Το 2020 επαναπροσδιορίσαμε την έννοια των ταξιδιών και των διακοπών, εξαιτίας της πανδημίας τη Covid-19. Ωστόσο, δεν έχουμε επιστρέψει ακόμα στην κανονικότητα μας σε παγκόσμιο επίπεδο και για αυτό χρειάζεται να επιλέξουμε ασφαλείς τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να ταξιδέψουμε, ώστε να μην τεθούμε σε κίνδυνο.

Έχοντας τις παρούσες συνθήκες κατά νου αξίζει να ρίξουμε μια μάτια στα travel trends του 2021, για να δούμε πως θα διαμορφωθεί το φετινό πρόγραμμα των εξορμήσεων μας.

Όχι άλλος συνωστισμός

Οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της καραντίνας και όλης αυτής της περιπέτειας που ζούμε με την πανδημία, επιζητούν εντονότερα να έρθουν πιο κοντά με τη φύση, να απολαύσουν τον ήλιο να τους καίει και να συνωστιστούν. Με αυτόν τον τρόπο και θα νιώσουν πως βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τις πολυπόθητές εκδρομές τους.

Ανελέητο road trip

Η κοινωνική αποστασιοποίηση και τα μέτρα προστασίας ισχύουν και χρειάζεται να τηρούνται ακόμα και όταν κάνετε ένα road trip. Αξίζει να γνωρίζεις, πως ένα ταξίδι στον ανοιχτό δρόμο μπορεί να σου προσφέρει ελευθερία και ανεξαρτησία. Έτσι, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις νέες εμπειρίες και να αλλάξεις παραστάσεις.

Ταξίδια με νόημα

Στη σύγχρονη εποχή οι ταξιδιώτες επιθυμούν να επισκεφθούν προορισμούς, από τους οποίους θα προσφέρουν κάτι σημαντικό. Αυτό μπορεί να έχει πολλές μορφές, όπως η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, η συμβολή στις προσπάθειες αποκατάστασης των δασών που έχουν καεί από πυρκαγιές και η προστασία του περιβάλλοντος.

Επιστροφή στις ρίζες

Τώρα είναι η ιδανική εποχή για να ανακαλύψεις την πλούσια πολιτιστική ιστορία της χώρας σου, αλλά και των κρατών του εξωτερικού, αν σου δοθεί η δυνατότητα να τα επισκεφθείς. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί πως το ενδιαφέρον των τουριστών για την ιστορία του τόπου τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Φόρτισε τις μπαταρίες σου

Πολλοί θεωρούν πως τα ταξίδια που πραγματοποιούν είναι ένας τρόπος για να αποφορτιστούν και να αντλήσουν ακόμα περισσότερη έμπνευση και δύναμη. Η πανδημία ενίσχυσε αυτό το στυλ εξορμήσεων. Έτσι, οι ταξιδιώτες αισθάνονται πιο ήρεμοι και ανανεωμένη για αυτό και είναι ιδιαίτερη δημοφιλής η δεδομένη επιλογή.

Γευσιγνωσία

Αν είσαι λάτρης του κρασιού και των γαστρονομικών εμπειριών, τότε θα αγαπήσεις αυτού του είδους τα ταξίδια. Είτε πρόκειται για επισκέψεις σε αγροκτήματα, είτε διανυκτερεύσεις σε φάρμες, είτε γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξεφύγεις από την ένταση της αστικής ζωής και θα έρθεις σε επαφή με την παράδοση του κάθε τόπου.

Κλείνοντας, αδιαμφισβήτητα τα ταξίδια μας έχουν λάβει μια πολύ διαφορετική μορφή από αυτήν που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια, όμως αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί. Οι ομορφότερες και λαμπρότερες ημέρες θα επιστρέψουν και τότε εμείς θα αισθανθούμε περισσότερο ελεύθεροι, ανεξάρτητοι και περιπετειώδεις από ποτέ άλλοτε.

featured photo: Benjamin Punzalan on Unsplash