Μπορεί στο υπνοδωμάτιό σου να μην περνάς τόσες ώρες όσο στο υπόλοιπο σπίτι αλλά είναι ένας χώρος που πρέπει να είναι ζεστός και άνετος. Είναι ο χώρος που πας για να χαλαρώσεις, και να κοιμηθείς ήρεμα. Προτού ανεβάσεις και άλλο την θερμοκρασία του καλοριφέρ ή του κλιματιστικού σου όμως, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να ζεστάνεις το χώρο σου εύκολα και γρήγορα.

Έλεγξε για πιθανές διαρροές θερμότητας

Εάν τα παράθυρα ή οι μπαλκονόπορτες του υπνοδωματίου σου έχουν κενά ή ρωγμές, ο θερμός εσωτερικός αέρας είναι πολύ πιθανό να διαρρεύσει προς τα έξω. Αυτό θα αφήσει το χώρο κρύο και θα σε κάνει να ξοδεύεις υπερβολικά χρήματα για να διατηρήσεις την επιθυμητή θερμοκρασία.

Έτσι, κάθε σεζόν, θα πρέπει να ελέγχεις αυτά τα σημεία. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να δεις εάν υπάρχει κάποια κίνηση στις κουρτίνες ή ακόμα και εάν βάλεις το χέρι σου εκεί και νιώσεις ένα ψυχρό ρεύμα.

Μετακίνησε το κρεβάτι σου

Εάν το κρεβάτι σου είναι τοποθετημένο ακριβώς κάτω από ένα παράθυρο και δεν διαθέτει το δωμάτιο κουφώματα αλουμινίου, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κρυώνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όμως, μπορείς να κοιμηθείς λίγο πιο ζεστά μετακινώντας το, εάν υπάρχει ο χώρος, στην άλλη πλευρά του δωματίου μακριά από τα παράθυρα.

Θερμαινόμενο υπόστρωμα

Είναι η προφανής λύση. Όταν η φύση απενεργοποιεί τον θερμοστάτη της, ήρθε η ώρα να αυξήσεις τη θερμότητα στο κρεβάτι σου. Μπορεί το πάπλωμα σου ή η κουβέρτα σου να είναι αρκετά ζεστά και να θεωρείς πως δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη ζεστασιά που νιώθεις όταν ξαπλώνεις σε ένα ήδη θερμό στρώμα.

Στην περίπτωση που θα διαλέξεις αυτήν την λύση θα πρέπει να διαβάσεις καλά τις οδηγίες χρήσης. Για παράδειγμα δεν θα πρέπει να βρέξεις το υπόστρωμα. Καλό θα είναι επίσης να το χρησιμοποιείς μόνο πριν ξαπλώσεις για να ζεσταθεί το κρεβάτι και μετά να το κλείνεις, για λόγους ασφαλείας.

Στρώσε ένα παχύ χαλί

Οι περισσότεροι επιλέγουμε λεπτά, σχεδόν καλοκαιρινά χαλιά για το υπνοδωμάτιό μας. Η αλήθεια είναι όμως πως είναι μόνο οπτικά όμορφα και δεν ζεσταίνουν το χώρο. Επένδυσε σε ένα χοντρό χαλί κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών. Αυτός είναι ένας τρόπος να μονώσεις την κρεβατοκάμαρά σου και να χαρίσεις στα πόδια σου μια ζεστή απόλαυση όταν έρθει η ώρα να ξυπνήσεις.

featured photo: pexels.com/@dtanpt