Σύμφωνα με το Feng Shui, οποιοσδήποτε χώρος μπορεί να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Ανεξάρτητα από το πόσο μικρός είναι. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία των πέντε στοιχείων της φύσης: Νερό, ξύλο, φωτιά, γη και μέταλλο.

Η Nicole Seidlitz, ιδρύτρια του Tree of Life Feng Shui και instructor στη Διεθνή Σχολή Feng Shui ισχυρίζεται πως «Ο στόχος κατά την εφαρμογή του Feng Shui είναι ο κάθε χώρος να είναι αρεστός. Να εκφράζει και να ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες του, να τους χαλαρώνει και να έχει και μια αίσθηση ρομαντισμού». Το ένα δωμάτιο που πρέπει οπωσδήποτε να σε κάνει να τα νιώθεις όλα αυτά, είναι το υπνοδωμάτιο. Αν θέλεις να εφαρμόσεις τις αρχές της αρχαίας αυτής κινεζικής πρακτικής συνέχισε να διαβάζεις.

sarahshermansamuel.com

Δες τι προτείνει η Feng Shui expert, Nicole Seidlitz.

Δημιούργησε καλή αύρα στο χώρο

Ένας εύκολος τρόπος να το κάνεις είναι με τη βοήθεια κρυστάλλων. Βρες αυτόν που σου ταιριάζει ανάλογα με το γούστο και τον τομέα που θες να βελτιώσεις. Ο ροζ χαλαζίας, για παράδειγμα, θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Αν δεν είσαι φαν των κρυστάλλων, προτίμησε ένα φυσικό αρωματικό χώρου, όπως φυτικά αρωματικά έλαια λεβάντας ή χαμομηλιού. Θα λειτουργήσουν χαλαρωτικά και θα σε ηρεμήσουν. Ειδικά αν υποφέρεις από αϋπνίες.

elizabethroberts.com

Εκμεταλλεύσου το φυσικό φως

Το φως είναι ζωτικής σημασίας. Τόσο για να κάνει έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, όσο και για να επιτευχθεί το feng shui. Εάν η μικρή κρεβατοκάμαρά σου δεν έχει πολύ φυσικό φως, μπορείς να τοποθετήσεις έναν καθρέφτη. Αυτό θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και θα διπλασιάσει την όποια μικρή ποσότητα φωτός μπαίνει στο δωμάτιο. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις λαμπτήρες που μιμούνται το φυσικό φως.

studio-mcgee.com

Χρησιμοποίησε τα πράγματα σε ζευγάρια

Η Seidlitz προτείνει να τοποθετείς τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα σε ζευγάρια. Για παράδειγμα, δυο κομοδίνα, δύο πορτατίφ, δύο διακοσμητικούς κρυστάλλους. Αυτό δημιουργεί αίσθημα συμμετρίας και ισορροπίας.

monicawangphotography.com

Κρέμασε πίνακες στους τοίχους

Η τέχνη στο υπνοδωμάτιο πρέπει να αντικατοπτρίζει τον στόχο του δωματίου“, λέει η Seidlitz. Για παράδειγμα, αν ψάχνεις αγάπη, κρέμασε ένα print που να αντικατοπτρίζει αυτό που θέλεις. Εάν μοιράζεσαι το δωμάτιό σου με έναν σύντροφο που αγαπάς πολύ, βάλε φωτογραφίες από στιγμές που έχετε μοιραστεί. Τα prints καλό είναι να κρεμαστούν στο επίπεδο των ματιών.

fantasticfrank.com

Βάψε το υπνοδωμάτιό σου με πιο παστέλ αποχρώσεις

Τα πιο light χρώματα κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και δημιουργούν μια πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

pellahedeby.com

Βάλε το κρεβάτι στη σωστή θέση

Για να σε εμπνέει ένα υπνοδωμάτιο να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις, το πιο σημαντικό είναι η τοποθέτηση του κρεβατιού“, εξηγεί η Seidlitz. Συνιστά την τοποθέτηση του κρεβατιού σε έναν τοίχο παρά κάτω από ένα παράθυρο. Επιπλέον, θα πρέπει να έχεις πλήρη θέα της πόρτας από το κρεβάτι. Τέλος ,εάν είναι δυνατόν, άφησε αρκετό χώρο μπροστά από το κρεβάτι.

sarahshermansamuel.com

Κράτησε μόνο τα βασικά

Κράτησε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που πραγματικά χρειάζεσαι, για να αξιοποιήσεις στο έπακρο έναν μικρό χώρο. Τα μόνα απαραίτητα είναι ένα κρεβάτι, το στρώμα και μια συρταριέρα, αν δεν έχεις αρκετό χώρο για μια ντουλάπα.

pellahedeby.com

Περιόρισε την ακαταστασία

Η διατήρηση ενός χώρου τακτοποιημένου και οργανωμένου είναι μεγάλης σημασίας όταν θέλεις να δημιουργήσεις καλή ενέργεια σε αυτόν“, σύμφωνα με την Seidlitz. “Η συσσώρευση των πραγμάτων, ιδιαίτερα άχρηστων, καθιστά δύσκολο για το σώμα και το μυαλό να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν σωστά. Για να μην αναφέρω τον περιορισμό του διαθέσιμου χώρου σε ένα ήδη μικρό δωμάτιο“. Αυτό σημαίνει να έχεις μια θέση για όλα σου τα ρούχα, τα βιβλία και τα πράγματά σου γενικότερα, κρατώντας οτιδήποτε σχετικό με την τεχνολογία έξω από την κρεβατοκάμαρα.


featured image: Whiskeyyourway Deco Insp.