Δυστυχώς στο ανθρώπινο είδος έχει σταματήσει εδώ και αιώνες να ισχύει η φυσική επιλογή. Βλέπεις, στη φύση, το πιο δυνατό / έξυπνο ζώο θα επικρατήσει και θα δημιουργήσει απογόνους που θα βελτιώσουν το είδος. Survival of the fittest δικέ μου.

Στον άνθρωπο;

Στον άνθρωπο έχει πάψει να ισχύει αυτό, και δεν ίσχυσε και ποτέ. Το ανθρώπινο είδος πολλαπλασιάζεται αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα, σαν ιός όπως σοφά σχολιάστηκε στο πρώτο Matrix. Αποτέλεσμα; Έχει γεμίσει ο τόπος ηλίθιους!

Θα μου πεις… πάντα υπήρχαν. Ναι σίγουρα. Η ηλιθιότητα δεν είναι προνόμιο της εποχής μας. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Homo Sapiens έφερε μαζί του δύο πράγματα: την ηλιθιότητα και την τερηδόνα. Και δυστυχώς η ηλιθιότητα δεν βελτιώνεται με το βούρτσισμα. Δεν είναι ασθένεια να τη γιατρέψεις. Εδώ ένας από τους μεγαλύτερους ηλίθιους της ανθρωπότητας αιματοκύλησε τον μισό πλανήτη για μία ηλίθια ιδέα που αφορούσε την «γιατρειά» του ανθρώπινου είδους μέσω της καθαρότητα της φυλής. Παντρεύτηκε, αυτοκτόνησε (με αυτή τη σειρά) και ησυχάσαμε.

Τόσο καιρό όμως ο ηλίθιος ήταν ο παρίας της παρέας. Βλέπεις, αυτός που κοίταζε στον ουρανό, παρατηρούσε τα αεροπλάνα να αφήνουν ένα «ίχνος» πίσω τους και πίστευε ότι «μας ψεκάζουν» δεν έβρισκε συμπαραστάτες στον περίγυρό του. Ήταν ο Τζανετάκος, αυτός που οι υπόλοιποι είχαν πεθάνει στην καρπαζιά γιατί έλεγε κοτσάνες.

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρει εκδίκηση

Όπως έγραψε ο Μάνος Βουλαρίνος σε ένα εξαιρετικό άρθρο του, χάρη στα κοινωνικά δίκτυα οι ηλίθιοι οργανώνονται! Βρίσκουν ο ένας τον άλλον! Η ισχύς εν τη ενώσει και hasta la Vitoria siempre! Γιατί το παν είναι η συσπείρωση βλέπεις. Όταν διαπιστώνεις ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που έχουν τα ίδια πιστεύω με εσένα, τότε παίρνεις τα πάνω σου! Εκεί που έλεγες «μάλλον, ίσως, μπορεί να έχω άδικο, ας το βουλώσω μην πέσει καρπαζά» τώρα λες «ναι ρε που@&η μου! υπάρχουν και άλλοι που λένε τα ίδια άρα έχω δίκιο για τους αεροψεκασμούς και αφού έχω δίκιο για αυτό έχω δίκιο ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!».

Και κάπως έτσι η Χρυσηίδα Δημουλίδου (μαλάκα μου αποκλείεται να είναι αυτό το κανονικό της όνομα. Στο δικό μου σχολείο αν έλεγες ότι σε λένε Χρυσηίδα θα σε πλάκωναν στο ξύλο τα πρωτάκια στο διάλειμμα) γράφει βιβλία Best Sellers. Ο Αρτέμης Σώρρας («με λένε Αρτέμη!» Α ρε αθάνατε Χάρρυ Κλυνν) κάνει κόμμα, λέει ότι έχει 600 τετράκις μνες στη μπάντα και παρόλα αυτά πείθει κόσμο ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΕΙ 30άρια ΕΥΡΩ ΡΕ ΦΙΛΕ. Ο κόσμος ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ γιατί λέει ο εμβολιασμός προκαλεί αυτισμό (σοβαρά τώρα, δεν πιστεύω αυτά που γράφω ε). Εθνικιστές, ρατσιστές και λοιποί ομοϊδεάτες πιστεύουν στην καθαρότητα της φυλής, πιστεύουν πραγματικά ότι στο DNA τους υπάρχει μόνο αγνό, παρθένο Ελληνικό μαλλί και κυνηγάνε τους… παρείσακτους ξένους. Που απλή λογική αν βάλεις θα καταλάβεις πόσο ηλίθιο είναι αυτό.

Ο Τζανετάκος ήρθε για να μείνει

Δυστυχώς η δυναμική του Τζανετάκου μεγαλώνει συνεχώς. Ειδικά στην Ελλάδα του ψηφιακού αναλφαβητισμού: Εδώ που μάθαμε το internet από το facebook με αποτέλεσμα να πιστεύουμε ό,τι μαλακία διαβάζουμε εκεί χωρίς να το διασταυρώσουμε, χωρίς καν να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει. Εδώ οι Τζανετάκοι είναι πλέον υπολογίσιμη δύναμη. Όχι πως στο εξωτερικό είναι καλύτερα… μην ξεχνάμε, οι Αμερικάνοι ψήφισαν Trump.

Εδώ όμως ο Τζανετάκος έχει πια θάρρος και θράσος. Εδώ πλέον λες σε κάποιον «ξέρεις, αν ήθελε κάποιος να μας ελέγξει δε θα αμόλαγε αεροπλάνα να ψεκάζουν μέρα μεσημέρι… θα έκανε ό,τι ο Τζόκερ στον Μπάτμαν: Θα έριχνε χημικά στον υδροφόρο ορίζοντα και ούτε γάτα ούτε ζημιά». Και αμέσως δέχεσαι ανελέητο bullying γιατί είσαι «θύμα».

Εδώ πλέον, έχουμε καταστρατηγήσει και υποβαθμίσει το modus operandi του «question everything» σε «το διάβασα στο internet άρα ισχύει». Μάλλον χειρότερα «το διάβασα στο facebook άρα ισχύει».

Don’t Abandon Ship

Υπάρχει σωτηρία; Όχι βέβαια. Δυστυχώς στο DNA του νεοέλληνα υπάρχει πάντα το στοιχείο του παλιού ΠΑΣΟΚου: εκείνου που έχει πάντα δίκιο, που έχει μόνο απαιτήσεις και «δια βίου κεκτημένα» αλλά καθόλου υποχρεώσεις. Η σχέση «προσφοράς – ανταμοιβής» έχει τελειώσει προ πολλού. Αυτός ο άνθρωπος, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι ένα βήμα. Ένα σπρωξιματάκι. Έτα «τσικ» που λέμε. Και το βρήκε στα σόσιαλ. Και τώρα θα πρέπει να ανεχτείς τις αγριοφωνάρες του παντού, online και offline.

Όσο για τους υπόλοιπους; Μην εγκαταλείπετε αδέρφια!! Η ιστορία κάνει κύκλους, σαν τη μόδα. Όπως θα έρθει πάλι στη μόδα το δερμάτινο μπουφάν με τα κρόσσια που φόραγε ο Σφακιανάκης στο Bio-Bio, έτσι και οι Τζεντάκοι θα γίνουν πάλι καλτ και θα καταντήσουν δεύτεροι ρόλοι σε βιντεοκασέτες. Κάποια στιγμή.

Μέχρι τότε, κάντε ό,τι κάνω και εγώ: τρολάρετέ τους να περάσει η ώρα. Γιατί όπως είπε και ο τάδε (νομίζω ο Edward Murphy αλλά δεν ορκίζομαι): Μη διαφωνείς ποτέ με έναν ηλίθιο. Θα σε ρίξει στο επίπεδό του, και θα σε κερδίσει με την εμπειρία του.