13 apps διαλογισμού που θα σε χαλαρώσουν πραγματικά

13 apps διαλογισμού που θα σε χαλαρώσουν πραγματικά

Εφαρμογές mindfullness που θα σε βοηθήσουν στην καταπολέμηση της αϋπνίας και του άγχους.
Γιατί να μη δώσεις μια ευκαιρία σε κάποια apps να σε βοηθήσουν να φτάσεις τον στόχο "mindfullness";

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από άγχος και αϋπνίες εξαιτίας της δύσκολης καθημερινότητάς τους. Ειδικά τώρα που οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες και απαιτούν μια διαφορετική αντιμετώπιση. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, ο διαλογισμός αναδεικνύεται σημαντικό μέσο να ανταπεξέλθεις και να παραμείνεις ψυχικά υγιής.

Σύμφωνα με τη επιστήμη, μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει την συγκέντρωση. Επίσης, να αυξήσει τη γνωστική ευελιξία. Ενώ έχει και πολλά οφέλη για το σώμα. Αφού μειώνονται τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, αποκτάς αυτοέλεγχο και προωθείται η ψυχική σου ισορροπία.

Μάλιστα, τώρα που επιβάλλεται να μένεις σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να εξασκηθείς στην πρακτική του. Οι 13 εφαρμογές που ακολουθούν, θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλά, να χαλαρώσεις και να σκέφτεσαι θετικά.

Headspace

Με fans τη Jessica Alba και τη Gwyneth Paltrow το συγκεκριμένο app είναι από τα πιο γνωστά. Το πρόγραμμα του Headspace διαρκεί μόλις 10 λεπτά την ημέρα. Αρκούν, για να επαναφέρεις και να χαλαρώσεις τον εγκέφαλό σου. Διαθέτει στοχευμένες ασκήσεις και μια πολύ χαλαρωτική φωνή.

FitMind

Το να γυμνάζεις το μυαλό σου είναι τόσο σημαντικό, όσο το να γυμνάζεις το σώμα σου. Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα νοητικό challenge 30 ημερών γεμάτο με γραφήματα και στατιστικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να παρακολουθείς την πρόοδό σου. Εάν δυσκολεύεσαι με τεχνικές και χρειάζεσαι απλά δομή και ρουτίνα, αυτό είναι το πρόγραμμά σου.

Unplug

Αυτή η εφαρμογή διαθέτει πάνω από 700 βίντεο αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού που μπορείς να τα ταξινομήσεις ανάλογα με τη διάρκεια, τις ανάγκες (ύπνος, χαλάρωση, αφύπνιση) και την πρακτική. Διαρκούν από 10-15 λεπτά έως μια ώρα. Είναι, λοιπόν, εξαιρετικά εύκολη στη χρήση. Επιπλέον, παρακολουθεί την πρόοδό σου.

Simple Habit

https://www.instagram.com/p/BzyHRK5Hojg/?utm_source=ig_embed

Εάν αντιμετωπίζεις burnout, αυτή είναι η εφαρμογή σου. Έχει ένα μεγάλο αρχείο με ασκήσεις διαλογισμού για να διαλέξεις. Ειδικά, η playlist «Burnout Series» περιλαμβάνει τεχνικές, για να μένεις ήρεμη, ανακουφίζοντάς σε από το άγχος της δουλειάς.

10% Happier

Δεν είσαι σίγουρη αν σου κάνει ο διαλογισμός; Οι βαθιές αναπνοές δεν σε βοηθάνε; Αυτή είναι η τέλεια εφαρμογή διαλογισμού για σένα. Περιλαμβάνει συνομιλίες με ειδικούς και επιστημονικές εξηγήσεις της πρακτικής.

Breethe

Το Breethe είναι ένα app που σου προσφέρει ένα προσωπικό προπονητή για το ταξίδι διαλογισμού σου. Οι πρακτικές διαρκούν από 10 έως 20 λεπτά, οπότε θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο. Επίσης, διαθέτει ποικιλία επιλογών που κυμαίνεται από την «Αντιμετώπιση του άγχους» έως «Το αφεντικό μου είναι ένας ηλίθιος» (sic).

Stop, Breathe & Think

Ο τίτλος και μόνο προσφέρει ανακούφιση. Σταμάτα ό, τι κάνεις και ελέγξτε την εφαρμογή, για να δεις πώς αισθάνεσαι. Ανάπνευσε με τις προσεγμένες πρακτικές αναπνοής, για να καθαρίσεις από σκέψεις, συναισθήματα και αντιδράσεις. Στόχος του app είναι να σε βοηθήσει να βρεις τη γαλήνη.

The Calm

Σου ταιριάζει αν θέλεις ηρεμία, ησυχία και οργάνωση. Το Calm μπορεί να υπερηφανεύεται για την υπέροχη εμπειρία του χρήστη. Επίσης, για τα χαλαρωτικά backgrounds και τις πρακτικές διαλογισμού. Παρακολουθεί ακόμα την εξάσκησή σου, χρησιμοποιώντας ένα ημερολόγιο εντός της εφαρμογής.

Aura

Το πρόγραμμα μαθαίνει τις συνήθειές σου μέσω ερωτηματολογίων και δημιουργεί εξατομικευμένες πρακτικές διαλογισμού. Η συνδρομή Premium παρέχει 24ωρη καθοδήγηση, έτσι ώστε να μπορείς να αποβάλλεις το στρες τις καλύτερες ώρες για σένα.

Smiling Mind

https://www.instagram.com/p/BaCqwGGltKN/?utm_source=ig_embed

Το Smiling Mind είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην παροχή πρακτικών διαλογισμού σε παιδιά και ενήλικες. Η εφαρμογή έχει δωρεάν ασκήσεις 10 λεπτών που θα κάνουν καλό στον μυαλό σου.

Buddify

View this post on Instagram

What feeling is here?⠀ Once we know what the feeling is let’s see if we can try to get to know this emotion a little better⠀ Maybe this emotion has something to tell us⠀ Maybe there’s something new we can learn⠀ If this feeling were an animal, which one would it be?⠀ Giving the mind total freedom to create what feels right⠀ Seeing if the animal can give us our deep answer⠀ Maybe the answer is a cuddle⠀ Or some more time and space⠀ Letting the mind stay open and let our own wisdom answer through the animal⠀ Imagine yourself getting what you need to calm down right now⠀ As you do this try placing the hand on the heart⠀ And as the breath rises and fall in the chest feeling the calmness⠀ That has been generated⠀ Spread from the hands⠀ Through the body to the heart⠀ And spreading gently through the whole body

A post shared by buddhify (@buddhifyapp) on

Η εφαρμογή μετατρέπει ακόμη και το πολυσύχναστο μετρό ή την γεμάτη κόσμο καφετέρια στο πιο ήρεμο στούντιο διαλογισμού.

Omvana

Το Omvana περιέχει μια σειρά από ηχογραφημένους ήχους που θα σε βοηθήσουν στον διαλογισμό, την αυτοσυγκέντρωση, τη χαλάρωση και τον ύπνο. Μπορείς να επιλέξεις αυτό που θες ανάμεσα στα εκατοντάδες κομμάτια διαλογισμού, εμπνευσμένων ομιλιών και ιστοριών.

Spotify

Η δημοφιλής εφαρμογή διαθέτει μια εκτεταμένη «βιβλιοθήκη» διαλογισμού. Ανάλογα με το τι ψάχνεις, υπάρχει και μια λίστα αναπαραγωγής.

featured image: Shambala Gatherings
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.