Το πρώτο ραντεβού είναι και το πιο σημαντικό. Είναι αυτό που αφήνει τις πρώτες εντυπώσεις, είναι αυτό που γεννά τα πρώτα συναισθήματα, είναι ίσως αυτό το ραντεβού του πρώτου φιλιού.

Είναι όμως και το ραντεβού του άγχους, του τι θα φορέσεις, τι θα πεις, πώς θα το πεις, Είναι μια αγωνία για το αν τα λες σωστά, αν νιώθει @ άλλ@ οκ μαζί σου και γενικά, περνάς ένα στρες.

Καλό στρες, αλλά στρες.

Για να σε διευκολύνουμε λοιπόν, παρακάτω σου παρουσιάζουμε κάποιες οδηγίες, για να χαλαρώσεις και να εξασφαλίσεις την επιτυχία στο πρώτο σου ραντεβού.

Οι οδηγίες

#1 Μην το πολυσκέφτεσαι

Μην κάθεσαι και σκέφτεσαι και αναλύεις τόσο πολύ τι θα βάλεις, τι θα άρωμα θα φορέσεις, τι κραγιόν θα χρησιμοποιήσεις. Γενικά, μην στρεσάρεσαι τόσο πολύ, λες και θα πας να δώσεις πανελλήνιες.

Διάλεξε ένα ρούχο, με το οποίο νιώθεις και άνετα αλλά, και όμορφα και αυτό είναι. Μην κάνεις υπερβολές στο make up και μην βάζεις ένα κιλό άρωμα πάνω σου. Αντίθετα επέλεξε ένα πιο φυσικό και λαμπερό μακιγιάζ και ψεκάσου με το άρωμά σου ίσα-ίσα.

Να θυμάσαι ότι κανείς δεν θέλει να βγει ραντεβού και να αρχίσει το μελλοντικό του ταίρι να ξεβάφει ή να είναι λες κι έχει βγει από τη Vogue. Επίσης, κανείς δεν θέλει να καταλήξει με άσθμα στο πρώτο διανυκτερεύον νοσοκομείο, επειδή εσύ έβαλες ένα τόνο άρωμα.

Με το μαλακό λοιπόν.

#2 Απόφυγε την ψιλοκουβέντα

Κι ενώ η ψιλοκουβέντα, γενικά μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και να σπάσει τον πάγο, ωστόσο δεν ενδείκνυται για το πρώτο ραντεβού.

Σε αυτό το ραντεβού πρέπει να δεις αν ταιριάζεις με τ@ν άλλ@. Αν έχετε κοινά ενδιαφέροντα, αν έχετε ίδιες προτιμήσεις και πεποιθήσεις. Και γενικά, το πρώτο ραντεβού είναι μια γνωριμία βολιδοσκόπησης, οπότε η ψιλοκουβέντα δεν σου χρειάζεται.

Πέρνα λοιπόν, με  ωραίο τρόπο στο “ψητό”. Ρώτα πράγματα για τη ζωή και τα ενδιαφέροντα τ@ και ανακάλυψε. Μπορεί αυτό το άτομο να είναι ο μελλοντικός σύντροφός σου.

#3 Μην αγχώνεσαι για τον λογαριασμό

Ο λογαριασμός είναι ένα θεματάκι, γιατί μπορείς πολύ εύκολα να παρεξηγηθείς. Φρόντισε λοιπόν, να το αντιμετωπίσεις χωρίς αναστολές και ρώτησε αν θα τον μοιραστείτε.

Γενικά, ο κανόνας λέει ότι, όταν βγαίνεις ραντεβού να είσαι προετοιμασμέν@ να πληρώσεις εσύ το μερίδιο σου. Τώρα αν ο άλλος προθυμοποιηθεί τότε ακόμα καλύτερα.

#4 Θέσε τα όρια σου

Από το πρώτο κιόλας ραντεβού, θα δείξεις ποιος είσαι. Και φυσικά από το πρώτο κιόλας ραντεβού, πρέπει να οριοθετήσεις τον εαυτό σου. Να δείξεις τα όρια σου.

Για να ξέρει και ο άλλος μέχρι που τον παίρνει.

#5 Το φιλί

Πριν λοιπόν, προχωρήσεις στο πρώτο φιλί κάτσε και σκέψου, αν όντως θέλεις να κάνεις κάτι με αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί ένα φιλί είναι κάτι σαν υπόσχεση, σαν μια μικρούλα τόση δα δέσμευση.

Για να μην περάσεις λοιπόν, το λάθος μήνυμα, απλά σκέψου αν νιώθεις εντάξει να συνεχίσεις αυτή τη γνωριμία ή αν νιώθεις τελικά άβολα και δεν περνάς καλά.