Μιλάμε για αυτή την περίοδο που κατάλαβες. Για τις δύσκολες μέρες που όλες περνάμε μια φορά τον μήνα. Είναι αυτές οι πέντε με οχτώ μέρες της περιόδου που μας βγάζουν εκτός εαυτού και ίσως καμιά φορά να θέλουμε κάποιο ειδικό χειρισμό. Που ενώ τη μια στιγμή είμαστε μες την τρελή χαρά, το ακριβώς επόμενο λεπτό πέφτουμε σε κατάθλιψη πάνω στον καναπέ με παγωτό και σοκολάτες. Που καμιά φορά μας βρίσκει με πολλά νεύρα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο (να τα λέμε κι αυτά) κι άλλες φορές μας βρίσκει υπερβολικά ευαίσθητες, ευσυγκίνητες, κλαψιάρες με όρεξη να φάμε τον κόσμο όλο!

Αυτή η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά μας σχεδόν πάντα είναι κατανοητή και δικαιολογημένη μεταξύ γυναικών. Το θέμα που προκύπτει είναι με τους φίλους μας τα αγόρια που αντιμετωπίζουν μια δυσκολία στην κατανόηση της κατάστασης. Και γιατί εμείς θέλουμε να τους κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη – και τη δική μας εξίσου – παραθέτουμε παρακάτω μια λίστα με τα δώδεκα πράγματα που πρέπει πάση θυσία να αποφύγουν αυτές τις μέρες του μήνα.

1. Είσαι σίγουρη ότι θα το φας όλο αυτό;

Γιατί; Υπονοείς ότι είμαι χοντρή; Θες να πεις ότι τρώω πολύ; Σε τελική ανάλυση έχω κάθε δικαίωμα να τρώω ό,τι και όσο θέλω όταν έχω περίοδο. Επί 2, άμα θέλω.

via GIPHY

2. Δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε τώρα;

Την προηγούμενη εβδομάδα σε παρακαλούσα. Τώρα να μείνεις στον καναπέ! Και όχι, θα αποφύγω να κολυμπήσω και θα εκμεταλλευτώ όλο το μεσημέρι πηγαίνοντας σε μουσεία και… τρώγοντας σοκολάτες.

3. Εχμμ… Νομίζω μια χαρά είσαι.

ΝΟΜΙΖΕΙΣ;

4. Στα πόσα είπαμε ότι έρχεται η εμμηνόπαυση;

Το κάνεις χειρότερο.

5. Τι πάει λάθος με σένα;

Δε με καταλαβαίνεις καθόλου! Ίσως να φταίει ότι είσαι άντρας και δεν ξέρεις πως είναι να έχεις ταυτόχρονα: πόνο στην κοιλιά, πόνο στη μέση, νεύρα, λαιμαργία για όλα, αηδία για όλα, να μην μπορείς να κολυμπήσεις, να μην ξέρεις τι θες και τι φταίει, να έχεις παράλληλα πονοκέφαλο, διάρροια, δυσκοιλιότητα και ΕΣΕΝΑ να ρωτάς τι πάει λάθος.

6. Πάλι έχεις περίοδο;

Έχω κάθε μήνα. Και πολύ χαίρομαι που λειτουργεί αυτό.

7. Τέλεια! Τουλάχιστον δεν είσαι έγκυος!

Talk to the hand.

8. Πρόσεχε λίγο μη λερώσεις τα σεντόνια ε!

Μάλιστα. Μήπως να φύγω κι από το σπίτι;

9. Α! Γι’ αυτό είσαι περίεργη τις τελευταίες μέρες ..

Μπράβο, είσαι genious.

10. Αλήθεια, πονάει;

Δεν έχεις ιδέα.

11. Δεν μπορεί να πονάει τόσο, είσαι υπερβολική.

Το ίδιο θέλω να σου πω και εγώ όταν ζητάς ασθενοφόρο επειδή έχεις 37,3.

12. Οπότε όχι σεξ απόψε!

Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ αυτό τώρα.

Και τώρα τι έχω να σου προτείνω εσένα φίλη μου:

Οι σερβιέτες Flower φτιάχνονται 100% απο πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι – τόσο το εσωτερικό, όσο και το κάλυμμά τους. Δεν περιέχουν πλαστικό, χλώριο, χρώματα, αρώματα, ρεγιόν, βισκόζη, συνθετικές απορροφητικές ή άλλες χημικές ουσίες. Το δέρμα σου δεν έρχεται σε επαφή με πλαστικό, χλώριο ή διοξίνες. Όταν χρησιμοποιείς τις Flower προλαμβάνεις ενοχλήσεις, ερεθισμούς, αλλεργικές αντιδράσεις, κολπίτιδες και μυκητιάσεις, ενώ επιτρέπεις στο δέρμα σου να αναπνέει. Επίσης, όταν πετάς τις Flower στα σκουπίδια δεν επιβαρύνεις το περιβάλλον. Περισσότερα για τις Flower εδώ: www.getflower.gr

Δες ακόμα: Είναι φυσιολογικό να υποφέρεις από αϋπνίες όταν έχεις περίοδο;


gif: giphy.com