Η άσκηση είναι απαραίτητη ειδικά στις μέρες μας και σε αυτό είμαστε κατηγορηματικοί. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι, που απλά δεν μπορούν και δεν θέλουν. Δεν αντέχουν.

Μπορεί να είναι θέμα αντοχής. Μπορεί απλά να μην τους αρέσει η γυμναστική. Ή μπορεί απλά να μην έχουν χρόνο. Όλα αυτά είναι αποδεκτά και κατανοητά. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελπίδα γι΄ αυτούς. Υπάρχει και μάλιστα είναι προσαρμοσμένη ακριβώς πάνω σε αυτούς.

Φυσικά είναι επιλογή του καθενός το τι θα κάνει με το σώμα του. Αλλά τουλάχιστον, είναι θετικό το ότι υπάρχει μια εναλλακτική, υπάρχει επιλογή.

Αν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος

Δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου λοιπόν, να γραφτεί σε γυμναστήρια ή να πληρώσει προγράμματα εκγύμνασης. Αυτό που χρειάζεται είναι 10 λεπτά από το χρόνο σου, ιδανικά καθημερινά. Δεν είναι λοιπόν, και τόσο τραγικό.

Μπορείς να ξεκινήσεις από κάτι που σου αρέσει ή τουλάχιστον σου άρεσε κάποτε. Για παράδειγμα, μπορεί κάποια στιγμή να είχες πάρει βαράκια ή σουηδική μπάλα. Τέλεια.

Ξεκίνα, λοιπόν από κάτι τέτοιο. Υπάρχουν διαθέσιμα δεκάλεπτα βιντεάκια στο ίντερνετ ακριβώς για εσένα, που απλά θέλεις λίγο να κινητοποιηθείς. Τα συγκεκριμένα είναι ιδανικά, γιατί απευθύνονται σε ανθρώπους άσχετους με τη γυμναστική, ανθρώπους που δεν μπορούν να πιέζονται και που το πάνε λάου-λάου.

Δέκα λεπτά για να ασκηθείς είναι πολύ λίγο, αλλά και αρκετό.

Πολλά δυνατά προγράμματα άλλωστε, όπως η tabata ή το crossfit, βασίζονται σε επίμονη γυμναστική σε σύντομο χρόνο. Εσύ απλά θα αποφύγεις το έντονο στοιχείο.

Αν πάλι είσαι τύπος εξωτερικών δραστηριοτήτων, τότε ακόμα καλύτερα. 10 λεπτά ποδήλατο, ίσα δηλαδή να κάνεις τον κύκλο του τετραγώνου δύο φορές, αρκούν. Ή δέκα λεπτά γρήγορο περπάτημα. Και ναι δέκα λεπτά τζόκινγκ, μπορείς να τα κάνεις. Μετά από αυτά, μπορείς λίγο να αυξήσεις ρυθμό ή να ανεβάσεις τον χρόνο.

Επίσης, αν δεις ότι σε ευχαριστεί μια συγκεκριμένη άσκηση, εξέλιξέ τη. Αν πάλι αρχίσεις να βαριέσαι, άλλαξε. Βρες κάτι άλλο ή συνδύασε πράγματα.

Ότι πάντως και να διαλέξεις, το σημαντικό είναι να κινητοποιηθείς. Να κάνεις κάτι σημαντικό για τον εαυτό σου. Ακόμα κι αν χρειαστεί να καταπιεστείς.

Απλά σε αυτή την περίπτωση, θα καταπιεστείς μόνο για 10 λεπτά.