Με δεδομένα τον αρκετό χρόνο σου και την αγάπη σου για τη μόδα, δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να ανακαλύψεις κάποιες από τις πιο iconic στιγμές της μόδας. Ευτυχώς σε αυτή τη μικρή έρευνα, μπορεί να σε βοηθήσει το YouTube. Δες παρακάτω δέκα από τις στιγμές αυτές που θα πρέπει να έχεις δει (τουλάχιστον) για μια φορά στη ζωή σου.

Tyra και Naomi ξεκαθαρίζουν την κόντρα τους

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, η Naomi και η Tyra είχαν μια τεράστια κόντρα για πολλά χρόνια. Σε κάποια φάση μέσα στον χρόνο, αποφάσισαν να σηκώσουν τις λευκές τους σημαίες. Απλά σε ένα talk show με live κοινό.

Η Kate Moss μιλάει για την εμμονή του Mario Sorrenti μαζί της

Αυτή η συνέντευξη της Moss διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά, αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος να τη δεις. Μιλάει με τρόπο που ίσως να σε κάνει να νιώσεις άβολα για την εμμονή του είχε η Sorrenti -που τότε έβγαιναν- μαζί της. Μετά από αυτή, κάποιες από τις πιο iconic φωτογραφίες τους δε θα τις δεις με τον ίδιο τρόπο.

Η Kate Moss απολαμβάνει το παγωτό της στην πασαρέλα

Κάπως έτσι θα καταλάβεις πως η Vivienne Westwood μοίρασε παγωτά σε μοντέλα, όπως και στην Kate Moss, για να τα προσφέρουν στους καλεσμένους του front-row.

H Naomi Campbell την πτώση της στην πασαρέλα

Μιλώντας για αξιομνημόνευτες στιγμές από shows της Vivienne Westwood: η Naomi Campbell πέφτει. Το 2019 ξαναθυμάται τη στιγμή. Τα συναισθήματα είναι έντονα πάντως.

Μια γεύση από τα Couture Shows του Thierry Mugler

Δεν έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις συχνά shows του Mugler από τα 90s. Ειδικά το συγκεκριμένο, από την άνοιξη του 1997 θα σου δώσει μια καλή γεύση του οράματος του οίκου από τότε.

Highlights του Unzipped

Αν δεν έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις το cult ντοκιμαντέρ, Unzipped για το show του Isaac Mizrahi, μπορείς να δεις ένα βίντεο με τα απόλυτα highlights του χάους που επικρατεί πριν από ένα show.

Ο Karl Lagerfeld είναι απλά ο εαυτός του

Υπάρχουν άπειρες στιγμές του Karl στο YouTube, ωστόσο δεν είναι όλες στα αγγλικά. Εδώ, σε μόλις 15 λεπτά θα τον ακούσεις να μιλάει για “χαζά πράγματα όπως ένα iPad ή ένα iPhone”.

Κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές του Alexander McQueen

Μιας και ο McQueen ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της βιομηχανίας, το λες και κάτι παραπάνω από σημαντικό το να δεις κάποιες από τις πιο iconic στιγμές των shows του. Ευτυχώς το YouTube μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό.

Το περιβόητο Grunge Show του Marc Jacobs

Ναι, μπορείς να δεις το θρυλικό show του Marc Jacobs της άνοιξης του 1993 για τον Perry Ellis. Αυτό που ίσως να μην ξέρεις είναι πως απολύθηκε μετά από αυτό το show. Αν απορείς γιατί, παρακολούθησε το. Αν και μπορεί να συνεχίσεις να μην καταλαβαίνεις.

featured image: Harper’s Bazaar