Η αλήθεια επίσης είναι πως αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω θα δίναμε στον τότε εαυτό μας μερικές αρκετά χρήσιμες συμβουλές. Βέβαια λένε πως αν δεν πάθεις δε θα μάθεις και γι΄αυτό μάλλον δε μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Οπότε θα αρκεστούμε στο να σου πούμε 12 πράγματα που θα θέλαμε να ξέρουμε τότε που η εφηβεία ήταν στα top της αλλά ακόμη και σήμερα που είμαστε λίγο μεγαλύτεροι. Γιατί όσο και αν μεγαλώνουμε, υπάρχουν μερικά μαθήματα που αξίζει να πάρουμε. 

12 συμβουλές που θα έδινα στον 16-χρονο εαυτό μου
www.musinsa.com

1. Το να είσαι ξεχωριστός είναι πολύ πιο σημαντικό από το να προσπαθείς να ταιριάξεις με το σύνολο. Ποτέ, κανείς δεν έκανε κάτι πολύ σημαντικό όσο ακολουθούσε τη μάζα. Οι μεγάλες ανακαλύψεις ήταν πάντα αποτέλεσμα προσωπικού ρίσκου.

2. Άκου το ένστικτό σου, αυτό ξέρει! Μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι οι άλλοι ξέρουν καλύτερα. Εσύ είσαι ο μόνος που μπορεί να δει και να βιώσει την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο. Πάντα υπάρχει αυτό το καμπανάκι που σε προειδοποιεί. Μη μου πεις ότι έπεσε ποτέ έξω.

3. Αγάπησε το σώμα σου έτσι όπως ακριβώς είναι και μη σπαταλάς χρόνο για να δείχνεις όπως οι άλλοι. Ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη παγίδα από όλες. Το σώμα σου είναι ο ναός σου και κάπως έτσι οφείλεις να του φέρεσαι.

4. Είναι σημαντικό να υπερασπίζεσαι αυτούς που αγαπάς. Οι άνθρωποι τους οποίους θα αγαπήσεις στην πορεία της ζωής σου είναι λίγοι, γι’αυτό πρέπει να τους στηρίζεις ακόμη και όταν δε σου το ζητήσουν.

5. Όσο σημαντικό είναι να μπορείς να σταθείς ως μέλος μιας ομάδας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να τα καταφέρνεις μόνη σου.

6. O εθελοντισμός μπορεί να σε κάνει να δεις τη ζωή διαφορετικά. Μια από τις ελάχιστες φορές από τις οποίες θα απολαμβάνεις να δουλεύεις χωρίς να σε πληρώνουν. Γιατί φυσικά η ψυχική ανταμοιβή είναι τεράστια.

7. Είναι πιο σημαντικό να βρεις το δικό σου, προσωπικό, στυλ από το να ακολουθείς τη μόδα. Οι γυναίκες έχουμε την τάση σε όλη τη διάρκεια τη ζωής μας να αναλωνόμαστε με το τι είναι in fashion. Κάπως έτσι χάνουμε το πραγματικό νόημα. Ξεχωριστός είσαι μόνο όταν είσαι πραγματικά ο εαυτός σου.

8. Τα πάρτι στα οποία φοράς sneaker, είναι πάντα τα καλύτερα. Τώρα σοβαρά; Υπάρχουν καλύτερα παπούτσια από τα sneaker για ατελείωτο χορό μέχρι το πρωί;

9. Οι γονείς σου είναι πολύ καλύτεροι από όσο πιστεύεις στα 16. Είναι κρίμα που πολλές φορές αργούμε να καταλάβουμε την αξία των γονιών μας. Αυτοί οι μοναδικοί άνθρωποι έκαναν τα πάντα για να γίνουμε αυτό που είμαστε σήμερα.

10. Μην κάνεις τίποτα που δε θέλεις, τίποτα! Όσο και αν μεγαλώσεις, αυτή η συμβουλή δε θα φύγει ποτέ από τη μόδα.

11. Προσπάθησε να βρεις ισορροπία ανάμεσα στο διάβασμα, στο αγόρι σου και στις φίλες σου. Είναι κρίμα να παραμελείς ανθρώπους αλλά και πράγματα που έχουν να σου δώσουν κάτι. Σκέψου να βρισκόσουν εσύ στη θέση τους.

12. Χαλάρωσε, όλα θα γίνουν.

Δες ακόμη: Μήπως βρίσκεσαι και εσύ σε μια από αυτές τις 5 κατηγορίες ”θυματοποίησης”;