Πως να κάνεις ένα πετυχημένο ponytail που θα μείνει στη θέση του για ώρες

Θα σου πω κάτι που θα σου φανεί πολύ οικείο: Έχεις αφιερώσει χρόνο για να κάνεις το τέλειο ίσιωμα αλλά με κάποιον τρόπο τα μαλλιά δεν υπακούν να στρώσουν όσο κι αν τα βουρτσίζεις. Η αλογοούρα δεν στέκεται στο κέντρο και για την ακρίβεια δεν στέκεται γενικά. Τα μαλλιά γλιστρούν, τούφες ξεφεύγουν και στην κορυφή δεν είναι λείο το αποτέλεσμα.

*Βαθιά αναπνοή και επανάληψη όλων των βημάτων από την αρχή*

Βασικά όποιος είπε πως το ponytail είναι το πιο εύκολο χτένισμα να έρθει να μας δείξει πως το κάνει. Στην πραγματικότητα τη μόνη φορά που έχουμε δει μία σωστή αλογοουρά είναι η φορά που την έχει φτιάξει κάποιος επαγγελματίας.

Διάβασε παρακάτω για να ανακαλύψεις πως θα πετύχεις τα μαλλιά σου όπως εκείνα που έχει επιμεληθεί κάποιος ειδικός. Ανακαλύψαμε τα παρακάτω tips από δηλώσεις που έχει κάνει ο κομμωτής Chris Appleton που είναι εκείνος που αναλαμβάνει τα χτενίσματα της Kim Kardashian και της Ariana Grande. 

Βήμα 1: Στέγνωσε τα με το πιστολάκι κάθετα

Στέγνωσε τα μαλλιά σου με το πιστολάκι χτενίζοντάς τα με τη φορά που έχουν οι ρίζες τους. Βάλε ένα προστατευτικό για τη θερμότητα και εφόσον δεν είναι ήδη ολόισια στρώσε τα σημεία που χρειάζεται για να είναι εντελώς λεία.

Βήμα 2: Κάνε πρώτα το μισό ponytail

Χώρισε τα μαλλιά σου στη μέση. Πιάσε το μισά πάνω μαλλιά, από το ένα αυτί ως το άλλο, σε μία ψηλή αλογοουρά. Κράτησε τα με το ένα χέρι σου και με το άλλο βούρτσισε την κορυφή να στρώσουν καλά τα μαλλιά σου. Αν θέλεις μπορείς να έχεις από πριν τρίψει λίγο gel στα χέρια σου ώστε όπως πιάνεις την αλογοουρά να ασφαλίσεις το κράτημα και των πλαϊνών.

🔥Tip: Δεν μπορείς να υπολογίσεις που ακριβώς είναι το κέντρο; Ακολούθησε μία νοερή γραμμή που ξεκινάει από το κέντρο των ματιών σου. Εκεί που ενώνονται οι δύο γραμμές, στην κορυφή του κεφαλιού σου, είναι το σωστό σημείο για να ξεκινήσεις την αλογοουρά σου.

Bήμα 3: Μετά πρόσθεσε και το άλλο μισό

Τώρα που έχεις τη βάση σου δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως καταλάθος χάσεις το σωστό σημείο. Για να ολοκληρώσεις την αλογοουρά βούρτσισε τα υπόλοιπα μαλλιά και ένωσε τα με το μισό που έχεις ήδη φτιάξει.

Βήμα 4: Δέσε καλά την αλογοουρά

Ο καλύτερος τρόπος για να λύσεις το πρόβλημα της χαλαρής αλογοουράς μετά από λίγη ώρα είναι να δέσεις τα μαλλιά σου σφιχτά με ένα λαστιχάκι. Πιάσε την αλογοουρά με το ένα χέρι σφιχτά και κοντά στη βάση και με το άλλο χέρι τύλιξε το λαστιχάκι και πέρασε το από τα μαλλιά.

Βήμα 5: Κάνε τις λεπτομέρειες

Κάλυψε το λαστιχάκι με μία τούφα από τα μαλλιά σου. Γύρισε τη γύρω από το δέσιμο και στερέωσέ τη στο κάτω μέρος με ένα τσιμπιδάκι.

Τώρα το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα παυσίπονο και είσαι έτοιμη (η σφιχτή αλογοουρά φέρνει πονοκέφαλο).

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.