10 τύποι σχέσης που δεν έχουν σχεδόν ποτέ διάρκεια

10 τύποι σχέσης που δεν έχουν σχεδόν ποτέ διάρκεια

Την επιτυχία μιας σχέσης προκαθορίζουν συγκεκριμένες συνθήκες και η χημεία. Ναι, ο ρόλος της χημείας είναι σίγουρα μεγάλος, αλλά δεν μπορεί να κάνει και θαύματα. Έτσι ορισμένες "δυσλειτουργίες" μπορούν να καταδικάσουν μια ερωτική σχέση.

Οι παρακάτω δέκα τύποι σχέσης, τις περισσότερες φορές είναι καταδικασμένες εξαρχής.

Δε συζητιούνται οικονομικά θέματα

Ο ρομαντισμός και ο έρωτας μόνο δεν πάνε τα ζευγάρια και πολύ μακριά. Αν ο ένας δεν έχει υπόψη την οικονομική κατάσταση του άλλου από την αρχή, ίσως να αποτελέσει πρόβλημα για το μέλλον. Οι ερωτήσεις για αυτά τα ζητήματα είναι σημαντικές. Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί του στόχοι; Είναι έτοιμος να θυσιάσει κάποια πράγματα σε περιόδους κρίσεων; Για εσένα τι ισχύει; Πρέπει τα ζευγάρια να μιλάνε ανοιχτά και με ειλικρίνεια.

Αυτοί που ερωτεύονται τις ψευδαισθήσεις τους

Είναι άτοπο το να διαλέγεις σύντροφο με βάση το πώς πιστεύεις ότι θα εξελιχθεί στο μέλλον. Στην τελική, αυτές είναι δικές σου υποθέσεις και όνειρα. Η ζωή είναι τώρα και εσύ θα πρέπει να μοιραστείς αυτό το τώρα με κάποιον που είναι αυτό που είναι, και όχι αυτό που πιστεύεις πως θα γίνει. Αν δεν σου αρέσει ο χαρακτήρας του, οι κακές συνήθειές του, ο κοινωνικός του κύκλος, δεν έχει νόημα να περιμένεις.

Αυτοί που έχουν ανάγκη την ισοπαλία

Για παράδειγμα: Εκείνη είπε πως δεν έχει όρεξη για σεξ, γιατί είναι κουρασμένη. Έτσι κι εκείνος δεν θα της πάρει το δώρο που σκεφτόταν. Είναι κάτι σαν εκδίκηση και ναι, υπάρχουν ζευγάρια που λειτουργούν έτσι. Μοιάζει σαν το απόλυτο "δούναι και λαβείν" στα ερωτικά. Ένα εντελώς κυνικό "ό,τι δίνεις παίρνεις" με πολύ εγωισμό και καθόλου ανιδιοτέλεια. Στην πραγματική αγάπη, όμως, δεν χωράει ανταγωνισμός.

Το duo "star και θαυμαστής"

Σε μια τέτοια σχέση, ο ένας σύντροφος είναι είναι εγωιστής και αναζητά μονίμως επιβεβαίωση και δηλώσεις λατρείας. Αρχικά, ο άλλος του δίνει απλόχερα αυτό που έχει ανάγκη, ωστόσο κάποια στιγμή συνειδητοποιεί πως δεν παίρνει τίποτα πίσω. Μια μέρα, λοιπόν, ο θαυμαστής τα παρατάει και σταματάει να παίζει τον ρόλο του "δωρητή ενδιαφέροντος", γιατί και εκείνος άνθρωπος με ανάγκες είναι. Είναι απαραίτητη μια ισορροπία ενέργειας και στήριξης για να έχει διάρκεια μια σχέση.

10 τύποι σχέσης που δεν έχουν σχεδόν ποτέ διάρκεια

Thought Catalog

Ο ένας έξυπνος και ο άλλος dummy

Ακόμα και αν δύο άνθρωποι έχουν γίνει ζευγάρι λόγω πραγματικής αγάπης, αργά ή γρήγορα οι διαφορές τους σε πνευματικό επίπεδο θα γίνουν εμφανείς. Άνθρωποι σε διαφορετικά επίπεδα εξέλιξης δεν είναι εύκολο να μείνουν μαζί για καιρό. Αν ο ένας ψάχνει τρόπους να γίνεται καλύτερος, ενώ ο άλλος μένει μονίμως στάσιμος, ο δεύτερος θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Σύντροφοι με εντελώς διαφορετικά ενδιαφέροντα

Οι σχέσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αγάπη. Οι άνθρωποι χρειάζονται παρόμοια ενδιαφέροντα και στόχους για να ανθίσει αυτό που χτίζουν μεταξύ τους. Αν, για παράδειγμα, μια γυναίκα θέλει να κάνει παιδιά και ο σύντροφός της δεν θέλει, αυτόματα εννοείται πως ή κάποιος θα αλλάξει τα θέλω του ή αυτή η σχέση έχει ημερομηνία λήξης. Όση πίστη και αν έχουν ο ένας στον άλλο, τα εντελώς διαφορετικά lifestyles και ιδανικά, συνήθως οδηγούν στον χωρισμό.

Άνθρωποι με μεγάλη διαφορά ηλικίας

Στην αρχή όλα πηγαίνουν καλά σε μια τέτοια σχέση. Για παράδειγμα, μια νέα γυναίκα νιώθει ασφάλεια και ελευθερία έκφρασης στην αγκαλιά ενός πολύ ώριμου συντρόφου. Ωστόσο, δύσκολα θα γεράσουν μαζί αυτοί οι δύο, μιας και τα στάδια ζωής τους και τα ενδιαφέροντά τους διαφέρουν κατά πολύ. Σε αυτές τις σχέσεις, σε κάποιο σημείο, ο νεότερος σύντροφος νιώθει έτοιμος να γίνει γονιός, ενώ ο άλλος έχει κλείσει αυτούς τους κύκλους στη ζωή του.

Δύο leaders

Αυτός ο τύπος σχέσης έχει να κάνει με τη δύναμη, τη στοχοπροσήλωση και τη δύναμη χαρακτήρα. Αποτελείται από δύο ανθρώπους με ηγετικές τάσεις που συνεχώς κοντράρουν ο ένας τον άλλο. Μια σωστή σχέση όμως είναι η ένωση ενός ηγέτη και ενός ακόλουθου ή δύο ανθρώπων χαλαρών που μοιράζονται και τους δύο ρόλους. Οι leaders δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν πίσω, καθώς θέλουν να είναι πάντα πρώτοι σε όλα. Έτσι, όταν σε μια σχέση υπάρχουν δύο "αφεντικά", το τόσο κοντράρισμα θα οδηγούσε σε χωρισμό.

Ζευγάρι με συναισθηματική ανασφάλεια

Όταν ένας από τους συντρόφους παίζει τον ρόλο του τρυφερού γονέα, αργά ή γρήγορα θα εξαντληθεί. Ειδικά αν δεν παίρνει τίποτα πίσω. Ένα άτομο κουράζεται να συγχωρεί και να αγαπάει συνεχώς όταν οι προσπάθειές του χτυπάνε συνεχώς τοίχο. Θέλει και εκείνο αγάπη στην τελική. Το πιο πιθανό είναι πως θα φύγει και θα βρει κάποιον που να το εκτιμά, να το φροντίζει και αν το θέλει στη ζωή του.

Οι σχέσεις που βασίζονται αποκλειστικά στο σεξ

Αν οι δύο σύντροφοι δεν έχουν τίποτα κοινό εκτός από τη σεξουαλική έλξη,  η σχέση αυτή είναι σχεδόν καταδικασμένη. Σε έναν ερωτικό δεσμό είναι αναγκαίο να μιλάς, να μοιράζεσαι τις δουλειές και να είσαι εκεί όταν ο άλλος σε έχει ανάγκη. Να είσαι συναισθηματικά εκεί σε καιρό πένθους, αλλά και σε περιόδους ευτυχίας. Πάντα. Δεν γίνεται να βασιστεί μια σχέση μόνο στο σεξ.

Featured image: readunwritten.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.