Η πανακότα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία γλυκών που είτε την αγαπάς είτε τη μισείς. Είναι μια μεγάλη κατηγορία που κάποιοι αναφέρουν ως “οι κρέμες”. Και πολλοί τάσσονται εναντίον της αφού συνήθως δεν υπάρχει σοκολάτα ή μπισκότο άρα και λόγος ύπαρξης.

Στο blog elenas food trips όμως ανακαλύψαμε την τέλεια πανακότα γιαουρτιού με άρωμα ανανά και από πάνω δροσερό ζελέ πεπονιού. Την πανακότα δηλαδή που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου για αυτό το τόσο παρεξηγημένο γλυκό, την πανακότα.

Υλικά:

Για το ζελέ:

  • 600 γραμμάρια πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 40 ml καυτό νερό
  • 20 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
  • παγωμένο νερό για τη ζελατίνη

Για την πανακότα γιαουρτιού:

  • 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 ml περίπου νερό
  • 1 σακουλάκι ζελέ ανανά

Εκτέλεση:

Βάλε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό και παράλληλα βράσε το νερό με τη ζάχαρη. Απόσυρε από το μάτι της κουζίνας και εκεί μέσα βάλε τα φύλλα ζελατίνης που ήδη έχουν μαλακώσει, αφού τα στραγγίξεις καλά. Ανακάτεψε και τοποθέτησε μέσα στο πολτοποιημένο πεπόνι. Ομογενοποίησε και τοποθέτησε σε ατομικά φορμάκια μέχρι τη μέση. Άφησέ τα στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθούν. Κάνε την πανακότα πολύ εύκολα, βράζοντας το νερό και τοποθετώντας το ζελέ μέσα. Αυτό ρίξε το σε μπολ μαζί με το γιαούρτι και ανακάτεψε καλά για να ενσωματωθούν! Βάλε πάνω από το σταθεροποιημένο ζελέ πεπόνι και ξαναβάλε το στο ψυγείο για να σφίξει και η κρέμα. Ξεφόρμαρε με τη βοήθεια καυτού νερού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Δημήτρης Σπυριδάκος του “the.winevert” σου μαθαίνει πραγματικά όσα πρέπει να ξέρεις για το κρασί