Όταν τελειώνεις το σχολείο, νομίζεις πως η ζωή σου θα είναι πιο εύκολη και σίγουρα πιο διασκεδαστική. Ωστόσο, ενώ σίγουρα θα ξεσαλώσεις τις πρώτες μέρες της ενηλικίωσης σου, πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσεις πως δε μπορείς να κάνεις ό, τι πραγματικά θέλεις έχοντας μόνο το χαρτζιλίκι της μαμάς και του μπαμπά σου. Έτσι, λοιπόν, αποφασίζεις να βρεις μία δουλειά, συνήθως τετράωρη, ώστε να μπορείς να τη συνδυάσεις και με το πρόγραμμα της σχολής σου.

Αν η ιστορία σου, λοιπόν, έχει πολλά κοινά με αυτό που μόλις σου περιέγραψα, τότε μάλλον αντιμετωπίζεις και εσύ αυτές τις 11 δυσκολίες που θα ακούσεις παρακάτω!

 1. Δεν προλαβαίνεις να παρακολουθείς όλα τα μαθήματα

Και αν είσαι σε κάποιο ΑΕΙ, πες ότι τα πράγματα κάπως βολεύονται επειδή δεν έχεις υποχρεωτικές παρουσίες. Αν όμως, βρίσκεσαι σε ένα από τα ΤΕΙ και πρέπει να παρακολουθείς υποχρεωτικά κάποια εργαστήρια, τότε είμαι σίγουρη πως έχεις νιώσει για τα καλά στο πετσί σου τι σημαίνει «απουσία».

 1. Γνωρίζεις πολύ λίγα άτομα από τη σχολή σου

Αυτό είναι ένα λογικό επακόλουθο του ότι δεν πηγαίνεις συχνά στη σχολή σου. Κάνω ήδη εικόνα στο μυαλό μου, τη φάτσα σου σε κάθε εξεταστική που βλέπεις όλα τα παιδιά του τμήματος σου και συνειδητοποιείς ότι γνωρίζεις το πολύ 10 άτομα.

 1. Σε λούζει κρύος ιδρώτας όταν πρέπει να ζητήσεις άδεια για την εξεταστική

Συσκέπτεσαι με τον εαυτό σου γύρω στις 20 μέρες, προσπαθώντας να βρεις το κουράγιο να ζητήσεις άδεια για την εξεταστική. Άμα δε, δουλεύεις και σε κανένα μαγαζί ή χώρο εστίασης που τις περιόδους που έχεις εσύ εξεταστική, η δουλειά ανεβαίνει, τότε την έβαψες!

 1. Σου φεύγει όλος ο μισθός στα ταξί ή στις βενζίνες για να τα προλάβεις όλα

Η φράση «ο χρόνος είναι χρήμα» ταιριάζει γάντι στη δική σου ζωή. Θέλοντας να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά, να προλάβεις το μάθημα της σχολής και συγχρόνως να μην αργήσεις στο ραντεβού με τις φίλες ή τον σύντροφο σου, έχεις κάνει πλούσια όλα τα ταξί ή τα βενζινάδικα της Αθήνας.

 1. Ξέρεις πως είναι να πηγαίνεις άυπνη στη δουλειά

Τα βράδια είναι οι μόνες ώρες που χαλαρώνεις από τα πάντα, δεν έχεις άγχος και μπορείς να δεις την παρέα ή τη σχέση σου. Δεν είναι, όμως, λίγες οι φορές που καταλήγεις να κοιμάσαι ξημερώματα ενώ μετά από λίγες ώρες πρέπει να πας για δουλειά.

 1. Οι εργασίες είναι το χειρότερο σου

Δε φτάνει που καταφέρνεις μόλις και μετά βίας να πηγαίνεις στη σχολή, σου ζητάνε να κάνεις και εργασίες. Εκεί είναι πραγματικά το σημείο που ζητάς από το Θεό να είχε κάνει τη μέρα μεγαλύτερη από 24 ώρες για να τα προλάβεις όλα.

 1. Σε εκνευρίζουν οι τύποι που πίνουν όλη μέρα καφέδες

Μπορώ να πω με περίσσιο θάρρος, πως αυτοί οι άνθρωποι είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο μισητά άτομα που βλέπεις γύρω σου. Όχι, μόνο κάθονται όλη μέρα και πίνουν καφέδες αλλά σου κάνουν και κήρυγμα κάθε φορά που παραπονιέσαι ότι είσαι κουρασμένη.

 1. Έχεις ξεχάσει πως είναι να πηγαίνεις γυμναστήριο

Για να κατορθώσεις να πας γυμναστήριο πρέπει να βρεις λίγο χρόνο για αυτό. Εσύ ,λοιπόν, όχι μόνο δεν έχεις μία ώρα κενή στο πρόγραμμα σου αλλά και αν τελικά βρεθεί αυτή η μία ώρα, δεν έχεις κουράγιο να τρέχεις στα γυμναστήρια.

 1. Τρως συνέχεια απ’ έξω

Και όταν λέμε απ’ έξω, δεν εννοούμε προφανώς κανένα high class εστιατόριο. Η διατροφή σου πλέον περιλαμβάνει σουβλάκια, πίτσες, σάντουιτς και για γλυκό μία κρέπα στο χέρι.

 1. Ο καφές έχει γίνει ο καλύτερος σου φίλος

Ακόμη και αν δεν έπινες, τόσα χρόνια, καφέ, με αυτόν τον ρυθμό στην καθημερινότητα σου δε μπορείς να του αντισταθείς. Δύο με τρεις καφέδες την ημέρα, σου είναι απαραίτητοι.

 1. Είσαι μονίμως με το κινητό στο χέρι

Το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου για πολλούς λόγους. Αρχικά, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να επικοινωνείς ανά πάσα ώρα και στιγμή με τις φίλες ή το αγόρι σου, στέλνοντας μηνύματα στο Facebook. Ενώ τσεκάρεις τις ανακοινώσεις της σχολής σου στο e class ή είσαι συνέχεια standby σε περίπτωση που σε καλέσουν από τη δουλειά για υπερωρίες.