Αν σου αρέσει το τρέξιμο και θέλεις να ανεβάσεις το επίπεδο των προπονήσεών σου, διάβασε τα παρακάτω tips:

Πέρνα χρόνο με μια ομάδα δρομέων

Αν υπάρχει κάποια τοπική ομάδα στην περιοχή σου, μη διστάζεις. Το να ενταχθείς, θα σε βοηθήσει να γίνεις ταχύτερη και πιο σίγουρη. Επίσης, θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Ειδικά, όταν θα νιώθεις πως δεν μπορείς να συνεχίσεις. Το να τρέχεις με αυτές τις ομάδες, θα σε κρατάει συνέχεια ενεργοποιημένη.

Φάε σαν δρομέας

Η σωστή διατροφή επιβάλλεται, για να ανταπεξέλθεις στο τρέξιμο. Όπως και ο χρόνος για ξεκούραση. Ειδάλλως, θα παρακάμπτεις τις προπονήσεις σου, επειδή δε θα έχεις ενέργεια.

Άφησε τις δικαιολογίες

Αν θέλεις να ολοκληρώσεις τους αγώνες που έχεις προγραμματίσει, δεν πρέπει να παραλείψεις για πολλές μέρες την προπόνησή σου. Ή να μείνεις πίσω στο πρόγραμμά σου. Κάθε διαδρομή μετράει και κάθε διαδρομή σε φέρνει πιο κοντά στην ολοκλήρωση του τελικού σου στόχου.

Πάρε μέρος σε έναν αγώνα

Δοκίμασε να πάρεις μέρος σε έναν από τους μαραθώνιους που οργανώνονται κάθε χρόνο. Υπάρχουν με διάφορες χιλιομετρικές αποστάσεις. Το να θέτεις τέτοιους σημαντικούς στόχους, θα σε κινητοποιήσει. Επίσης, θα σε βάλει σε ένα πρόγραμμα προετοιμασίας.

Προετοιμάσου πνευματικά

Το τρέξιμο είναι ένα μοναχικό και πνευματικό άθλημα. Η προπόνηση θα απαιτήσει από σένα να ασχοληθείς και με αυτό το κομμάτι. Βρες έναν τρόπο να χαλαρώνεις το μυαλό σου. Αλλά και να συμβιβαστείς με το ότι θα είσαι μόνη για αρκετό χρόνο, ενώ τρέχεις.

Ανέβασε ρυθμό

Μείωσε τα χιλιόμετρα σου και προσπάθησε να τρέχεις πιο γρήγορα. Προκάλεσε τον εαυτό σου, ώστε να δεις τι πραγματικά μπορείς να κάνεις.

Αντιμετώπισε τα δύσκολα σημεία των διαδρομών

Γενικά, τρέξε στα πιο δύσκολα σημεία των διαδρομών. Αποτελούν άλλο ένα εμπόδιο που πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Δώσε σημασία στο self-care

Αφιέρωσε χρόνο στην ανάκαμψη και την αυτοφροντίδα. Θα σε κάνουν καλύτερη, υγιέστερη και ευτυχισμένη δρομέα. Self care σημαίνει περισσότερος διαλογισμός, αποτοξινωτικά λουτρά, foam rolling, stretching και yoga. Το αποτέλεσμα θα είναι να παραπονιέσαι λιγότερο για μυϊκούς πόνους. Είναι σημαντικό να ακούς το σώμα σου, όταν μιλάει.

Κάνε ασκήσεις ενδυνάμωσης

Μην αποφεύγεις τις προπονήσεις στο γυμναστήριο. Σε βοηθούν να χτίσεις πιο δυνατούς μύες, ώστε τρέχεις πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Κάνε το τρέξιμο διασκέδαση και πάλι

Το τρέξιμο είναι διασκεδαστικό. Ο αγώνας είναι διασκεδαστικός. Βρες μια νέα διαδρομή, γενικά έναν νέο λόγο μέχρι να το αισθανθείς έτσι και πάλι.

featured image: popsugar.com.au