Το σπίτι μας είναι η αντανάκλαση του εαυτού μας. Στην καθημερινότητα σπάνια το απολαμβάνουμε. Τώρα όμως εν μέσω πανδημίας βρισκόμαστε μονίμως στο σπίτι. Και υπάρχουν πολλά μικρό πράγματα που θα μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα σε αυτό. Ακόμα και οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να βοηθήσουν στο να βελτιωθεί η διάθεσή μας. Γι’ αυτό δες την καραντίνα σαν μία ευκαιρία να απολαύσεις το σπίτι σου, που με τόση αγάπη έφτιαξες.

Κάθε πρωί, να στρώνεις το κρεβάτι σου

Μπορεί να βαριέσαι να το κάνεις αυτό κάθε πρωί αλλά είναι κάτι που αμέσως θα σε κάνει να νιώσεις πιο όμορφα. Είναι λες και όλα μπαίνουν σε μία τάξη όταν είναι στρωμένο το κρεβάτι.

Τακτοποίησε όλο το σπίτι

Τι θα έκανες αν είχες τραπέζι το βράδυ; Θα περνούσες πολύ χρόνο μέσα στη μέρα για να ετοιμάσεις όλο το σπίτι. Να πετάξεις τη χαρτούρα, να τα βάλεις όλα στη θέση τους και να ανάψεις τα αρωματικά κεριά σου. Το ίδιο κάνε και τώρα!

Οι φωτογραφίες μας κάνουν καλό

Εκτύπωσε φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις πιο χαρούμενες στιγμές που έχεις περάσει με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αφιέρωσε χρόνο στο να τις κόψεις όμορφα και να τις κρεμάσεις σε διάφορες γωνίες στο σπίτι σου και κάθε φορά που θα τις βλέπεις, θα χαμογελάς ασυναίσθητα.

Ξεκίνα ένα gratitude journal

Τώρα που υπάρχει γύρω μας τόση αρνητικότητα και απαισιοδοξία πρέπει να θυμάσαι πως υπάρχουν και πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων. Μην ξεχνάς πως ακόμα και τα πιο απλά πράγματα δεν είναι δεδομένα. Κάθε πρωί και κάθε βράδυ να γράφεις ένα πράγμα για το οποίο νιώθεις ευγνωμοσύνη. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσο τυχερή είσαι. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Όταν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι, να το απολαμβάνεις

Κάποιες φορές είναι κάποια πράγματα που απλά πρέπει να γίνουν. Όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή αντί να χάνεις την ψυχραιμία σου και να εκνευρίζεσαι, βαλέ μουσική και κάνε τα! Στην τελική, ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού είναι πιο fun με λίγη μουσική.

Πριν σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί, να θέτεις τους στόχους σου για την ημέρα

Δεν χρειάζεται να είναι ούτε πολλοί, ούτε δύσκολοι. Ξεκίνα από τα απλά. Για παράδειγμα, «να μαζέψω τα ρούχα, να πλύνω τα πιάτα, να κάνω μισή ώρα γυμναστική και να μιλήσω στο τηλέφωνο με τις φίλες μου.»

Να αγοράσεις πράγματα που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής σου στο σπίτι

Αυτή την περίοδο είναι πιο σημαντικό να ξοδέψεις τα χρήματα σου σε πράγματα που θα σε κάνουν χαρούμενη μέσα στο σπίτι παρά σε ρούχα και παπούτσια. Να βρεις βιβλία που θέλεις να διαβάσεις, κεριά, αρωματικά χώρου και αναπαυτικά πουφ.

Να μιλάς στο τηλέφωνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα που σου λείπουν

Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί ακόμα και αν δεν μπορούμε να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα αυτή την περίοδο μέσω των social και του τηλεφώνου είμαστε σχεδόν συνέχεια σε επικοινωνία. Και είναι πολύ σημαντικό αυτό! Η επικοινωνία με τους αγαπημένους μας έχει αξία ανεκτίμητη.

featured image: Vogue