why-we-need-successful-women-in-our-life-darling2

Τι είναι αυτό που κάνουν διαφορετικά οι επιτυχημένες γυναίκες; Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος να το μάθεις είναι με το να περιβάλλεσαι από τέτοια άτομα. Ανθρώπους που είναι υπέροχοι στη ζωή και θα σε ενθαρρύνουν να γίνεις και εσύ! Η σοφία τους είναι ανεκτίμητη.

Το να μάθεις πώς να γιορτάζεις την επιτυχία άλλων γυναικών είναι προτέρημα και κάτι που θα ωφελήσει και τους γύρω σου, αλλά δεν είναι πάντοτε εύκολο. Μερικές φορές, αντί να εμπνεόμαστε και να παρακινούμαστε, νιώθουμε ανασφάλεια – ακόμη και ζήλεια. Όλοι έχουμε βιώσει κάτι τέτοιο και είναι μια εύκολη παγίδα. Αν διαπιστώσεις πως βρίσκεσαι σε αυτή τη κατάσταση, μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς επιλέγεις να αξιοποιήσεις αυτά τα αισθήματα. Προσπάθησε να μετριάσεις τις αρνητικές σκέψεις με το να δρας με τον αντίθετο τρόπο: αυτό είναι κάτι δυνατό και μπορεί να σε οδηγήσει στο να υιοθετήσεις νέες συνήθειες.

Το να έχουμε στις ζωές μας γυναίκες που κυνηγούν κάτι μεγάλο, πιστεύουν στους εαυτούς τους και χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους μας ενθαρρύνει να κάνουμε το ίδιο. Με το να αποδεχόμαστε τις επιτυχίες τους, επιτρέπουμε στις ιστορίες τους να γίνουν πρότυπα και για τις δικές μας επιτυχίες.

Ορίστε γιατί πιστεύω οτι χρειαζόμαστε επιτυχημένες γυναίκες στις ζωές μας:

1. Μας εμπνέουν.

Συχνά, οι επιτυχημένες γυναίκες είναι γεμάτες απο πρωτοποριακές ιδέες. Σκέφτονται δημιουργικά και δεν επιτρέπουν στους εαυτούς τους να περιοριστούν απο όσα λένε οι άλλοι. Είναι καλές στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και δίνουν χρήσιμες συμβουλές. Συνήθως, οι γυναίκες αυτές ασχολούνται με κάτι που τις παθιάζει και για αυτό θέλουν να μοιραστούν τις ιστορίες τους με εμάς. Παίρνουν ρίσκα και περιμένουν και το ίδιο απο εμάς.

2. Γινόμαστε σαν και αυτές.

Τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόμαστε είναι μια καλή ένδειξη του ποιοι είμαστε και θα γίνουμε. Γυναίκες που είναι καλές σε αυτό που κάνουν συχνά έχουν φτάσει εκεί γιατί περιβάλλονταν απο γυναίκες που είχαν καταφέρει πολλά. Αυτό το είδος γυναικών πιθανότατα θα μας ωθήσει να κατακτήσουμε πολλά περισσότερα απο όσα θα καταφέρναμε μόνες. Είτε ονειρευόμαστε να γίνουμε διευθύντρια μιας μεγάλης εταιρίας, νοσοκόμα ή μητέρα, θα επωφεληθούμε απο το να είμαστε δίπλα σε γυναίκες που έχουν καταφέρει τα παραπάνω ήδη.

3. Μας καταλαβαίνουν.

Κάθε επιτυχημένη γυναίκα ξεκίνησε απο κάπου και βρέθηκε στη θέση που είμαστε τώρα. Ίσως να γνωρίζουν το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε. Τα επιτυχημένα άτομα συνήθως ξέρουν πώς να ισορροπήσουν εργασία και προσωπική ζωή και μπορούν να προσφέρουν συμβουλές για να τις εφαρμόσουμε στις ζωές μας. Καταλαβαίνουν τους αγώνες και τις προκλήσεις που περιλαμβάνονται στο να γίνουμε αυτό που θέλουμε και μας προσφέρουν καθοδήγηση.

4. Μας παροτρύνουν.

Προκειμένου να προχωρήσουμε χρειαζόμαστε ενθάρρυνση. Οι επιτυχημένες γυναίκες είναι δραστήριες και μπορούν να μας δώσουν την ενθάρρυνση που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε. Είναι καλές στην επίλυση προβλημάτων και στο να προσφέρουν πρακτικές λύσεις.

5. Προβλέπουν τι θα γίνουμε.

Οι επιτυχημένες γυναίκες συνήθως έχουν υψηλές προσδοκίες απο τις ίδιες και τους άλλους. Όταν οι άλλοι περιμένουν πολλά απο εμάς, τείνουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις απαιτήσεις. Αυτοί οι τύποι γυναικών συχνά διακρίνουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες που ίσως να μη μπορούμε να δούμε σε εμάς, και να μας βοηθήσουν να τα αναπτύξουμε.

Από την εμπειρία μου, το να γινόμαστε ευάλωτοι και να ανοιγόμαστε σε όσους μας εμπνέουν μπορεί να μας προσφέρει αρκετά. Η αυτοπεποίθηση και το πάθος τους είναι μεταδοτικά. Για αυτό, ας θαυμάζουμε τις γυναίκες που πιστεύουν στο μεγαλείο τους.

Μετάφραση: Δήμητρα Καρατζά

Όπως δημοσιεύθηκε αρχικά στο Darling.com

Images via John Dunfee