Είναι αρκετές οι φορές που ενώ βρίσκεσαι περιτριγυρισμένος από κόσμο και παρέες, εσύ νιώθεις πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία. Σαν απλά να είσαι παρατηρητής μιας κατάστασης που δεν σε αγγίζει, που δεν έχει τίποτα να σου πει.

Κάπως έτσι αντιλαμβάνεσαι πως η μοναξιά είναι κάτι πολύ σχετικό, είναι μια αφηρημένη έννοια μιας και στις πιο απομονωμένες φάσεις της ζωής σου, ίσως να μη νιώσεις ποτέ μόνη, αρκεί να έχεις βρει τους κατάλληλους μηχανισμούς για να διανύεις τέτοιες περιόδους. Την περίοδο που θα είσαι μόνη, χωρίς τις υποχρεώσεις και τους συμβιβασμούς μιας σχέσης.

Ανακάλυψε ένα χόμπι

Είναι πολύ ενδιαφέρον να βρεις ένα νέο χόμπι το οποίο θα αγαπάς και θα θέλεις να αφιερώνεις χρόνο. Πέραν του ότι θα σε κρατάει απασχολημένη, σίγουρα θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο δημιουργική.

Οργάνωσε εκδρομές

Ξεκίνα να οργανώνεις μονοήμερες ή διήμερες εκδρομές στη φύση. Η ενέργεια που αντλείς από μια πεζοπορία στο βουνό ή από μια μέρα στη θάλασσα, είναι κάτι που θα σου δώσει τρομερό κίνητρο για ζωή.

Απομακρύνσου από τα μέσα δικτύωσης

Όσο κι αν αγαπάμε τα μέσα κοινωνική δικτύωσης, είναι ένας τρομερά ψυχοφθόρος παράγοντας που επηρεάζει την ψυχολογία μας. Η τέλεια εικόνα που όλοι προσπαθούμε να πλασάρουμε, είναι κάτι που σίγουρα δεν μας βοηθάει κάτι τέτοιες στιγμές

Ασχολήσου με την περιποίηση σου

Δώσε χρόνο για τον εαυτό σου. Φτιάξε μια ρουτίνα περιποίησης, που θα συμπεριλαμβάνει το πρόσωπο, το δέρμα, τα μαλλιά και την χαλάρωση σου. Νιώσε πως προτεραιότητα έχει ο εαυτός σου.

Υιοθέτησε ένα αδεσποτάκι

Ένας ρεαλιστικός τρόπος να μην είσαι μόνη, είναι να έχεις παρέα. Δεν χρειάζεσαι την απαραίτητα την ανθρώπινη παρέα, μπορείς να βρεις την αληθινή αγάπη και συντροφικότητα στην παρέα ενός τετράποδου φίλου.

Βάλε στη ζωή σου τον εθελοντισμό

Είναι τρομερά σημαντικό να βοηθάμε τους γύρω μας, να νιώθουμε πως προσφέρουμε. Επίλεξε λοιπόν να συμμετάσχεις σε εθελοντικές δράσεις, που σίγουρα κάνει η περιοχή σου

Βρες τα με τον εαυτό σου

Το αίσθημα της μοναξιάς είναι κάτι που μάλλον προέρχεται από μια πιο εσωτερική μας ανασφάλεια. Είναι βασικό λοιπόν, ο χρόνος που περνάς μόνη σου να είναι ποιοτικός, να έχει να σου προσφέρει κάτι και να νιώθεις καλά με την παρέα του εαυτού σου.

Βάλε νέους στόχους

Κάθε χρονιά σε βρίσκει να θέτεις νέους στόχους. Πάρε αυτούς τους στόχους και κάνε τους πλάνο. Ένα πλάνο που θα συμπεριλαμβάνει αυτά τα «θέλω» σου ως πρόγραμμα και όχι ως ιδέα.

Επένδυσε στη φιλία

Οι καλύτερες στιγμές που θα θυμάσαι στη ζωή σχεδόν πάντα συμπεριλαμβάνουν φιλικά σου πρόσωπα. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας σχέσης, χάνουμε την επαφή μας με αυτά τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα που μας αγαπούν όπως είμαστε, που είναι πάντα εκεί για εμάς.

Κοινωνικοποιήσου

Δεν χρειάζεσαι ραντεβού ή απαραίτητα συναντήσεις με μόνη προϋπόθεση το ερωτικό κομμάτι. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα αν στις εξόδους σου αρχίσεις να συναναστρέφεσαι νέα άτομα, να γνωρίζεις καινούργιο κόσμο, να συνομιλήσεις μαζί τους και απλά να περάσεις καλά.

Εστίασε στα θετικά της μοναχικότητας

Κι όμως η περίοδος αυτή, μπορεί να σου δώσει περισσότερα από όσα νομίζεις, είναι αρχικά η αφετηρία για μια νέα επαφή με τον εαυτό σου, είναι η αφορμή για νέες συνήθειες και εμπειρίες

featured photo: @amirafham