Γυρνάς σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα, βγάζεις τα παπούτσια σου και βάζεις την αγαπημένη σου σειρά. Έχει χρωματίσει τα βράδια σου. Σε έχει κάνει να πιστέψεις και πάλι στον έρωτα. Είναι πιθανό να έχεις ακολουθήσει και τους πρωταγωνιστές της σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι στις πιο δύσκολες στιγμές ήταν εκεί για να σου δείξει μια καινούργια εκδοχή της ζωής. Όμως υπήρξαν και οι σειρές που μας μάγεψαν μόνο και μόνο για να μας απογοητεύσουν στο τέλος. Ναι, υπήρξαν τρία φινάλε σε σειρές που μας στοίχησαν πραγματικά.

Dexter

Den of Geek

Μετά από 96 ολόκληρα επεισόδια (αν εξαιρέσεις τα επεισόδια με τις κομμένες σκηνές), έρχεται η σειρά επιτέλους στο τέλος της. Ο Dexter αποφασίζει να φύγει για την Αργεντινή με το γιο του και το αίσθημά του. Την Debra την πυροβολεί ο κατά συρροήν δολοφόνος, Oliver Saxon. Η Debra πέφτει σε κόμμα. Ο Dexter την επισκέπτεται στο νοσοκομείο και την «αποσυνδέει». Βγάζει τη σωρό της από το νοσοκομείο, το φορτώνει σε μια βάρκα και την κηδεύει στη θάλασσα. Και όλα αυτά για να σκηνοθετήσει εν τέλει ο Dexter το θάνατό του και να φύγει με πλαστή ταυτότητα για το Oregon. Όσο καλή και να ήταν η ηθοποιία, όσο μεγάλο κι αν ήταν στο σασπένς και η απορία σε σχέση με τα υπόλοιπα επεισόδια… Dexter περιμέναμε περισσότερα από σένα.

How I met your mother

Ποια ήταν τα τρία χειρότερα finale σε σειρές;
CBS News

Και να που έρχεται το τελευταίο επεισόδιο για να μάθεις επιτέλους ποια είναι αυτή η μητέρα. Αλλά ποιος νοιάζεται για την υπομονή που έκανες τόσο καιρό; Σου απαντήθηκε το ερώτημα, οπότε ας πεθάνει ο χαρακτήρας. Σίγουρα εντυπωσιάστηκες με την αλλαγή συμπεριφοράς του Barney κατά τις τελευταίες seasons. Πίστεψες για μια στιγμή ότι και εσύ μπορεί να βρεις τον Barney σου και να τον κάνεις το τέλειο σύντροφο. Όμως μερικά πράγματα δεν αλλάζουν. Να λοιπόν άλλη μια ανατροπή που ακυρώθηκε εντός λίγων λεπτών. Το κερασάκι δε στην τούρτα… το ζευγάρι Ted και Robin ξανασμίγει. Σε αυτό το σημείο μάλλον έλεγξες με την τελευταία σταγόνα ελπίδας σου αν άλλαξες κατά λάθος το επεισόδιο.

Sex and the city

Bustle

Πάντα εξιδανικεύεται η ανιδιοτελής φιλία μεταξύ αντρών. Έπρεπε να δημιουργηθεί λοιπόν μια σειρά για την ιδανική φιλία μεταξύ γυναικών. Έτσι φτιάχτηκε το “Sex and the City”. Αυτή η σειρά με τις ρομαντικές και συχνά ιδιαίτερες ιστορίες της, έφερε τις φιλίες μεταξύ γυναικών στο προσκήνιο. Σίγουρα κίνησε το ενδιαφέρον σου. Μπορεί και να σε έκανε να αναρωτηθείς για τις δικές σου επιλογές. Αλλά ήταν η σειρά με την οποία μάλλον έχεις παρομοιάσει και εσύ τον κύκλο σου. Το τέλος όμως αναιρεί όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω και τρέπει τη σειρά σε άλλη μια ρομαντική κωμωδία. Ακόμα και ο δημιουργός του show, παραδέχθηκε στο “Darren Star: The Kindle Singles Interview” του David Blum ότι:

«Το μήνυμα ήταν ότι οι γυναίκες δεν βρίσκουν αποκλειστικά την ευτυχία με το γάμο. Όχι ότι δεν μπορούν. Αλλά ο λόγος που οι γυναίκες  επέλεγαν αυτή τη σειρά ήταν ότι δεν ήταν άλλη μια ρομαντική κωμωδία. Το τέλος όμως το αναίρεσε αυτό.»

featured image: USA Today