Ο Υδροχόος ερωτεύεται.

Συνέχεια.

Από την ώρα που ανοίγει τα μάτια του.

Αν σε κάποιον ανήκει δικαιωματικά η φράση “έχω ερωτευτεί την ζωή”, αυτός είναι ο Υδροχοός.

Μπορεί και θα ερωτευτεί τα πάντα.

Την ζωή, μια τραπεζαρία, ένα φαγητό, ένα χρώμα, μια ιδέα, ένα φανάρι, ένα λουλούδι, μια τσάντα, ένα τραγούδι, ένα βιβλίο, μια ταινία, ένα πλακάκι, ένα αφρόλουτρο, έναν τοίχο, έναν δρόμο, ένα άρωμα, μια ανάμνηση. Και θα τα ερωτευτεί όλα αυτά παράφορα, ολοκληρωτικά, εμμονικά, με μανία, με όλο του το “είναι” και το “δεν είναι”, όπως ακριβώς θα ερωτευτεί έναν άνθρωπο.

Ναι, ο Υδροχόος μπορεί να ερωτευτεί άνθρωπο. Συμβαίνει. Συχνά.

Ερωτεύεται όπως στις ταινίες.

Μπορεί το πρώτο φιλί να μην συνοδεύεται από μουσική- όπως στις ταινίες- πιο πιθανό είναι το πρώτο φιλί να δοθεί ενώ συνομιλεί για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά ο Υδροχόος θα βρει τον έρωτα και θα τον βρει ο έρωτας από το πουθενά, όπως στις ταινίες.

Τώρα θα μου πείτε, και ποιος βρίσκει τον έρωτα με ραντεβού; Ούτε τον γιατρό δεν βρίσκεις με ραντεβού.

Θα ερωτευτεί λοιπόν όπως στις ταινίες, και θα συμβεί αυτό που συμβαίνει στις ταινίες. Όταν εντοπίσει το αντικείμενο του πόθου του τα πάντα γύρω του θα πάψουν να υπάρχουν. Θα θολώσει το τοπίο γύρω, ο περίγυρος, και το μόνο που θα φωτίζει, θα λάμπει καλύτερα, θα είναι     αυτό το αντικείμενο του πόθου.

Όταν ερωτεύεται ο Υδροχόος θα λάμπει και αυτός. Θα ξυπνάει θα λάμπει, θα κοιμάται θα λάμπει. Μπορεί να πλησιάσει το θήραμα του αμέσως, με κάτι έξυπνο που θα πει, μπορεί να σκέφτεται για αρκετό καιρό πώς θα πλησιάσει το θήραμα του για να μην τρομάξει αυτό και φυγει. Είτε στην μία περίπτωση είτε στην άλλη, όταν ερωτεύεται ο Υδροχόος είναι ο καλύτερος Υδροχοόος του κόσμου. Και για αυτόν που ερωτεύτηκε και για τους άλλους.

Αν χάνεται από τους φίλους του όταν ερωτεύεται; Ναι. Αβλεπί και ασυζητητί ναι. Θα μείνει μόνος με τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε για να τον κάνει φίλο του και για να του μιλάει για τους φίλους του. Θα μείνει μόνος μαζί του για να μάθει ο ένας τον άλλο. Για να εξερευνήσει πόσο μαγικός και μοναδικός είναι αυτός ο άνθρωπος που του τράβηξε το ενδιαφέρον. Γιατί μόνο έναν μαγικό και μοναδικό ανθρωπο θα ερωτευτεί ένας Υδροχόος. Τον πιο τρελό, τον πιο απόμακρο, τον πιο αστείο, τον πιο “αουτσάιντερ”, ή τον πιο αγαπητό από όλους. Τον πιο ικανό, τον πιο όμορφο, τον πιο άσχημο, τον πιο θυμωμένο, τον πιο χαρούμενο, τον πιο πιστό στις απόψεις του, τον πιο με καμία άποψη. Τον πιο “πάρτυ άνιμαλ”, τον πιο “θα μείνω σπίτι”. Τον πιο “ωραίο μαλλί”, τον πιο “έχασα την χτένα”. Αυτός που θα ερωτευτεί ένας Υδροχόος θα είναι ο “πιο”. Και αυτός που θα αγαπήσει ο Υδροχόος θα είναι πιο “πιο” και από αυτόν. Ακόμα και πιο λίγος.

Θα μείνει μόνος με το αντικείμενο του πόθου του μέχρι να το πάρει από το χέρι και να το πάει στους φίλους του. Για να γίνουν όλοι φίλοι. Γιατί δεν θα κάνει μαζί του τίποτα λιγότερο από οσα κάνει με τους φίλους του. Γιατί για αυτόν πρώτα είναι φίλος του, μετά άνθρωπος και μετά έρωτας. Αν και αρκετές φορές είναι όλα αυτά μαζί.

Θα δείξει το ενδιαφέρον του. Θα πάρει τηλέφωνα, θα στείλει μηνύματα, θα κάνει εκπλήξεις, θα μιλήσει, θα μαλώσει, θα κάνει έρωτα, θα κάνει σεξ. Θα τα κάνει όλα, θα τα δοκιμάσει όλα. Θα μάθει. Θα είναι εκεί για τον άλλο. Δεν θα πει πολλά. Θα προφυλάξει τον εαυτό του και δεν θα πει όσα νιώθει ακόμα κι αν αυτά είναι πάνω από εκείνον. Δεν θα αγκαλιάσει. Γιατί φοβάται πως οι αγκαλιές τελείωνουν, κα πως πνίγουν. Όταν όμως αγκαλιάσει θα είναι ηδη πνιγμένος εκείνος. Από όσα νιώθει για τον άλλο. Από όσα φοβάται.

Κι αν τον χωρίσουν θα ζήσει το “πιο” πάλι. Το “πιο” δράμα. Το “πιο” χώρια. Θα κλάψει, θα απομονωθεί, θα κοιτάει το ταβάνι μπορεί για πολύ καιρό μέχρι να ξαναβγεί στην επιφάνεια από την αφάνεια και να ξαναλάμψει. Μέχρι από “ντράμα Κουίν” να γίνει “Κουίν”.

Κι αν χωρίσει εκείνος θα φύγει. Μπορεί να μην πει τον λόγο που θα φύγει. Γιατί θα τον έχει πει 1.000 φορές όσο ήταν εκεί. Δεν θα φύγει ποτέ χωρίς να έχει πει το “γιατί”. Θα το έχει πει αλλά δεν θα τον έχουν ακούσει. Συνήθως δεν γυρνάει, αλλά όταν γυρίσει θα γυρίσει ή για πολύ λίγο ή για πάντα. Όσο και όπως κι αν είναι αυτό το για “πάντα” του Υδροχόου.

Θα ερωτευτεί. Πολλές φορές ίσως. Αλλά για διαφορετικούς λόγους σίγουρα. Θα χωρίσει αλλά θα κρατήσει τους “ανθρώπους” όχι τους “εραστές”. Θα αγαπήσει τον εραστή που θα του δείξει ότι είναι άνθρωπος και φίλος.

Θα κλάψει, θα γελάσει, θα μαλώσει, θα ζηλέψει, μέχρι να νιώσει την ανάγκη του να νιώσει πάλι ελεύθερος. Και να ξαναβγεί στην “αρένα” προσπαθώντας να καταλάβει αν είναι έρωτας αυτό που κάθε φορά νιώθει ή τρέλα. Και θα ψάξει αυτό το “πιο” τρελό από εκείνον για να το ανακαλύψουν μαζί. Μέχρι να έρθει η στιγμή να του πει “θέλω να μείνουμε φίλοι”. Και θα το εννοεί.