Το να δέχεσαι απόρριψη είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα.

Δυστυχώς, όμως, είναι μέρος της ζωής και μπορεί να σου μάθει πολλά πράγματα. Για σένα αλλά και για τους άλλους.

Στο μεταξύ, ενώ κάποιοι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν την απόρριψη, κάποιοι άλλοι πληγώνονται πολύ και χρειάζεται να προσπαθήσουν περισσότερο για να την ξεπεράσουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να ανήκουν και στα παρακάτω ζώδια. Αυτά που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την απόρριψη.

Βλέπεις, δεν είναι όλοι χαλαροί σαν τους Δίδυμους, που αφήνουν τα πράγματα να περάσουν σαν να μην έγινε τίποτα. Ή σαν τους Τοξότες, που μάλλον απορρίπτουν εκείνοι τους άλλους.

Το κάθε ζώδιο έχει τα δυνατά του σημεία και τις αδυναμίες του. Για κάποια, αυτές έρχονται με τη μορφή της ευαισθησίας και των συναισθημάτων που πληγώνονται κάπως πιο εύκολα.

Έτσι, αν τείνεις να χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο για να διαχειριστείς μια απόρριψη σε σχέση με τους άλλους γύρω σου, μην ανησυχείς. Μάλλον ανήκεις σε αυτά τα τέσσερα ζώδια και απλά σου παίρνει λίγο παραπάνω το να γιατρέψεις τις πληγές σου.

Καρκίνος

Αν έχει ποτέ αγαπήσει έναν Καρκίνο, ξέρεις ότι αυτό το ζώδιο, χάρη στον κυβερνήτη του, τη Σελήνη, νιώθει τα πάντα λίγο πιο έντονα. Αυτό σημαίνει ότι αγαπάει πιο δυνατά, γελάει με την ψυχή του και πονάει παραπάνω από τους άλλους. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το ότι φοβάται την εγκατάλειψη και παίρνει την απόρριψη βαριά.

Ενώ στο μυαλό του ξέρει ότι πρέπει να προχωρήσει παρακάτω και πως για να μην πέτυχε κάτι, κάποιος λόγος θα υπήρχε, κάνει το αντίθετο. Αυτό του λέει η καρδιά του. Να επιμείνει κι άλλο. Γεγονός που φυσικά μόνο περισσότερο πόνο του προκαλεί. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να είσαι Καρκίνος. Ωστόσο, όταν πια βρίσκει την πραγματική αγάπη, είναι επικός!

Λέων

Ειλικρινά, ο λόγος για τον οποίο ένας Λέων δυσκολεύεται να συνέλθει από μια απόρριψη είναι επειδή -πώς να το κάνουμε;- δεν του συμβαίνει και τόσο συχνά. Σίγουρος και γοητευτικός, ο Λέων έχει την τάση να κερδίζει αυτό που θέλει. Ό,τι και αν είναι. Σε περίπτωση, όμως, που δεν τα καταφέρει, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το χτύπημα.

Το εγώ το δεν το αντέχει. Με άλλα λόγια, μπορεί να πάρει λίγο χρόνο σε ένα Λιοντάρι μέχρι να ξεπεράσει μια συναισθηματική πληγή από τη στιγμή που το λείπει η εξάσκηση.

Σκορπιός

Μπορεί να πάθεις σοκ από το πόσο βαθιά πονάει έναν Σκορπιό η απόρριψη. Μπορεί να δείχνει σκληρός και αιχμηρός, αλλά αυτό το ζώδιο του νερού είναι κρυφά πολύ ευαίσθητο.

Όταν λοιπόν ρίχνει τους τοίχους και ανοίγεται, το να απορριφθεί τον πληγώνει βαθιά. Από το να τον δει κανείς να κλαίει, ο Σκορπιός μετατρέπει τον πόνο σε θυμό. Ίσως και σε εκδίκηση. Πρόσεξε έναν πληγωμένο Σκορπιό, γιατί ίσως συγχωρεί, αλλά ποτέ δεν ξεχνάει.

Ιχθύες

Ο γλυκός και ρομαντικός Ιχθύς δεν τα πάει καλά με την απόρριψη. Αυτό συμβαίνει επειδή η αισιόδοξη φύση του απλά δε μπορεί να το δεχτεί. Πιστεύει ότι στο τέλος θα πάρει το happy ending που ονειρεύεται. Όταν λοιπόν δεν του δίνεται η τρυφερότητα που θέλει, γίνεται πολύ εσωστρεφής.

Τα καλά νέα είναι πως όταν ο Ιχθύς πάρει το χρόνο του να συνέλθει, η αισιοδοξία του επιστρέφει αλώβητη. Αν υπάρχει ένα ζώδιο που μπορεί να γιορτάσει το “ζήσαμε εμείς καλά” αυτό είναι σίγουρα οι Ιχθύες.