Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις γύρω από την ομορφιά και κατ’ επέκταση των μαλλιών έχουν ένα κοινό παρονομαστή, εκτός από τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα βλέπε εξατομίκευση, θα δούμε παρακάτω τι σημαίνει αυτό όσο αφορά την εικόνα των μαλλιών, ακόμη περισσότερο οι τάσεις περιστρέφονται γύρω από την νεότητα.

Σίγουρα έχεις πέσει πάνω σε πολλά άρθρα που σου λένε ότι οι τάσεις για το ‘23 είναι πχ τα καρέ κουρέματα και τα θερμά χρώματα. Ας ξεδιαλύνουμε λίγο πρώτα το τι συμβαίνει με τις τάσεις και πως δημιουργούνται.

Πριν τα social media οι τάσεις έκαναν την επανεμφάνιση τους σχεδόν ανά 20ετια πιο εκσυγχρονισμένες, ήταν όμως και αυτές όπου παρέμεναν και παραμένουν πάντα στην μόδα ως κλασικές, ένα καλό παράδειγμα είναι το Bob κούρεμα που είναι κάτι σαν το Chanel twid ταγέρ. Ωστόσο την εποχή των media και της γρήγορης μόδας οι τάσεις έρχονται και φεύγουν πολύ γρήγορα, πριν καλά καλά προλάβεις να τις  υιοθετήσεις, κάτι που συμβαίνει συχνά όταν μια τάση έχει φτάσει πια στο απόγειο της δημοτικότητας της (και τότε είναι που αρχίζει να φθίνει) ενώ παράλληλα βλέπεις να κυριαρχούν πολλές τάσεις παράλληλα.

Άλλωστε σκέψου ότι τώρα που οι εικόνες μεταφέρονται στην στιγμή και έχουμε άμεση πρόσβαση στα παγκόσμια defile καθώς και στις πιο επιδραστικές influencers ανά τον κόσμο πόσες διαφορετικές προτάσεις σου φανερώνονται με ένα click.

Εδώ είναι λοιπόν αυτό που εσύ πρέπει να ξεχωρίσεις και κατ’ εμέ θα μπορούσε να συγκριθεί με την γρήγορη μόδα και την συνειδητότητα που θα πρέπει να επιδείξεις ώστε να αποφύγεις λάθη στην εικόνα σου τα οποία σε συμπαρασύρουν τα πιο hot trendsetter της υφηλίου είτε αυτά είναι υπαρκτά πρόσωπα είτε είναι εταιρείες. Σε αντιπαράθεση της γρήγορης μόδας, αυτό που θα βλέπεις στα σαλόνια ομορφιάς είναι έξυπνες και γρήγορες τεχνικές χρώματος με εντυπωσιακά αποτελέσματα όπου θα πρωταγωνιστεί το ξανθό χρώμα μαλλιών σε όλες του τις εκφάνσεις ώστε να αναδεικνύει τα μοναδικά σου χαρακτηριστικά, χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσεις όλη την μέρα σου στο κομμωτήριο.

Αυτό που για μένα πρέπει να κρατήσεις είναι η τάση που επικρατεί με μεγάλη άνοδο μιας και προκύπτει από μια βασική ανάγκη όλων μας είναι η τάση για νεότητα, φαίνεται να πηγάζει από την πανανθρώπινη  επιθυμία μας για αθανασία. Ας το παραδεχτούμε όλοι θέλουμε να δείχνουμε νέοι φρέσκοι και υγιής (να άλλη μια λέξη που θα πρέπει να συγκρατήσεις) μιας και τα μαλλιά μας έχουν ηλικία το ζητούμενο είναι πως θα δείχνουν υγιή και λαμπερά ώστε να κορνιζάρουν και να πλαισιώνουν με λάμψη το πρόσωπο μας. Με αποτέλεσμα η ολιστική φροντίδα και περιποίηση των μαλλιών σου να είναι απαραίτητη.

Δύο λοιπόν είναι οι τρόποι 

Πάμε πάλι στην αρχή εκεί που σου ανέφερα την εξατομίκευση και το τι σημαίνει αυτό πρακτικά!

Βρες την απόχρωση εκείνη που θα δώσει χρώμα στην επιδερμίδα σου δείχνοντας την πιο λαμπερή και ροδαλή. Εδώ λοιπόν προκύπτει η τάση για πιο ανοιχτά και φυσικά χρώματα, με μια υπέροχη διαύγεια που αφήνει το φως να διαπερνά δείχνοντας τα μαλλιά σου πιο πλούσια και λαμπερά.

Λιγότερο επεξεργασμένα μαλλιά  λοιπόν και όχι κορεσμένα χρώματα ισούται με την απόλυτη χρωματική τάση.

κόμα και για τις γυναίκα που έχει λευκά μαλλιά θα έλεγα να τα εκμεταλλευτεί αφήνοντας μια διαύγεια και φωτεινότητα στο χρώμα  χωρίς να τα φοβάται και αφήνοντας πίσω τις έντονες αντιθέσεις. Αντιθέτως εκμεταλλεύσου τα και με ένα τρόπο, έτσι δεν θα έχεις την ανεπιθύμητη γραμμή γύρω από το πρόσωπο σου. Η μεγάλη γκάμα των ξανθών μαλλιών θα καλύψει και την πιο απαιτητική, μιας και υπάρχει ένα ξανθό για όλες τις γυναίκες και αυτό αναδεικνύεται ιδανικά ανάλογα με την τεχνική και τις αποχρώσεις που θα επιλέξεις.

Μην αφήνεις όμως στην τύχη την περιποίηση τους γιατί εκεί δεν θα έχεις απλώς απώλεια χρώματος αλλά και λιγότερο υγιή μαλλιά. Όπως λοιπόν το τι τρως είσαι και φαίνεται στον οργανισμό σου το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σου! Τα μαλλιά σου έχουν σημαντική ενέργεια μνήμης αντικατοπτρίζοντας το τι συμβαίνει στο οργανισμό σου.

Μετέτρεψε λοιπόν την “αδυναμία” σου για νεότητα σε δύναμη φροντίζοντας τον εαυτό σου και κυρίως παρατηρώντας τον, λαμβάνοντας τα μαλλιά σου ως ένα δείκτη προστασίας που θα σε κάνει να δείχνεις πιο όμορφη και λαμπερή.

Κράτα αυτό για το τέλος, λαμπερά καλογυαλισμένα μαλλιά με φινέτσα και χαρακτήρα, θυμίζοντας το glam προηγούμενων εποχών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι θα βλέπεις ολοένα και περισσότερο καλοσχηματισμένα κουρέματα με έμφαση στην γεωμετρία και τους ιδανικούς όγκους που θα δίνουν έξτρα πόντους στην συνολική σου εικόνα και θα δείχνουν τα μαλλιά σου πλούσια και υγιή.

Instagram.com @danikadimitra_hair_expert | Facebook @dimitradanika