Διάβαζα το μεσημέρι για βελούδινους χωρισμούς, για ανθρώπους που χώρισαν και χαμογελάνε on air. Και έμεινα να αναρωτιέμαι αν μπορείς να φύγεις από τη ζωή κάποιου χωρίς να πειράξεις τίποτα. Να μείνουν όλα στη θέση τους ακόμα και το χαμόγελο αυτού που αφήνεις πίσω σου. Τι χωρισμοί είναι αυτοί;

Κακά τα ψέματα δε γίνεται να χωρίζεις αθόρυβα. Είναι σαν να λες στον άλλον Κυριακή πρωί θα βάλω σκούπα, αλλά εσύ δε θα καταλάβεις τίποτα, κοιμήσου.

Ο μόνος τρόπος να χωρίσεις χωρίς ένταση είναι να τελειώσεις τη σχέση με ghosting. Να πετάξεις ένα ξερό « τα λέμε» στην τελευταία σας κοινή έξοδο/τηλεφώνημα/ και να σταθείς τόσο τυχερή που να μη χρειαστεί να δώσεις εξηγήσεις ποτέ.

Παρόλα αυτά η μικρή οθόνη και η μεγάλη ζωή έχει πολλές απαντήσεις να δώσει στο θέμα. On screen.

Sex and the city

Με πρώτο και επικρατέστερο το χωρισμό της Κάρι και του Μπέργκερ. Ναι, τη χώρισε με ένα post it. Με δύο γραμμές σε ένα μικρό χαρτί. Προφανώς και αυτό σημαίνει πως δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει. Όμως το αποτέλεσμα συνεχίζει να παραμένει ίδιο. #broken heart

Δύο ξένοι Μαρίνα Κουντουράτου-Κων/νος Μαρκοράς

Όταν από την αρχή είστε δύο ξένοι κόσμοι που προσπαθούν να έρθουν κοντά. Όταν υπάρχει μια διαρκής ρήξη στο ποιος θα κάνει τα πιο πολλά βήματα για να σταθεί επάξια στον κόσμο του άλλου.

Η απόλυτη ταύτιση όταν το συναίσθημα και ο εγωισμός παίζουν βρώμικα. Θα χωρίσεις αν δεν ακούσεις «σ’ αγαπώ» κι ας ξέρεις πως κι ο άλλος το νιώθει; Μπορεί. Όμως ένα είναι σίγουρο όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται πολύ θα ξανασυναντηθούν ή μπορεί να μη χαθούν και καθόλου, γιατί κάποιοι χωρισμοί κρατούν όσο το διάλειμμα για τις διαφημίσεις.

Αναστασία

Όταν μπερδεύεται το συναίσθημα με την ασφάλεια και ξαφνικά δεν ξέρεις κι εσύ ο ίδιος τι νιώθεις. Ερωτεύτηκες ή γοητεύτηκες. Μπορείς να είσαι ερωτευμένος με δύο ανθρώπους ταυτόχρονα; Γίνεται να επιλέξεις ή μήπως η μόνη επιλογή να τα σβήσεις όλα και να κάνεις μια νέα αρχή; Ναι η μικρή τότε Μυρτώ Αλικάκη που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον μας στη μικρή οθόνη όσο έμενε αναποφάσιστη στο τι νιώθει.

Samantha Jones Sex and the city

Mrs. Shabby
 

Τη στιγμή που έχεις βρει την τέλεια σχέση. Έναν κούκλο με χιούμορ που τον θέλουν όλες και τον έχεις μόνο εσύ. Θυμόμαστε πόσο στήριξε ο Κιμ τη Σαμάνθα με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Και ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που αυτή της η σχέση κράτησε περισσότερο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η στήριξη ή προσήλωση σε κάποιον αρκεί για να είσαι μαζί του. Το προσπάθησε η Σαμάνθα πάντως αρκετά και αυτό οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε όπως και τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από αυτή τη σχέση.

Singles Λίλα- Αρθούρος

 

Η ρομαντική στιγμή που αποφασίζεις να αφήσεις πίσω το πρότερο διόλου ήσυχο βίο γιατί ερωτεύτηκες ένα διαφορετικό αγόρι. Γιατί μαζί του έφτιαξες μια σχέση παραμυθένια και ανακάλυψες μια πτυχή του εαυτού σου που αγνοούσες. Μέχρι να πέσει στο τραπέζι «η καριέρα» και να αποφασίσεις να θυσιάσεις τη σχέση στον βωμό της.

In life

Προσωπικά μ’ έχουν χωρίσει στα γενέθλιά μου. Εύκολα, ανέξοδα και με συνοπτικές διαδικασίες. «Χρονιά πολλά και μ’ ένα καλό παιδί. Τελειώσαμε». Και κάπως έτσι χάνεις μ’ ευκολία πέντε έξι κιλά, κλείνεσαι στον εαυτό σου και πέφτεις και σηκώνεσαι όπως πάντα πιο δυνατή.

Από το διαδίκτυο- γνωστός και ως χωρισμός των millennials

Πέρασε η μόδα που στο facebook έβαζες σε in a relationship with και πρόσθετες το όνομα του αγαπημένου σου. Έτσι όταν χώριζες άλλαζες το relationship status σε single. Τώρα τα πράγματα έγιναν πιο πολύπλοκα για να καταλάβεις ότι χώρισε η Μαίρη με τον Κώστα πρέπει να παρατηρήσεις ότι έσβησαν όλες τις κοινές τους φωτογραφίες. Το πιο άσχημο βέβαια είναι πως δεν ξέρεις αν ο χωρισμός ήταν βουβός. Αν υπήρξε μια ένταση μια πατροπαράδοτη διαμάχη και μετά η ρήξη unfollow και delete.

Υπάρχει και ο τηλεφωνικός χωρισμός

Συνήθως ξεκινάει με το κλασικό «Θέλω να μιλήσουμε για κάτι» και τελειώνει με το επίσης κλασικό «Είσαι πολύ καλή, αλλά θέλω λίγο χρόνο». Και όπως πάντα αυτός που ζητάει χρόνο στην πραγματικότητα θέλει τρόπο για να φύγει. Δεν έχει σημασία αν εσύ περιμένεις πάνω από τηλέφωνα, viber, messenger μην τυχόν και του λείψεις, πάει τέλος χωρίσατε

Αν κάτι μετράει, λοιπόν, στους χωρισμούς είναι πως δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο πως μπαίνεις στη ζωή κάποιου αλλά πως φεύγεις.


gif: Her.ie