Γιατί αν χώρισες, σημαίνει πως δε γινότανε διαφορετικά! Επομένως άσε το κλάμα, και διάβασε όσα θα ήθελα να ξέρω και κανείς δε βρέθηκε να μου πει.

Όποια δικαιολογία και αν βρήκες ή βρήκε για να χωρίσετε, πίσω της κρύβεται ότι απλά δεν υπήρξε ποτέ τίποτα εξαιρετικά δυνατό. Αν παλαιότερα ήσασταν τρελοί ο ένας για τον άλλο, και τώρα πεθαίνετε από πλήξη κάθε φορά που μένετε οι δυο σας, μπορώ με σιγουριά να σου πω πως ένας ενθουσιασμός ήταν και πέρασε. Σίγουρα στην περίπτωση που είσαι αυτός που καθόλου δεν του πέρασε, είναι αρκετά δύσκολο και πονάει.

Για τους λάθος λόγους όμως. Και θα μου πεις “εμένα δε με νοιάζει για ποιο λόγο, εμένα με νοιάζει ότι νιώθω χάλια και τον/την θέλω πίσω!” Απολύτως κατανοητό. Σκέψου όμως πως και να γυρίσει πίσω, μάλλον θα το κάνει επειδή δε βρήκε κάτι καλύτερο, και έτσι θα βολευτεί με εσένα. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά αν κάποιος σε χωρίσει, σημαίνει απλά πως μπορεί να ζήσει και χωρίς εσένα.

Εσύ όμως έχεις μία ζωή! Νομίζω πως αξίζει να ζήσεις ένα αληθινό έρωτα-αγάπη. Και όταν ζήσει κανείς αυτό, σίγουρα δεν του περνάει απλά και χωρίζει.

Εσύ όμως δεν πείστηκες από τα παραπάνω, γιατί θέλεις αυτόν/ή και πάει και τελείωσε! Φυσικά και κανείς δε θα σε αναγκάσει να πας παρακάτω. Να θυμάσαι όμως, πως εσύ και μόνο εσύ, θα είσαι αυτός που θα επιλέξει για πόσο καιρό θα στεναχωριέσαι και θα επιμένεις να βρεις ένα γιατί, που τελικά δεν είναι καθόλου πολύπλοκο. Γιατί δε σε θέλει! Στενάχωρο σίγουρα, μα έτσι έχουν τα πράγματα.

Αν είσαι αυτός που χωρίσανε, δες το σαν μία πολύτιμη ευκαιρία.

Όχι για να βγεις και να βρεις τον επόμενο/η, αλλά να δεις τι άνθρωπος βγήκες εσύ από αυτή τη σχέση και τι άνθρωπος θα επιλέξεις να είσαι από εδώ και στο εξής. Κάθε σχέση μας με τους ανθρώπους, όσο και αν μας πλήγωσε, μας διδάσκει πολλά. Αρκεί να βγάλουμε τις παρωπίδες και να είμαστε διατεθειμένοι να μάθουμε.

Κανένας δε θα σε χωρίσει για το καλό σου ή επειδή σε αγαπάει πολύ.

Αν σε αγαπούσε δε θα σε άφηνε! Αν λέει το αντίθετο εκτός του ότι σε χωρίζει, σε δουλεύει κιόλας! Επομένως αντί να λυπάσαι, σκέψου πως σε κανένα δεν επιτρέπεις μα υποτιμάει τη νοημοσύνη σου. Πες του πως δε χρειάζεσαι κάποια δικαιολογία, ευχαρίστησέ τον που σε απαλλάσσει από τη θλιβερή του παρουσία, και συνέχισε τη ζωή σου. Σίγουρα θα υπάρχουν άτομα που δε θα σε θεωρούν τόσο αφελή ώστε να σου λένε τόσο προφανή ψέματα. Πίστεψέ με, σε όλους μας αξίζει το καλύτερο δυνατό. Και ξέρεις, το ότι σε χωρίζει κάποιος δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι συναισθηματικά ανίκανος. Το πιο πιθανό είναι να κατάλαβε, αυτό που τώρα αναγκάζεσαι εσύ να συνειδητοποιήσεις. Πως με κάποιον άλλο θα ταιριάζετε περισσότερο. Και μη βιαστείς να συγκινηθείς! Πάλι για τον εαυτό του/της το κάνει, απλά τυγχάνει να σε συμφέρει και εσένα!

Η αληθινή αγάπη και τα αληθινά συναισθήματα, δεν εξαφανίζονται δια μαγείας.

Αν έπαθες εσωτερική/εξωτερική μετάλλαξη κατά τη διάρκεια της σχέσης, τότε θα δεχτώ ότι μπορεί και να ένιωθε κάτι αληθινό, το οποίο χάθηκε μαζί με εσένα. Ούτε εδώ χρειάζεται να στενοχωριέσαι, γιατί απ’ ότι φαίνεται έχεις πολύ πιο σημαντική δουλειά να κάνεις· Να ανακαλύψεις τον εαυτό σου!

Όσοι χωρισμένοι περιμένετε να γυρίσει, να τα ξαναβρείτε και να ζήσετε το μεγάλο έρωτα που βλέπουμε στις ταινίες, απλά ξεχάστε το! Μην έχοντας αποδεχτεί την πραγματική διάσταση της ανύπαρκτης πλέον σχέσης σας με αυτό τον άνθρωπο, καταστρέφετε κάθε ρεαλιστική πιθανότητα να ζήσετε κάτι αληθινά δυνατό. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να ζήσετε ένα μεγάλο έρωτα, ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας, μετατρέποντάς τον σε κάτι αληθινά αξιαγάπητο. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Γιατί κανείς δεν πρόκειται να αγαπήσει αληθινά έναν άνθρωπο που δεν αγαπάει τον εαυτό του.

Μπορεί να τον βρει μυστηριώδη, να γοητευθεί, άντε και να παίξει για λίγο καιρό το ρόλο του ανθρωπιστή ψυχολόγου, σύντομα όμως θα βαρεθεί και θα αποχωρήσει. Και πάλι τα ίδια θα τραβάτε. Για να μην εγκλωβιστείτε λοιπόν σε έναν φαύλο κύκλο καταδικασμένων να αποτύχουν σχέσεων, δείτε τι δε σας αρέσει στον εαυτό σας και αλλάξτε το. Αν δε μπορείτε να το αλλάξετε, αποδεχτείτε το.

Μάθετε ποιοι πραγματικά είστε, και έτσι αυτός/ή που θα επιλέξει να είναι μαζί σας την επόμενη φορά, θα το κάνει για τους πραγματικούς λόγους.

“Ναι μα εμείς ήμασταν τόσο καλά, με αγαπούσε αληθινά!”, σε ακούω να λες όλο παράπονο. Νόμιζες πως σε αγαπούσε, και νόμιζες πως όλα είναι καλά, θα σου πω εγώ. Κανένας χωρισμός δεν έρχεται από το πουθενά, και άνευ αιτίας. Επομένως μην αναλώνεσαι στο να αναλύεις τις αφορμές, δεν οδηγεί πουθενά.

Αν θέλω κάτι να σας μείνει, είναι πως σε όλους μας αξίζει να βρούμε τον άνθρωπο που θα μας συγκινήσει πραγματικά. Αγάπη, έρωτας, πείτε το όπως θέλετε.

Επομένως, σταματήστε να υπονομεύετε τον εαυτό σας. Κάθε χωρισμός, για καλό!

Ξέρεις αν δεν υπήρχε χωρισμός, δε θα υπήρχε και σχέση. Η απουσία του ενός αναιρεί το αντίθετό του. Αυτά.

Να είστε αξιαγάπητοι και αυτοί που μπορούν θα σας αγαπήσουν, όσο δε μπορείτε ούτε να διανοηθείτε!