Αυτή η συνταγή είναι αλάνθαστη. Είτε είσαι expert του τηγανητού κοτόπουλου, είτε δεν έχεις τηγανίσει ποτέ ένα κομμάτι κοτόπουλο στη ζωή σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ερωτευτείς αυτό το σάντουιτς. Αξίζει 100% και μπορείς να το συνδυάσεις με μία από τις παρακάτω sauce.

Για αυτό το σάντουιτς χρειάζεσαι ιδανικό μπούτι κοτόπουλο. Στην πραγματικότητα η διαφορά από το στήθος είναι ελάχιστη και η διαδικασία είναι η ίδια. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι χρησιμοποιείς κρέας χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα.

Tι θα χρειαστείς: 

4 μικρά μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα

3/4 κούπας βουτυρόγαλα με χαμηλά λιπαρά

2 κουτ. σκόνη σκόρδου

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπα λάδι

4 ψωμάκια

Ψιλοκομμένο μαρούλι, για το σερβίρισμα

Ντομάτες σε φέτες, για το σερβίρισμα

Πίκλες κομμένες σε φέτες, για το σερβίρισμα

Καυτερή σάλτσα, για το σερβίρισμα

Συνδυασμός μελιού και καγιέν

Honey & Cayenne Combo

1/4 κούπας μέλι, για το σερβίρισμα

1/2 κουτ. καγιέν για το σερβίρισμα

Πίκλες κομμένες σε φέτες, για το σερβίρισμα

Chipotle Combo

1/2 κούπα chipotle mayo, για το σερβίρισμα

Ντομάτα σε φέτες, για το σερβίρισμα

Λάχανο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Ranch & Blue Cheese Combo

1/2 κούπα ranch dressing, για το σερβίρισμα

3 κ.σ. καυτερή σάλτσα, για το σερβίρισμα

1/4 κούπα μπλε τυρί θρυμματισμένο, για το σερβίρισμα

Κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, για το σερβίρισμα

Συνδυασμός Pesto & Provolone

1/4 κούπα πέστο για το σερβίρισμα

4 φέτες προβολόνε, για το σερβίρισμα

1/4 κούπα ψιλοκομμένο pepperoncini, για το σερβίρισμα

Συνδυασμός Relish & Sweet Onion

1/4 κούπα Relish, για το σερβίρισμα

1/4 κούπα ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι, για το σερβίρισμα

Μαρούλι, για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε το κοτόπουλο, το βουτυρόγαλα, το σκόρδο σε σκόνη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σε ρηχό πιάτο βάλε το αλεύρι. Πέρασε 1 κομμάτι κοτόπουλου από το βουτυρόγαλα, βούτηξε στο αλεύρι, μετά στο βουτυρόγαλα και μετά στο αλεύρι. Τοποθέτησε σε ξύλο κοπής. Επανάλαβε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί. Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Τηγάνισε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και το κοτόπουλο να ψηθεί, αναποδογυρίζοντάς το περιστασιακά. (Εάν το κοτόπουλο ροδίζει πολύ γρήγορα, μείωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή για λίγα λεπτά.)

Μετάφερε σε σχάρα. Πασπάλισε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σέρβιρε σε ψωμάκια με μαρούλι, ντομάτα, πίκλες και σάλτσα, όποια προτιμάς.