Ενώ για άλλους είναι κάτι απλό το να έχουν σπίτι τους ένα ζωάκι και να ζουν αρμονικά μαζί του, άλλοι δύσκολα θα έκαναν αυτό το βήμα, και ακόμη και αν το έκαναν θα ζορίζονταν πολύ στο να συνηθίσουν τη νέα τάξη πραγμάτων. Αν είσαι από τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι τα ζώδια, θα έχεις καταλάβει ότι σε κάποια θέματα είναι πολύ ακριβή, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με στοιχεία του χαρακτήρα. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πώς είναι το κάθε ζώδιο σαν κηδεμόνας κατοικίδιου, από το καλύτερο στο χειρότερο.

1. Ταύρος

Η πρακτικότητα ενός Ταύρου είναι το δυνατό του σημείο σε ότι έχει να κάνει με τα καθήκοντα ενός κηδεμόνα ζώου. Πριν επιλέξει το ζωάκι του, θα κάνει την έρευνά του, με βάση το πρόγραμμά του και τα χαρακτηριστικά του ζώου οπότε η όποια πιθανότητα να μετανιώσει την επιλογή του είναι μηδαμινή γιατί θα ξέρει ότι έχει κάνει το σωστό και για τους δυο. Πιστός και αξιόπιστος είναι το πρώτο ζώδιο στη λίστα με τους ιδανικούς κηδεμόνες!

2. Κριός

Ο Κριός έχει σαν βασικό του χαρακτηριστικό την ενεργητικότητά του. Και αυτό είναι καλό, μιας και τα ζώα αποζητούν παρέα για να διοχετεύσουν μαζί σε παιχνίδια και βόλτες την επίσης αστείρευτη ενέργειά τους. Επίσης ο Κριός είναι περιπετειώδης και αγαπάει να γνωρίζει καινούρια πράγματα οπότε είναι αυτός που θα πάει βόλτα το κατοικίδιό του σε καινούρια μέρη κάθε φορά ή θα του αγοράσει μια διαφορετική λιχουδιά.

3. Καρκίνος

Σαν συναισθηματικό ζώδιο, ο Καρκίνος αγαπάει τις αγκαλιές και τα χουχουλιάσματα με ένα κατοικίδιο. Θα προσαρμόσει εύκολα τις ανάγκες του σε αυτές του ζώου και λόγω της ανεπτυγμένης του διαίσθησης θα προσπαθήσει να είναι πάντα δίπλα σε ό,τι χρειάζεται ο μικρός του φίλος.

4. Αιγόκερως

Πρακτικό και φιλόδοξο αλλά ταυτόχρονα υπομονετικό και πειθαρχημένο ζώδιο ο Αιγόκερως θέλει να σιγουρεύεται πάντα ότι τόσο ο ίδιος όσο και το ζωάκι είναι εντάξει. Επίσης χάρη στην πρακτικότητα, την υπομονή αλλά κυρίως την πειθαρχία μπορεί να γίνει σπουδαίος εκπαιδευτής του κατοικίδιού του.

5. Σκορπιός

Ο δυναμικός Σκορπιός προσπαθεί πολύ να “επικοινωνήσει” με το κατοικίδιο του και εν συνεχεία να το εκπαιδεύσει. Είναι τόσο παθιασμένος με το να το καταφέρει, που μπορεί να δώσει όλη του την ενέργεια αλλά πολλές φορές υπερισχύει η ισχυρή του προσωπικότητα και γίνεται περισσότερο απαιτητικός από όσο θα έπρεπε.

6. Λέων

Στη μέση περίπου της λίστας βρίσκεται το Λιοντάρι. Πιστό, αγαπησιάρικο και με ζεστή καρδιά είναι το ζώδιο που θα συμπεριφερθεί στο κατοικίδιο σαν να είναι μέλος της οικογένειας. Ζώδιο με ενέργεια και υπευθυνότητα δεν θα αφήσει αφρόντιστο το ζωάκι αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θα βάλει τον εαυτό του πάνω από όλα, ξεχνώντας ότι όταν έχεις κατοικίδιο και είσαι υπεύθυνος για αυτό, οι ανάγκες του πολλές φορές είναι πάνω από τις δικές σου.

7. Δίδυμοι

Ενώ ένας Δίδυμος μπορεί να είναι νευρικός και σε υπερένταση, την ίδια στιγμή μπορεί να γίνει ευπροσάρμοστος και πολύπλευρος. Το να μπορείς να προσαρμοστείς στις ανάγκες του κατοικίδίου σου είναι πολύ σημαντικό, αλλά ένας Δίδυμος δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι τα ζώα διαισθάνονται τα νεύρα και την ένταση πράγμα που τα ωθεί να έχουν την ίδια συμπεριφορά. Και κανένας δεν θέλει να έχει ένα νευρικό ζώο.

8. Ζυγός

Ένας Ζυγός τα πάει καλά με όλους, είναι κοινωνικός, εξωστρεφής και μαζί του περνάς καλά. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει το ζωικό βασίλειο. Το λίγο επίφοβο με έναν Ζυγό είναι αν η κοινωνική του ζωή θα του επιτρέψει να γυρνάει στο σπίτι μετά τη δουλειά και πριν το ποτό με τους συναδέλφους ή αν θα απαρνιόταν μια εξόρμηση το Σαββατοκύριακο προκειμένου να φροντίσει και να περιποιηθεί τον μικρό του φίλο.

9. Υδροχόος

Φιλικός, ειλικρινής και πιστός, όλα δηλαδή τα ιδανικά χαρακτηριστικά ενός φιλόζωου. Αυτό που αντισταθμίζει τα θετικά του Υδροχόου είναι ότι όταν ζορίσουν τα πράγματα μπορεί να γίνει αναίσθητος και εσωστρεφής που εύκολα οδηγεί σε κακή σχέση κηδεμόνα-ζώου.

10. Παρθένος

Πρακτικό και καθαρό ζώδιο με υπέρμετρη αγάπη για την τάξη ο Παρθένος, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν συνάδουν με την ύπαρξη ενός ζώου μέσα στο σπίτι. Τρίχες, λάσπες από έξω, καναπέδες ταλαιπωρημένοι, φαγωμένα παπούτσια συνθέτουν χαοτικό σκηνικό αν το κατοικίδιο είναι τετράποδο και ζωηρό. Σαν κηδεμόνας είναι πιστός και δένεται, απλά πρέπει να προσέξει την επιλογή του ζώου.

11. Ιχθύς

Ένας Ιχθύς είναι επιφυλακτικός και πολλές φορές κυκλοθυμικός σε ό,τι έχει να κάνει με τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά. Ενώ σαν άνθρωπο μπορείς να τον διαχειριστείς, ένα ζωάκι με ασταμάτητη όρεξη για παιχνίδι, δεν θα ήταν ευτυχισμένο σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

12. Τοξότης

Η υιοθεσία ενός ζώου είναι τεράστια ευθύνη και ο Τοξότης δεν είναι και ο ορισμός της υπευθυνότητας. Αγαπάει την ελευθερία, δεν θέλει να περιορίζεται και αφού ένα ζωάκι δεν μπορεί να ικανοποιήσει μόνο του όλες του τις ανάγκες, καλό θα ήταν για το καλό και των δυο, να μείνουν μακριά.

Διάβασε επίσης: Μάθε τι είδους μαμά θα γίνεις ανάλογα με το ζώδιό σου
featured image: unsplash.com