10 φορές που το κακό timing κατέστρεψε μια καλή σχέση

10 φορές που το κακό timing κατέστρεψε μια καλή σχέση

Γιατί τις περισσότερες φορές το να ταιριάζεις/να σου αρέσει /να περνάς καλά με κάποιον, δεν αρκεί για να μπορείς να είσαι μαζί του. Τότε απλά κλείνεις τα μάτια και εύχεσαι να είχατε γνωριστεί κάπου στο πριν ή στο μετά. Ή έστω να εμφανιζόταν αυτή η μάγισσα από το Star που πάγωνε τον χρόνο ή καμιά μακρινή ξαδέρφη της. Έτσι είτε που ο Θανάσης θα σε γνώριζε νωρίτερα είτε που θα έμενε σταθερός και ακίνητος μέχρι να βρεθεί η ιδανική στιγμή για να γνωριστείτε.

If you have chemistry you only need one thing. Timing. But timing is a bitch.

Δυστυχώς τα παραπάνω είναι σκόρπιες σκέψεις και μόνο. Στην πραγματικότητα το κακό timing και η καλή σχέση είναι μια άνιση μάχη. Την οποία η σχέση δεν κέρδισε. Τουλάχιστον στις παρακάτω περιπτώσεις.

1. Είσαι ακόμα κολλημένη στο παρελθόν

Μια ακόμα άδικη μάχη της ταλαίπωρης ζωής. Η στιγμή που έχεις γνωρίσει ένα καλό παιδί που δεν σε τρέχει, σε θέλει και στο δείχνει, αλλά εσύ δεν μπορείς να το χαρείς. Ούτε μπορείς να αφεθείς και να προσπαθήσεις, γιατί το μυαλό σου είναι χαμένο κάπου πίσω. Είναι σε εκείνον που έφυγε χωρίς να μπει τελεία ή που μπήκε τελεία με άσχημο τρόπο. Και τώρα όσο τέλειο και αν μοιάζει το new entry, εσύ δε μπορείς να προχωρήσεις.

2. Η δουλειά είναι η πρώτη σου προτεραιότητα

Υπάρχουν αυτοί που δουλεύουν για να ζουν και αυτοί που ζουν για να δουλεύουν. Όχι απαραίτητα για τα χρήματα, αλλά για την εξέλιξη. Γιατί η καριέρα έρχεται πρώτη και ο έρωτας μπορεί να περιμένει. Γιατί τα ατέλειωτα meetings και οι υπερωρίες είναι τρόπος ζωής και αν μείνει χρόνος για να τον μοιραστείς με κάποιον, θα είναι προφανώς ποτισμένος σκοτούρες και εργασιακό στρες. Κάπως τολμηρό και καθόλου ελπιδοφόρο το να τρυπώσει στη ζωή σου κάποιος και να ζητήσει λίγο απ’ το χρόνο σου.

3. Θέλεις να είσαι ελεύθερη

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να είσαι μόνη. Είτε γιατί είσαι καιρό εκτός σχέσης, είτε γιατί έως τώρα οι όποιες σχέσεις σου είχαν σύντομη ημερομηνία λήξης. Πάντα δηλώνεις ελεύθερη και έχεις μάθει έτσι να ζεις και να συμπεριφέρεσαι. Δύσκολα να δεχτείς το 'Μαζί' όσο ελκυστικό να είναι αυτό που έχεις απέναντί σου.

4. Θα πληγώσεις άλλους

Όταν η ευτυχία σου ισοδυναμεί με τη ρήξη μιας άλλης σχέσης, φιλικής/συγγενικής/εργασιακής, τότε τα πράγματα είναι και δύσκολα και άδικα. Τότε δεν σε σώζει ούτε μάγισσα ούτε το λυχνάρι του Αλαντίν. Απλά διαλέγεις το λιγότερο ψυχοφθόρο. Γιατί μπορεί το νέο σου φλερτ να είναι ο ανιψιός του αφεντικού σου ή ο νέος σου συνάδελφος ή ακόμη χειρότερα ο αδερφός της κολλητής σου. Αυτή η αμήχανη και άδικη στιγμή που πρέπει να διαλέξεις σε ποια σχέση θα ποντάρεις.

5. Απόσταση

Μπορεί να ζείτε σε διαφορετική πόλη και να γνωριστήκατε τυχαία σε ένα συνέδριο και τώρα απλά αυτός πρέπει να φύγει. Μπορεί επίσης να σου πρότειναν εσένα μια καλή ευκαιρία να εξελιχτείς και να πρέπει να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι για καιρό. Όποιος και να είναι ο λόγος που προκαλεί την απόσταση σε μια καινούργια γνωριμία ή σχέση, αυτή αρκεί για να θεωρηθεί καταστροφικός. Για να κάψεις με μανία τα βιβλία του Coelho στο τζάκι, γιατί πολύ απλά αυτό που θέλεις δε γίνεται, όσο ρομαντικά γυαλιά κι αν φοράς.

6. ΔΕΝ είστε και οι δυο ελεύθεροι

Η χημεία είναι κάτι ανεξήγητο. Κάτι που καμιά φορά συμβαίνει όταν δεν πρέπει. Όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή, το σωστό timing για να εξελιχτεί. Και καταλήγεις να σκέφτεσαι τον Θανάση και να φαντάζεσαι πόσο τέλεια θα μπορούσατε να ήσασταν μαζί. Αλλά κοιμάσαι με το Γιώργο. Γιατί απλά δεν πετάς εύκολα 1,5 χρόνο στα σκουπίδια για μια τυχαία πεταλούδα. Ή μήπως όχι;

7. Είσαι ακόμα πληγωμένη

Μπορεί να πετάς από χαρά που γνώρισες κάποιον σαν 'Αυτόν'. Αλλά μέσα σου βαθιά υπάρχει ένα κενό και ένας πόνος. Μια πληγή που ακόμα δεν έχει κλείσει κι ας έχει μείνει πίσω οριστικά ό,τι σε ένωνε με το παρελθόν σου.

8. Δεν μπορείς να απαρνηθείς το serial dating

Αυτό θα μπορούσε να είναι αφορμή για ένα ακόμη θέμα προς συζήτηση, αλλά στην προκειμένη είναι ο λόγος που σας κρατάει μακριά κι εκτός σχέσης. Έχεις αποφασίσει πως σε αυτή τη φάση της ζωής σου θα τα δοκιμάσεις όλα. Θα γνωρίσεις τον κόσμο από την αρχή και θα λες 'ναι' σε όλες τις προτάσεις για ποτό/φαγητό/casual dating. Επειδή όμως ο χρόνος είναι εχθρός μας σ’ αυτό το άρθρο και λογαριάζει χωρίς να θυμάται τι αποφάσισες εσύ, ξαφνικά βρέθηκες αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα. Ένα καλό παιδί Vs ένα κινητό γεμάτο προτάσεις για ραντεβού. Τι επιλέγεις;

9. Οικογένεια σε πρώτο πλάνο

Η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη. Όμως καμιά φορά οι υποχρεώσεις ή πράγματα που δεν μπορείς να μοιραστείς εύκολα, δημιουργούν απόσταση. Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να θέλεις να στηρίξεις ένα συγγενικό σου πρόσωπο που χώρισε ή που περνάει δύσκολα με ένα σοβαρό θέμα υγείας. Το άγχος και το στρες μιας τέτοιας κατάστασης σίγουρα θα έβαζε σε δεύτερη μοίρα την τέλεια χημεία και τον ρομαντισμό. Από όπου κι αν προέρχεται.

10. Πάρε το ρίσκο

Αν υπάρχει μια δυνατότητα που σου δίνει ο χρόνος, αυτή είναι να ρισκάρεις. Ύπουλη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα πάρεις αυτό που θες ή αν απλά θα φας τα μούτρα σου ή όχι. Όμως, μιλάμε για έρωτα και πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά.

Όσον αφορά τον έρωτα, ο John Steinbeck έγραψε ότι "nothing good gets away". Αν κάτι είναι καλό για εσένα, δεν θα χαθεί τόσο εύκολα. No matter what.


featured image: QuotesViral.net
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.