Έχεις ενημερωθεί ότι ένα από τα νέα trends στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι τα φυτά. Θέλεις να βάλεις στο σπίτι σου, αλλά σε αποθαρρύνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει αρκετό φυσικό φως ώστε να δώσει στο φυτό σου την ευκαιρία να αναπτυχθεί.

Φοίνικας Χαιμαντώρια

Το συγκεκριμένο φοινικάκι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και θα κρατήσει τη ζωντάνια του σε όποια γωνιά και αν το τοποθετήσεις.

Τσίκα

Άλλος ένας φοίνικας, λίγο διαφορετικός από τον προηγούμενο, που απαιτεί λίγη περιποίηση και λίγο φως. Το ύψος του, μιας και αποτελεί φοίνικα νάνο, δεν θα σε προβληματίσει και ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

Αγλαόνημα

Είναι ένα από τα φυτά που ταιριάζουν σε κάθε ελληνικό σπίτι, αλλά και από τα αγαπημένα της γιαγιάς λόγω χρώματος (αποχρώσεις ροζ με πράσινο). Επίσης, είναι από τις πρώτες επιλογές για φυτά εσωτερικού χώρου μιας και δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση, αγαπά τη ζέστη και είναι ό,τι πρέπει για έναν ερασιτέχνη κηπουρό.

Dominika Roseclay

Φίκος (Fig Tree)

Ένα όμορφο φυτό, που προσθέτει ζωντάνια σε κάθε χώρο του σπιτιού, αναπτύσσεται γρήγορα με την ελάχιστη περιποίηση, όπως περιστασιακό κλάδεμα και πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα.

Πόθος (Devil’s Ivy)

Ακόμα και στις χειρότερες συνθήκες αυτό το φυτό επιβιώνει. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να απορροφά τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν σε κλειστούς χώρους άρα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα.

Ντιφενμπάχια

Δεν αγαπά το άμεσο ηλιακό φως, ειδικά κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Γι’ αυτό και θεωρείται ένα κατεξοχήν φυτό εσωτερικού χώρου. Αν έχεις ζωάκι ή παιδί στο σπίτι σου πρόσεξε, γιατί τα φύλλα του είναι τοξικά.

Δράκαινα (Dragon Tree)

Αγαπά τη σκιά περισσότερο από τον ήλιο, μεγαλώνει αργά και είναι όμορφο μέσα στην απλότητά του. Τι άλλο θέλεις από ένα φυτό εσωτερικού χώρου;

Φυτό Αράχνη

Με διακλαδισμένα φύλλα που θυμίζουν ιστούς αράχνης, αποτελεί όμορφη προσθήκη σε κάθε χώρο του σπιτιού. Προσαρμόζεται εύκολα σε όλες τις συνθήκες (θερμοκρασίας, φωτός, υγρασίας κλπ), μεγαλώνει εύκολα και κάνει «καλή παρέα» και με άλλα φυτά. Χωρίς να επηρεάζει ούτε να επηρεάζεται αρνητικά από την παρουσία τους.

Bromeliads

Παρόλο που θεωρείται τροπικό φυτό, ευδοκιμεί ακόμη και σε τεχνητό φως, αλλά και σε χώρους με αυξημένα επίπεδα υγρασίας. Ένας λόγος που είναι ιδανικό φυτό για το μπάνιο σου.

Snake Plant

Αν και δεν είναι από τα φυτά που δεν θέλουν φως (αντιθέτως το φως το βοηθά να αναπτυχθεί πιο γρήγορα), μπορεί εύκολα να επιβιώσει και σε πιο «dark» συνθήκες. Πρόσεξε όμως, μην το ποτίζεις πολύ γιατί η ρίζα του είναι εύκολο να «σαπίσει».

Δες ακόμα: Τρόποι να εφαρμόσεις το feng shui σε ένα μικρό δωμάτιο