Ο T.S Eliot είχε γράψει κάποτε στο ποίημα του “Κούφιοι Άνθρωποι” πώς έτσι τελειώνει κόσμος // όχι με έναν κρότο, μα με έναν λυγμό. Πρόκειται για δύο στίχους που θα μπορούσαν άνετα να έχουν εμπνευστεί από το 2020, αν δεν είχαν ήδη γραφτεί το 1925. Φέτος, ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς θα πει το δικό του αντίο στο 2020, που όπως και να το κάνουμε, έφερε πολλά δεινά στην καθημερινότητά μας. Για να ελαφρύνουν λίγο την ατμόσφαιρα του αποχαιρετισμού, εκεί στα HQ του Twitter αποφάσισαν να πουν το δικό τους αντίο με χιούμορ. Κι αυτό ακριβώς έκαναν κρεμώντας billboards με σαρκαστικά και ειρωνικά tweets σε όλους τους δρόμους της Αμερικής.

Το πρότζεκτ ονομάστηκε ‘Tweeting through the pain’

Tweeting through the pain1
Twitter

Η βασική ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι μέσα από την πλατφόρμα του Twitter και με τους 280 χαρακτήρες που έχουμε διαθέσιμους σε κάθε δημοσίευση, μπορούμε να ξορκίσουμε τον πόνο με σαρκασμό και να προχωρήσουμε παρακάτω ευκολότερα. Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς πολύς κόσμος γέλασε διαβάζοντας τα στην πλατφόρμα, υπάρχει μία μορφή σύνδεσης που ίσως αγνοούσαμε. Μπορεί όλοι να περνούσαμε τις ίδιες ή διαφορετικές δυσκολίες, όμως σχεδόν όλοι γελάσαμε με τα ίδια πράγματα.

Tweeting through the pain2
Twitter

Αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι -αν και σε μικρότερες δόσεις- το χιούμορ δεν έλειψε και φέτος. Κι αν κάποια ατάκα ξεχώρισε περισσότερο και έγινε viral στα media, αυτή σίγουρα είναι της Dionne Warwick. Η 80χρονη τραγουδίστρια έχει αναδειχθεί τον τελευταίο καιρό σε βασίλισσα του Twitter και όχι άδικα. Μετά από 5 βραβεία Grammy και πολλές περισσότερες υποψηφιότητες, τα twitter billboards είναι μία ακόμη αναγνώριση για εκείνη και τον σαρκαστικό της τόνο.

Tweeting through the pain3
Twitter