Αν ξέρεις τις Delune τότε ξέρεις και το μουσικό υποείδος που έχουν δημιουργήσει, με τίτλο “Adventure Pop”.  Αν όχι, δεν ξέρεις τι χάνεις. Οι Delune είναι δύο αδερφές, η Kate και η Izzi, που ένωσαν τις φωνές τους και την αγάπη τους για την αισθητική για να βγει κάτι όμορφο. Αυτό δεν είναι άλλο από το πρώτο τους επίσημο άλμπουμ.

To πρώτο αυτό άλμπουμ έχει τίτλο Pierrot. Αφορμή φυσικά είναι ο ομώνυμος αυτός χαρακτήρας, ο κλόουν με το λυπημένο βλέμμα. Η ιστορία λέει πως εκείνος είναι πάντοτε λυπημένος μιας και η Columbina δεν τον αγαπά και πάντοτε τον αφήνει για τον Αρλεκίνο. Με αυτή την ιστορία στο μυαλό, οι Delune αφιερώνουν αυτό το δίσκο στους ανθρώπους που έπεσαν με τα μούτρα στον έρωτα και δυσκολεύτηκαν πολύ να σηκώσουν κεφάλι. Και όταν τελικά το κατάφεραν, έκαναν το ίδιο από την αρχή.

Αποφάσισαν ότι για το καινούριο άλμπουμ, θα κυκλοφορούν ένα τραγούδι κάθε μήνα μέχρι τον Αύγουστο. Έτσι, για αυτόν εδώ το μήνα μάς έδωσαν το Lavender Too. Το τραγούδι συνοδεύεται και από ένα βίντεο κλιπ κινουμένων σχεδίων με μια σχετική γλυκόπικρη ιστορία. Αγόρι πληγωμένο – βλέπει κορίτσι – ερωτεύεται κορίτσι – κυνηγάει κορίτσι – πληγώνεται από κορίτσι. Αυτό λίγο πολύ περιγράφει την πορεία και το νόημα όλου του νέου άλμπουμ. Λέει τις ιστορίες των ανθρώπων, μαζί και του Pierrot, που δε φοβούνται να πληγωθούν και ξαναπληγωθούν από έρωτα.

Βασικό συστατικό σε όλο αυτό; Η λεβάντα. Μαζί με όλο τον σουρεαλιστικό συμβολισμό που μπορείς να εντοπίσεις στο βίντεο. Έτσι οι Delune καταφέρνουν αυτό που είχαν θέσει ως στόχο εξ αρχής. Να δημιουργούν ένα ξεχωριστό σύμπαν -μουσικό και κινηματογραφικό- για κάθε τους τραγούδι. Με επιρροές από την ποπ κουλτούρα και την ψηφιακή εποχή, αυτό είναι απολύτως κατανοητό.

https://www.instagram.com/p/B91zhsDHdzO/

Όσο περιμένουμε, λοιπόν, το νέο άλμπουμ, μπορείς είτε να ακούσεις κάποια άλλα κομμάτια των Delune από το κανάλι τους στο Youtube είτε να βάλεις στο repeat το Lavender Too. Α, και μην ξεχάσεις να τις κατατάξεις σε εκείνη τη λίστα με τα αγαπημένα αδέρφια που δημιουργούν μαζί μουσική, βλ. Billie Eilish & Finneas.