Υπάρχουν πάντα αυτοί οι άνθρωποι που προσελκύουν κόσμο ανεξάρτητα από τις κοινωνικές σχέσεις και την οικονομική τους κατάσταση. Ακτινοβολούν αυτοπεποίθηση και γοητεία έχοντας ένα συγκεκριμένο je ne sais quoi. Αν έχεις έρθει σε επαφή με τέτοιους ανθρώπους, μπορεί να αναρωτήθηκες τι παραπάνω έχουν από εσένα. Μπορεί να έχεις περάσει μέρες αναλύοντας τι ρούχα φορούν, τι αυτοκίνητο οδηγούν, πού μένουν και πόσους φίλους έχουν. Κάθε φορά όμως κάτι χάνεις. Και αυτό γιατί η αξία των ακαταμάχητων ανθρώπων προέρχεται από μέσα τους και όχι από τι έχουν.

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι δεν είναι ξεχωριστοί ούτε έχουν κάτι παραπάνω από τους άλλους. Απλούστατα, έχουν δημιουργήσει δυνατές συνήθειες με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν ευκολότερα. Σκέφτονται και εστιάζουν λίγο περισσότερο τον συνάνθρωπό τους. Είσαι έτοιμη να μάθεις ποιες είναι αυτές οι συνήθειες;

1. Σέβονται όλους

Ένας ακαταμάχητος αντιμετωπίζει όλους με τον ίδιο σεβασμό. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται σε αυτόν που θα φτιάξει τον πρωινό τους καφέ και τον συνάδελφό του. Σέβονται τον άλλον ανεξάρτητα αν τον ξέρουν εδώ και χρόνια ή τον γνώρισαν πριν 5 λεπτά. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι ευγενικοί με όλους γιατί δεν θεωρούν κανέναν ανώτερο από τον άλλον. Ο σεβασμός είναι μια ισχυρή συνταγή επιτυχίας.

2. Ακολουθούν τον πλατινένιο κανόνα

Ο χρυσός κανόνας «να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σού συμπεριφέρονται» έχει ένα ελάττωμα. Υποθέτει ότι όλοι θέλουν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Δεν λαμβάνει υπόψιν δηλαδή, ότι ο καθένας παρακινείται με διαφορετικά πράγματα. Ένα άτομο μπορεί να αγαπά τη δημόσια αναγνώριση ενώ κάποιος άλλος να μισεί να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής. Αντίθετα, ο πλατινένιος κανόνας «να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θέλουν να τους αντιμετωπίσεις» διορθώνει το παραπάνω ελάττωμα. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι καλοί στο να κατανοούν τις επιδιώξεις των άλλων. Προσαρμόζουν τη συμπεριφορά και το στιλ τους προκειμένου να κάνουν το διπλανό τους να νιώθει άνετα.

3. Αποφεύγουν τυπικούς διαλόγους

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά και ουσιαστικά για τους ανθρώπους γύρω τους. Μόλις νιώσουν μια πραγματική σύνδεση με έναν άλλον σχηματίζουν αυθεντική συζήτηση μπαίνοντας σε βαθύτερη επικοινωνία αντί να μιλούν σε επιφανειακό επίπεδο.

4. Επικεντρώνονται στους ανθρώπους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι εστιάζουν πραγματικά στους άλλους. Βρίσκονται στο παρόν και ακούν τι έχουν οι άλλοι να τους πουν. Εκείνη την ώρα αποφεύγουν να κοιτούν τα κινητά τους και να σκέφτονται τον εαυτό τους. Όλη τους η συγκέντρωση βρίσκεται στους γύρω τους.

5. Δεν προσπαθούν πολύ

Οι άνθρωποι αυτοί δεν προσπαθούν να μονοπωλήσουν τη συζήτηση με ιστορίες που δείχνουν πόσο ευφυείς και επιτυχημένοι είναι. Άλλωστε όλοι το μισούν αυτό. Ο ακαταμάχητος άνθρωπος είναι άνετος για αυτό που πραγματικά είναι και τι φέρνει στο τραπέζι.

6. Κατανοούν τη διαφορά μεταξύ της προσωπικής άποψης και της αλήθειας

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι δε φοβούνται να εκφράσουν την άποψή τους. Ωστόσο, γνωρίζουν ότι αποτελεί προσωπική άποψη και όχι γεγονός. Είτε συζητούν για πολιτική, το φαινόμενο του θερμοκηπίου ή θέματα της επικαιρότητας, κατανοούν πως υπάρχουν εξίσου έξυπνοι άνθρωποι με διαφορετική οπτική γωνία γύρω τους.

7. Είναι αυθεντικοί

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι αυτό που βλέπεις. Κανείς δε συμπαθεί άλλωστε ένα ψεύτικο χαρακτήρα. Οι άνθρωποι στηρίζονται στους αυθεντικούς ανθρώπους διότι τους εμπιστεύονται.

8. Είναι αξιόπιστοι

Η αξιοπιστία είναι ένα σημαντικό και σπάνιο χαρακτηριστικό. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι κάνουν το σωστό ανεξάρτητα από τις συνέπειες ή αν κάποιος τους παρακολουθεί.

9. Χαμογελούν πάντα

Αν θες να σε θεωρήσουν ακαταμάχητη, χαμογέλα την ώρα της συζήτησης. Άλλωστε, το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Αν χαμογελάς εσύ, θα χαμογελάσει και ο διπλανός σου. Επειδή οι άνθρωποι επιστρέφουμε σε αυτόν που μάς κάνουν να νιώθουμε άνετα, να είσαι εσύ αυτή στην οποία θα επιστρέψουν.

10. Προσπαθούν να φαίνονται στα καλύτερά τους (πάντα με μέτρο)

Ο στόχος είναι να είσαι ευπαρουσίαστη αλλά όχι με εμμονή. Ένας ακαταμάχητος άνθρωπος προσπαθεί να μην περιπλανιέται δείχνοντας messy. Επίσης, δεν ξοδεύει χρόνο και πολλά χρήματα για να βεβαιωθεί ότι φαίνεται τέλειος. Θυμήσου, η εστίαση στους ανθρώπους και τη στιγμή θα σε κάνει ξεχωριστή.

11. Βρίσκουν λόγους να αγαπούν τη ζωή

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι η ζωή δε μπορεί να είναι τέλεια αλλά δεν περνούν πολύ χρόνο εστιάζοντας σε αυτό. Ζουν στο έπακρο και βρίσκουν τα μικρά πράγματα που κάνουν τη ζωή υπέροχη.

Να θυμάσαι ότι οι ακαταμάχητοι άνθρωποι δεν είναι προικισμένοι με κάτι ξεχωριστό. Έχουν ορισμένες ελκυστικές ιδιότητες και καλές συνήθειες τις οποίες μπορείς και εσύ να τις υιοθετήσεις.

featured photo: Twenty20.com/sony.khalizova