Υπάρχουν τρόποι να ανανεώσεις τον χώρο σου χωρίς να ασχοληθείς με έπιπλα, καναπέδες και vintage πολυθρόνες. Μπορείς να ασχοληθείς με εκείνον τον τοίχο που μέχρι τώρα σου φαινόταν “γυμνός” και βαρετός. In fact, εμείς σου έχουμε 11 διαφορετικούς τρόπους να το κάνεις.

Ανανέωσέ τον με κάτι… παλιό

Αντί για gallery wall, μπορείς να τον μετατρέψεις σε antique mirror wall. Πρόσθεσε αρκετούς vintage καθρέφτες και φτιάξε το πιο ιδιαίτερο “κολάζ” στον κατά τα άλλα βαρετό τοίχο σου.

Κάνε colour blocking

Κρέμασε τέχνη στον τοίχο σου, αφού πρώτα του δώσεις έντονο χρώμα. Ακριβώς, δηλαδή, την ανανέωση που χρειάζεται. Φρόντισε και οι πίνακες με τους οποίους θα τον ντύσεις να έχουν τις σωστές αποχρώσεις.

Be Bold

Για ένα bold μπάνιο -τίποτα σαν αυτά που είχες συνηθίσει μέχρι τώρα- πρόσθεσε έναν μεγάλο πίνακα ή μια μεγάλη φωτογραφία. Μια ασπρόμαυρη ας πούμε, θα δώσει περισσότερη προσωπικότητα σε ένα γενικά ουδέτερο μπάνιο.

Κάνε το απροσδόκητο

Στη φωτογραφία, το ρομαντικό wallpaper με τις πεταλούδες δίνει ακριβώς την τροπή που πρέπει συνδυασμένο με πίνακες με γεωμετρικά στοιχεία. Παράδοξο, αλλά όσο edgy χρειάζεται.

Κάποιες φορές το να αφήσεις την τέχνη κάτω είναι αρκετό

Το να μην κρεμάσεις τους πίνακές σου, αλλά να τους αφήσεις απλά να στηρίζονται στον τοίχο, είναι λύση για το effortless coolness που θέλεις για τον χώρο σου.

Παίξε με τα σχήματα

Διάλεξε το βασικό item του τοίχου σου σε ένα σχήμα που δε θα περιορίζεται σε κάδρα και τέσσερις γωνίες. Ακριβώς όπως στη φωτογραφία.

Γίνε δημιουργική

Μπορείς να φτιάξεις μια σύνθεση από παρόμοια αντικείμενα και να τα κρεμάσεις όλα μαζί. Κάτι σαν την ιδέα με τους καθρέφτες. Απλά εδώ, το αντικείμενο θα είναι καθαρά και μόνο δικής σου επιλογής.

Διάλεξε ένα συγκεκριμένο θέμα

Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μοτίβα, πεταλούδες, ρίγες, ιστορικές αναπαραστάσεις, ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Και η λίστα είναι τεράστια.

Δημιούργησε αντιθέσεις

Μπορεί ο τοίχος σου να είναι γεμάτος από τέχνη με σύγχρονη αισθητική, αλλά ο υπόλοιπος χώρος γεμάτος vintage έπιπλα. Ή και το αντίστροφο.

Άφησε τα πλαίσια να κλέψουν το show

Κάποιες φορές είναι ΟΚ να μην έχει σημασία το περιεχόμενο, αλλά το πλαίσιο. Επίλεξε κορνίζες ή κάδρα ιδιαίτερα και άφησέ τα να κλέψουν την παράσταση από τον πίνακα ή τη φωτογραφία που πλαισιώνουν.

Χάρτες για τους travellers

Αν σου αρέσουν τα ταξίδια, άφησε τους πίνακες και σκέψου πολύ σοβαρά τους χάρτες.


all photos: housebeautiful.com