Μπορεί η εξοικονόμηση χρημάτων να είναι… διασκεδαστική; Η νέα τάση “100 Envelope Challenge” το επιβεβαιώνει.

Αντιλαμβανόμαστε ότι γενικά η αποταμίευση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη—ειδικά όταν πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να νιώθουμε οικονομική αβεβαιότητα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, των δανείων, ακόμα και των βασικών εξόδων διαβίωσης. Όμως,  έρευνα δείχνει ότι οι millennials, ιδιαίτερα, ασχολούνται αρκετά με την αποταμίευση: Σύμφωνα με την Bank of America, περίπου το 73% αποταμιεύει αυτήν τη στιγμή και πολλοί άρχισαν να αποταμιεύουν νωρίτερα από άλλες γενιές. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο, υπάρχουν μερικοί μοναδικοί τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να προκαλέσεις τον εαυτό σου να αφήσει στην άκρη κάποια επιπλέον μετρητά, ανεξάρτητα από την τρέχουσα κατάσταση του εισοδήματός σου.

Η πιο πρόσφατη από  τις τάσεις αποταμίευσης έχει γίνει viral στο TikTok, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, διότι αν την τηρήσεις, μπορείς να εξοικονομήσεις ένα μεγάλο ποσό σε μόλις τρεις (!) μήνες. Η τάση ονομάζεται “100 Envelope Challenge” και αφορά… φακέλους.

Αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα για διακοπές, ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, μια μεγάλη αγορά ή να εξοφλήσεις κάποιο χρέος πιστωτικής κάρτας, οι “100 φάκελοι” είναι στην πραγματικότητα ένας διασκεδαστικός τρόπος για να το κάνεις!

Τι θα χρειαστείς

100 φακέλους

1 μαρκαδόρο

Πως θα κάνεις το challenge 

Αρίθμησε  τους φακέλους σου  από το 1 έως το 100. (ή φτιάξε τα δικά σου όρια σύμφωνα με το budget σου)

Σφράγισέ τους και ρίξε τους φακέλους κάπου ώστε να μπορείς να τους ανακατεύσεις και να μπουν σε τυχαία σειρά.

Κάθε μέρα, επέλεξε οποιονδήποτε φάκελο από το πλαίσιο.

Κατέθεσε αυτόν τον αριθμό σε ευρώ στον τραπεζικό σου λογαριασμό ή βάζε τα σε έναν κουμπαρά.