Είτε πρόκειται για ένα μικροσκοπικό λεκέ είτε για κάποιο μεγαλύτερο σημάδι, γιατί να μην ξέρεις πώς να απαλλαγείς από αυτό; Γιατί να μην μπορείς να κρατήσεις καθαρά και περιποιημένα ακόμα και τα πιο ευαίσθητα ρούχα σου; Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει τα βασικά hacks, που θα σε διευκολύνουν στην καθημερινότητά σου.

1| Σιδέρωσε τα πουκάμισά σου από τη μέσα πλευρά για να μπορέσεις να σιδερώσεις και τα σημεία που βρίσκονται τα κουμπιά.

WhoWhatWear

2| Χρησιμοποίησε την ισιωτική όχι μόνο για τα μαλλιά σου. Πολύ καλή δουλειά θα κάνει και με το γιακά ενός ρούχου.

3| Ο χυμός από λεμόνι είναι αρκετά χρήσιμος. Πέρα από τη θωράκιση του οργανισμού σου από ασθένειες, βοηθά και στο να αφαιρείς σημάδια από ιδρώτα στα ρούχα στο σημείο της μασχάλης. Ψέκασε τοπικά τα άσπρα μπλουζάκια σου προτού τα πλύνεις.

4| Ταλκ για μωρά: βάλε στη τσάντα σου στο σημείο που λερώθηκε με λάδι και άφησέ το όλο το βράδυ. Το πρωί το πιθανότερο να μην υπάρχει καν ο λεκές.

5| Αξιοποίησε το μπαγιάτικο ψωμί για να καθαρίσεις τα suede κομμάτια σου. Αφαίρεσε την κόρα και τρίψε το λεκέ με προσοχή και όχι πολύ δύναμη. Ή χρησιμοποίησε μία καθαρή οδοντόβουρτσα.

6| Μέτρησε ένα παντελόνι αν σου χωράει χωρίς να το δοκιμάσεις. Αρκεί να τυλίξεις μία φορά γύρω από το λαιμό σου το κομμάτι του παντελονιού στο ύψος της μέσης σου. Αν κλείνει χωρίς δυσκολία, σημαίνει ότι είναι το νούμερό σου.
The Fashion Tag
7| Το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σου μπορεί να γίνει πολύ εύκολο. Αρκεί να ακολουθήσεις ένα απλό trick. Τοποθέτησε τις κρεμάστρες όλες με την ίδια κατεύθυνση. Όταν θα παίρνεις μία κρεμάστρα για να φορέσεις το ρούχο, έπειτα να την τοποθετείς στη θέση της ανάποδα. Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα αν κοιτάξεις την ντουλάπα σου, θα ξέρεις ποια ρούχα δε φοράς πλέον: αυτά που βρίσκονται στις κρεμάστρες που έμειναν τοποθετημένες με την αρχική τους φορά.

8| Θέλεις να φορέσεις ένα τοπ με αρκετά ανοιχτό ντεκολτέ ή με έξω τους ώμους και θέλεις να είσαι σίγουρη πως το ρούχο θα παραμείνει στη θέση του και δε θα έχεις την ανασφάλεια μήπως κουνηθεί και φανεί το στήθος σου. Υπάρχει λύση: Διπλή κολλητική ταινία ειδική για δέρμα και για ρούχα. Δεν φαίνεται και κρατάει σταθερό το ρούχο.

9| Μπορείς, ακόμη, να χρησιμοποιήσεις διπλή κολλητική ταινία ανάμεσα στο πάτο του παπουτσιού και το καλσόν όταν νιώθεις τα πόδια σου να γλιστρούν μέσα στις γόβες.

InStyle

10| Η λακ κάνει θαύματα, επίσης, πέρα από το κράτημα των μαλλιών. Καταρχάς, μπορείς να ψεκάσεις τα καινούρια σου τακούνια στη σόλα, αν νιώθεις ότι γλιστρούν, όπως συμβαίνει σε πολλά καινούρια αφόρετα παπούτσια.

11| Επιπλέον, η λακ χρησιμεύει για να αποτρέψει το στατικό ηλεκτρισμό που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα σε κάποια υφάσματα. Για παράδειγμα, αν σου συμβαίνει αυτό με το καλσόν και κάποια συγκεκριμένη φούστα και τα νιώθεις να κολλάνε μεταξύ τους, μπορείς να ψεκάσεις κάτω από τη φούστα για να δημιουργηθεί ένα έξτρα στρώμα ανάμεσα στα δύο ρούχα που θα μειώσει τον ηλεκτρισμό.


featured image: Popsugar