Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να τον περιποιηθείς. Πολύ συχνά εστιάζουμε σε αλλαγές, οι οποίες θα μας ανανεώσουν και θα αφήσουν τη μουντή διάθεση του χειμώνα πίσω μας. Κάπως έτσι ήρθε στο μυαλό μας το κεφάλαιο “μαλλιά”, το οποίο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας βομβαρδισμός από πληροφορίες σχετικά με το πως να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας την εποχή αυτή, κατά την οποία ενδέχεται να προκληθεί φθορά και θαμπάδα. Κάπως έτσι ήρθε και στο προσκήνιο το κεφάλαιο κερατίνη.

Πολύ συχνά ακούμε για αυτή τη θεραπεία, κάποιες από εμάς την έχουν εφαρμόσει ήδη μία φορά. Αν το μυαλό σου ταλαντεύεται αυτό το διάστημα ανάμεσα στα “θα κάνω” ή ” μήπως όχι” τότε η λύση είναι μία. Αναζήτησε κάποιον ειδικό hairstylist/hair expert για να σου απαντήσει κάθε απορία και να σε συμβουλέψει εμπεριστατωμένα.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο ρωτήσαμε την hair expert του Bliss Nail Bar, Kική Σφίχτη, η οποία μας έδωσε τις πιο κατατοπιστικές απαντήσεις πάνω στις πιο συχνές απορίες, που έχουμε για τη θεραπεία της κερατίνης.

Tι ακριβώς είναι η θεραπεία κερατίνης και ποια η φιλοσοφία πίσω από αυτήν;

Η τρίχα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό έως 95% από πρωτεΐνες με σπουδαιότερη την κερατίνη. Σαν βασικό πλεονέκτημα η κερατίνη προσφέρει εντατική ενυδάτωση στο φλοιό της τρίχας, εξασφαλίζοντας τη ζωτικότητα, ανθεκτικότητα και ζωτικής σημασίας άμυνα από επιβλαβείς παράγοντες.

Πόση ώρα θα χρειαστεί να μείνουμε στο κομμωτήριο κατά τη διάρκεια εφαρμογής της θεραπείας και ποια τα αποτελέσματα που να περιμένουμε;

Ο χρόνος παραμονής στο κομμωτήριο εξαρτάται από την υπηρεσία που θα επιλέξει. Οι υπηρεσίες είναι μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και κερατίνη, λείανση και θεραπεία κερατίνης – λείανσης. Για το δεύτερο ερώτημα ισχύει το εξής : Η θεραπεία κερατίνης επιδιορθώνει τις σπασμένες άκρες, αναδομεί εσωτερικά τη τρίχα, ελέγχει το φριζάρισμα και αφήνει τα μαλλιά λεία και μεταξένια έως τέσσερις μήνες.

Είπατε μόλις ότι η διάρκεια της θεραπείας κρατάει έως τέσσερις μήνες. Είναι καθολικό αυτό; Ισχύει για όλους του τύπους μαλλιών;

Nαι, ακριβώς. Η θεραπεία κρατάει έως τέσσερις μήνες για όλους τους τύπους μαλλιών.

Οπότε να φανταστούμε ότι εφαρμόζεται και σε όλους τους τύπους μαλλιών;

Eίτε είσαι ξανθιά, μελαχρινή, καστανή, κοκκινομάλλα, είτε έχεις σπαστά, σγουρά μαλλιά, μπορείς να κάνεις χωρίς κανέναν περιορισμό τη θεραπεία.

Ποια είναι η συχνότερη ερώτηση που δέχεστε και τι απάντηση δίνετε;

Συνήθως μας ρωτάνε πόσο κρατάει το αποτέλεσμα, δηλαδή πόση διάρκεια έχει. Εμείς απαντάμε ανάλογα με τον τύπο της θεραπείας που θα επιλέξουν από 3 έως 6 μήνες.

Σας έχουν εκφράσει ποτέ το φόβο για κάποιο αλλεργικό σοκ; Yπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο;

Mέχρι στιγμής και σύμφωνα με την εμπειρία μας δεν είχαμε κάποιο αντίστοιχο περιστατικό. Εξάλλου όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι 100% χωρίς φορμαλδεΰδη, με υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα και φυσικά εκχυλίσματα.

Υπάρχουν προϊόντα τα οποία δεν μπορούμε ή δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε μετά τη θεραπεία;

Nαι υπάρχουν. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ένα σαμπουάν χωρίς θεϊκά άλατα. Ο μόνος περιορισμός είναι αυτός. Χρησιμοποιούμε όλα τα άλλα προϊόντα κανονικά.

Οι γυναίκες πολλές φορές νιώθουμε ασφάλεια όταν ακούμε ότι άλλες γυναίκες έχουν δοκιμάσει τη θεραπεία για την οποία ενδιαφερόμαστε. Εσείς τι ποσοστό θα δίνατε για τις γυναίκες που έλαβαν μία φορά τη θεραπεία και τι ποσοστό αντίστοιχα, σε αυτές που προχώρησαν σε δεύτερη, τρίτη..;

Δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε ως ποσοστό. Αυτό που μπορούμε να πούμε σίγουρα είναι ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών που επιλέγουν να κάνουν μια από τις θεραπείες κερατίνης όταν αυτή εφαρμόζεται από έμπειρο hair expert, σε αντίθεση με παλαιότερα. Επίσης η επανάληψη της θεραπείες είναι αρκετά συχνό φαινόμενο.

Αν θελήσει κάποια να κάνει τώρα θεραπεία κερατίνης, στη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί;

Είναι μία καλή περίοδος, χωρίς να σημαίνει πως οι υπόλοιποι μήνες δεν είναι. Η θεραπεία κερατίνης δεν έχει εποχές και για αυτό μπορούμε να την εφαρμόζουμε όλο το χρόνο.