Πάντα λέγαμε ότι το να γυμνάζεσαι με φίλους μπορεί να κάνει τη γυμναστική πιο ευχάριστη. Και ενώ σε άλλες περιόδους κάτι τέτοιο θα ήταν πράγματι ο πιο υπέροχος τρόπος να συνδυάσεις την άσκηση με την κοινωνική ζωή, η περίοδος του lockdown δεν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Ευτυχώς, το YouTube είναι εδώ για να σε βοηθήσει να καλύψεις αυτό το κενό – μια σειρά από YouTubers με ειδίκευση στο fitness μπορούν να γίνουν φίλες και instructors σου για όσο καιρό κρατάει η καραντίνα.

Πες μου λοιπόν ποια είσαι, να σου πω με ποια θα έκανες την καλύτερη παρέα.

Για εσένα που είσαι αρχάρια

Εσύ λογικά αναζητάς μια δασκάλα να σου διδάξει τα βασικά, και καμία vlogger δεν είναι καλύτερη από την Adriene για να σε εντάξει στα fundamentals της yoga. Είναι χαρούμενη, γλυκιά, ευγενική και εξηγεί τα πάντα (τα πάντα όμως). Το κανάλι της, Yoga with Adriene, προσφέρει τεράστια ποικιλία τάξεων, για οποιαδήποτε διάθεση και αν βρίσκεσαι, οποιαδήποτε περιοχή του σώματός σου κι αν θέλεις να δουλέψεις και για όσο χρόνο έχεις διαθέσιμο.

Για εσένα που θέλεις ένταση

Η καλύτερη fitness pal είναι η Maddie Lymburner. Η Maddie διαθέτει δύο λογαριασμούς στο YouTube, ο ένας αφιερωμένος στην άσκηση και ο άλλος στη διατροφή. Στο κανάλι της, MadFit, θα βρεις ποικιλία από προγράμματα γυμναστικής μικρής και μέσης διάρκειας, που μπορείς να εκτελέσεις είτε ξεχωριστά μέσα στη μέρα είτε συγκεντρωτικά.

 Για εσένα που είσαι ζεν

Υπάρχει η Nicole. Η Nicole Kastoun μας έχει έρθει από την άλλη μεριά του πλανήτη, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία. Είναι classy, χαμογελαστή και ήρεμη αλλά τα workouts της είναι απόλυτα τίμια από άποψη έντασης. Στο κανάλι της, Move with Nicole, θα βρεις μαθήματα pilates και stretching διάρκειας κυρίως μισής ώρας έως 50 λεπτών για να γυμναστείς αποτελεσματικά αλλά και με class.

Για εσένα που βαριέσαι εύκολα

Δεν υπάρχει καλύτερη instructor από την Chloe Ting για να σε βάλει σε τάξη, χωρίς όμως να νιώσεις ότι πιέζεσαι. Η Chloe είναι απίστευτα ακομπλεξάριστη, προσφέρει σύντομα μαθήματα αλλά και βίντεο όπου μοιράζεται μαζί σου fitness tips και διατροφικές συμβουλές. Και το πιο ενδιαφέρον; Αν δεν ήταν fitness vlogger θα μπορούσε άνετα να είναι ηρωίδα anime.

Για εσένα που είσαι ένα σύγχρονο κορίτσι

Λογικά θα χαρείς να κάνεις yoga παρέα με την Kassandra, γιατί και η Kassandra είναι αυτό που λέμε ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας (με την καλή έννοια πάντα). Είναι ήρεμη αλλά ταυτοχρόνως ενθουσιώδης, professional αλλά όχι με τρόπο που θα σε ψαρώσει ή θα σε αποθαρρύνει, ενθαρρυντική αλλά ποτέ πιεστική. Στο κανάλι της, Yoga with Kassandra, θα βρεις μερικά από τα καλύτερα μαθήματα stretching ανάλογα με το επίπεδό σου, άφθονη ποικιλία, tutorials για την κάθε άσανα αλλά και βίντεο με την ίδια να μοιράζεται προσωπικές της εμπειρίες.

Για εσένα που θα ήθελες να είσαι χορεύτρια

Εσύ δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις από το να μπεις στο κανάλι της Mary Helen Bowers, Ballet Beautiful. H Mary Helen είναι πρώην χορεύτρια του New York City Ballet και αυτό βγαίνει προς τα έξω (χωρίς υπερβολή, πρέπει να έχει τα ωραιότερα πόδια που έχεις δει). Στόχος της είναι να σε πείσει ότι μπορείς να γίνεις αληθινά beautiful μέσω του μπαλέτου. Τα workouts της είναι βραχείας διάρκειας και έντασης, περιλαμβάνουν ασκήσεις πιλάτες με στοιχεία από το κλασικό μπαλέτο, και είναι ό,τι πρέπει για εσένα που δεν έχεις διαγράψει χιλιόμετρα ως χορεύτρια και αναζητάς κάποιον να σε μυήσει.

Για εσένα που είσαι χορεύτρια

Υπάρχει η Desiree και το κανάλι της Dansique Fitness. H Desiree προσφέρει μαθήματα που συνδυάζουν το pilates με το κλασικό μπαλέτο αλλά είναι πιο advanced από της Mary Helen Bowers. Εσύ λοιπόν που δεν χρειάζεσαι εισαγωγικά, είσαι ευπρόσδεκτη να γυμναστείς παρέα με την Desiree σε κάποιο από τα μαθήματα pilates της. Όλα εμπνευσμένα από τον κλασικό χορό.