Η επιλογή του σωστού χρώματος για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας έχει μεγάλη σημασία για τη χαλάρωση και την ξεκούραση.

Η καλύτερη ιδέα είναι να επιλέξεις μία κεντρική βασική απόχρωση στους τοίχους ώστε αν θες να μπορείς να πειραματιστείς με τις αποχρώσεις σε άλλα στοιχεία του δωματίου όπως τα κλινοσκεπάσματα και τα αξεσουάρ στο μέλλον.

Παρακάτω, επιλέξαμε επτά όμορφα χρώματα ιδανικά για την κρεβατοκάμαρα.

1. Ροζ

theglitterguide.com

Το ροζ έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα και είναι ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει τη ζεστασιά. Καταπραΰνει, εξισορροπεί, και λειτουργεί και με άλλα χρώματα παρόμοιων τόνων – ένα ζεστό γκρι ή υπόλευκο για παράδειγμα.

Το ροζ είναι το χρώμα για το οποίο μιλούν όλοι αυτή τη στιγμή. Από καναπέδες, κλινοσκεπάσματα και διακοσμητικά αξεσουάρ. Ένα ροζ υπνοδωμάτιο σίγουρα δεν χρειάζεται να δείχνει υπερβολικά ζαχαρένιο ή νεανικό, αρκεί να αποφύγεις τις φωτεινότερες αποχρώσεις και να τελειώσεις με πολλά σχέδια και διαφορετικές υφές.

2. Σκούρο πράσινο

Αναζωογονητικό και γαλήνιο, το πράσινο αντιπροσωπεύει την αποκατάσταση και την αρμονία. Προσφέρει μία ισορροπία μεταξύ των ζεστών χρωμάτων και των ψυχρών χρωμάτων.

Για τα πιο σκούρα πράσινα, χρησιμοποίησε μέταλλα, γυαλί ή έπιπλα φινιρισμένα σε λάκα ή γυαλάδες για να αντανακλούν μέρος του φωτός που μπορεί να απορροφήσει μια σκούρα απόχρωση.

3. Γκρι

Το γκρι συνδυάζεται εύκολα με άλλους ψυχρούς τόνους, αλλά δοκίμασέ το με μια ζεστή τερακότα ή ζεστό κίτρινο. Στην ψυχολογία των χρωμάτων, το γκρι αντιπροσωπεύει την ουδετερότητα και την ισορροπία και παρέχει μια εξαιρετική βάση από την οποία μπορείς να δημιουργήσεις μια κλασική χρωματική παλέτα.

Μπορείς να το συνδυάσεις με ό,τι θες και να έχεις το αποτέλεσμα που θες.

4. Ζεστό κίτρινο

Τα ζεστά κίτρινα και τα χρυσά μοιράζονται τις ίδιες ιδιότητες με το πορτοκαλί, καθώς είναι χαρούμενα και ζωηρά – υπέροχο αν δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί.

Συνδύασέ το με λευκό, γκρι, αποχρώσεις του καφέ, του πούρου, σκούρο καφέ και ξύλο ή μέταλλο.

5. Σκούρο μπλέ

Στην ψυχολογία των χρωμάτων, το μπλε αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα, την αρμονία και την ειρήνη, και το σκούρο μπλε λένε ότι ηρεμεί ένα πολυάσχολο μυαλό και μειώνει τον καρδιακό ρυθμό.

Το σκούρο μπλε δημιουργεί μια σύγχρονη εμφάνιση, η οποία θα λειτουργήσει τέλεια ως φόντο για μοντέρνες ορειχάλκινες πινελιές και αξεσουάρ σε ροζ. Τα ξύλινα πατώματα και τα φυτά θα λειτουργήσουν υπέροχα μαζί του.

6. Αποχρώσεις φασκόμηλου

dunelm.com

Το φασκόμηλο είναι το παλ πράσινο. Ταιριάζει με πολλά άλλα χρώματα – γκρι, ροζ, πράσινα, κίτρινο και τιρκουάζ. Στην ψυχολογία των χρωμάτων, το φασκόμηλο αντιπροσωπεύει την ηρεμία και την ισορροπία.

Χρησιμοποίησε το μαζί με φυτά και φυσικό ξύλο για μέγιστο αποτέλεσμα.

7. Θερμό κόκκινο

littlegreene.com

Συνδύασε με ροζ και μωβ για ένα ζεστό περιβάλλον ή κάνε έναν συνδυασμό με μπλε ή υπόλοιπο. Σαν απόχρωση μπορεί λίγο να σε περιορίσει στους υπόλοιπους συνδυασμούς αλλά είναι άκρως πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα.