Παραγεμισμένες ντουλάπες, συρτάρια με άχρηστα πράγματα που δεν αναζητούμε σχεδόν ποτέ και στήλες με βιβλία που δεν εκτίμησες ποτέ. Κάθε βράδυ πηγαίνοντας να κοιμηθείς αναρωτιέσαι πότε θα κάνεις εκείνο το καλό ξεκαθάρισμα. Να ξεφορτωθείς όλα εκείνα που δεν χρειάζεσαι και να κάνεις χώρο. Να μπορείς να βρεις στη ντουλάπα σου εύκολα αυτό που ψάχνεις.

Παρακάτω θα βρεις 10 φωτογραφίες απόλυτα minimal σπιτιών που συνδυάζουν φυσικά υλικά, υφάσματα, χαλαρωτικά χρώματα. Ελπίζω να σε εμπνεύσουν να κάνεις ένα γενναίο ξεκαθάρισμα.

Λευκά υφάσματα

11 υπνοδωμάτια που θα σε εμπνεύσουν για ένα καλό ξεκαθάρισμα

Διάλεξε λευκά υφάσματα για το κρεβάτι αλλά και τη γύρω διακόσμηση εφόσον ο χώρος σου το επιτρέπει.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

11 υπνοδωμάτια που θα σε εμπνεύσουν για ένα καλό ξεκαθάρισμα

Πολύ χαμηλό κρεβάτι, διπλό στρώμα και πολλά μαξιλάρια. Ο ορισμός του minimal.

Color themed

11 υπνοδωμάτια που θα σε εμπνεύσουν για ένα καλό ξεκαθάρισμα

Διάλεξε ένα χρώμα που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε ηρεμεί και κάνε το σημείο αναφοράς στο υπνοδωμάτιο σου. Πειραματίσου με τις αποχρώσεις του ακόμα κι αν προσθέσεις prints ή πολυχρωμίες.

Φυτά

11 υπνοδωμάτια που θα σε εμπνεύσουν για ένα καλό ξεκαθάρισμα Σε ένα κατάλευκο δωμάτιο η καλύτερη ιδέα είναι καταπράσινα φυτά. Θα προσθέσουν ενδιαφέρον και θα σου φτιάχνουν τη διάθεση κάθε μέρα.

Ενδιαφέρον φωτιστικό

Σε έναν τοίχο που δεν θέλεις να βάλεις ένα πίνακα ή ταπετσαρία βάλε ένα ενδιαφέρον φωτιστικό. Ειδικά αν δες θες ή δεν έχεις χώρο για κομοδίνο.

Κάδρα

Τύπωσε τις αγαπημένες σου φωτογραφίες ή εικαστικά και φτιάξε μια γωνία με κάδρα. Πολύ πιο ενδιαφέρον από έναν πίνακα.

Ψάθινα καλάθια

Τα αγαπάμε. Μπορείς να βάλεις τη γλάστρα ή περιοδικά. Μπορείς ακόμα να βάλεις εφημερίδες τυλιγμένες σε ρολό. Εσύ ξέρεις καλύτερα.

Ένας καθρέφτης

Ένας καθρέφτης πάνω από το κρεβάτι σου είναι εντολή από τη φιλοσοφία του feng-shui! Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να φροντίσεις στην επιφάνεια του να καθρεφτίζεται αυτό που σε εκφράζει. Για παράδειγμα ένα παράθυρο με θέα στη φύση ή ένας πίνακας ή μία βιβλιοθήκη.

Λευκά έπιπλα

Ξεκούρασε τα μάτια σου επιλέγοντας λευκά έπιπλα για το υπνοδωμάτιό σου. Τα λευκά κομοδίνα είναι minimal και θα ταιριάζουν τέλεια με τα ψάθινα καλάθια και τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Ψάθινα καλάθια

Τα αγαπάμε. Μπορείς να βάλεις τη γλάστρα ή περιοδικά. Μπορείς ακόμα να βάλεις τις ζώνες σου, φουλάρια κ.λπ. Εσύ ξέρεις καλύτερα.