πρόοδό σου. Εάν δυσκολεύεσαι με τεχνικές και χρειάζεσαι απλά δομή και ρουτίνα, αυτό είναι το πρόγραμμά σου.

Unplug

https://www.instagram.com/p/B8iHfcyhl3N/?utm_source=ig_embed

Αυτή η εφαρμογή διαθέτει πάνω από 700 βίντεο αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού που μπορείς να τα ταξινομήσεις ανάλογα με τη διάρκεια, τις ανάγκες (ύπνος, χαλάρωση, αφύπνιση) και την πρακτική. Διαρκούν από 10-15 λεπτά έως μια ώρα. Είναι, λοιπόν, εξαιρετικά εύκολη στη χρήση. Επιπλέον, παρακολουθεί την πρόοδό σου.

Simple Habit

https://www.instagram.com/p/BzyHRK5Hojg/?utm_source=ig_embed

Εάν αντιμετωπίζεις burnout, αυτή είναι η εφαρμογή σου. Έχει ένα μεγάλο αρχείο με ασκήσεις διαλογισμού για να διαλέξεις. Ειδικά, η playlist «Burnout Series» περιλαμβάνει τεχνικές, για να μένεις ήρεμη, ανακουφίζοντάς σε από το άγχος της δουλειάς.

10% Happier

https://www.instagram.com/p/Bds_oELHT5l/?utm_source=ig_embed

Δεν είσαι σίγουρη αν σου κάνει ο διαλογισμός; Οι βαθιές αναπνοές δεν σε βοηθάνε; Αυτή είναι η τέλεια εφαρμογή διαλογισμού για σένα. Περιλαμβάνει συνομιλίες με ειδικούς και επιστημονικές εξηγήσεις της πρακτικής.

Breethe

https://www.instagram.com/p/BbwvGiIFEbt/?utm_source=ig_embed

Το Breethe είναι ένα app που σου προσφέρει ένα προσωπικό προπονητή για το ταξίδι διαλογισμού σου. Οι πρακτικές διαρκούν από 10 έως 20 λεπτά, οπότε θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο. Επίσης, διαθέτει ποικιλία επιλογών που κυμαίνεται από την «Αντιμετώπιση του άγχους» έως «Το αφεντικό μου είναι ένας ηλίθιος» (sic).

Stop, Breathe & Think

https://www.instagram.com/p/BcvH6TjgHt5/?utm_source=ig_embed

Ο τίτλος και μόνο προσφέρει ανακούφιση. Σταμάτα ό, τι κάνεις και ελέγξτε την εφαρμογή, για να δεις πώς αισθάνεσαι. Ανάπνευσε με τις προσεγμένες πρακτικές αναπνοής, για να καθαρίσεις από σκέψεις, συναισθήματα και αντιδράσεις. Στόχος του app είναι να σε βοηθήσει να βρεις τη γαλήνη.

The Calm

https://www.instagram.com/p/BdnbCSanhYt/?utm_source=ig_embed

Σου ταιριάζει αν θέλεις ηρεμία, ησυχία και οργάνωση. Το Calm μπορεί να υπερηφανεύεται για την υπέροχη εμπειρία του χρήστη. Επίσης, για τα χαλαρωτικά backgrounds και τις πρακτικές διαλογισμού. Παρακολουθεί ακόμα την εξάσκησή σου, χρησιμοποιώντας ένα ημερολόγιο εντός της εφαρμογής.

Aura

https://www.instagram.com/p/BShIEwZl1J4/?utm_source=ig_embed

Το πρόγραμμα μαθαίνει τις συνήθειές σου μέσω ερωτηματολογίων και δημιουργεί εξατομικευμένες πρακτικές διαλογισμού. Η συνδρομή Premium παρέχει 24ωρη καθοδήγηση, έτσι ώστε να μπορείς να αποβάλλεις το στρες τις καλύτερες ώρες για σένα.

Smiling Mind

https://www.instagram.com/p/BaCqwGGltKN/?utm_source=ig_embed

Το Smiling Mind είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην παροχή πρακτικών διαλογισμού σε παιδιά και ενήλικες. Η εφαρμογή έχει δωρεάν ασκήσεις 10 λεπτών που θα κάνουν καλό στον μυαλό σου.

Buddify

https://www.instagram.com/p/BwRHLx5gTDJ/?utm_source=ig_embed

Η εφαρμογή μετατρέπει ακόμη και το πολυσύχναστο μετρό ή την γεμάτη κόσμο καφετέρια στο πιο ήρεμο στούντιο διαλογισμού.

Omvana

https://www.instagram.com/p/B54nN2VHoml/?utm_source=ig_embed

Το Omvana περιέχει μια σειρά από ηχογραφημένους ήχους που θα σε βοηθήσουν στον διαλογισμό, την αυτοσυγκέντρωση, τη χαλάρωση και τον ύπνο. Μπορείς να επιλέξεις αυτό που θες ανάμεσα στα εκατοντάδες κομμάτια διαλογισμού, εμπνευσμένων ομιλιών και ιστοριών.

Spotify

https://www.instagram.com/p/BXBbMmwg7vh/?utm_source=ig_embed

Η δημοφιλής εφαρμογή διαθέτει μια εκτεταμένη «βιβλιοθήκη» διαλογισμού. Ανάλογα με το τι ψάχνεις, υπάρχει και μια λίστα αναπαραγωγής.

featured image: Shambala Gatherings